Şimdi Ara

OYNADIGIMIZ UNO OKEY SATRANC GUNAHMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
7.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bu satrancti damaydi gunahmi bide telden monopoly uno okey oynuyodum gunahmi bunlar kafanıza göre olan değilde gerçekte dinde geçen cevabını verirseniz sevinirim

Cevaplar için şimdiden tsk...

• Değil tabii ki de.
  • Kumar niyetine para alıp vermesine oynuyorsan her oyun günahtır.Aksi halde tek günahı var vaktinizi boş şeylerle çarçur etmek.Başka günahı yok.
  • Parasına oynarsan günah.

Boşa zaman kaybı diye söyleyip günah diyenler de var.
  • Parasına oynarsan günah. Yoksa niye günah olsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exocoetidae

Parasına oynarsan günah.

Vaktinizi çalar diyenler her gün dünyanın ilerlemesine inovatif katkılarda bulunuyormuş.
  • quote:

Parasına oynarsan günah.

Sence günah olması için bir sebep var mı ? Günah olan , olmayan her şeyin mantıklı açıklaması var.( bi domuz yok galiba ) Yani kendin bazı şeyleri düşünerek de bulabilirsin.
  • quote:

Parasına oynarsan günah.

Hz. Büreyde radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Kim tavla oyunu oynarsa elini domuz kanına bulamış gibi olur." [Müslim, Şi'r 10, (2260); Ebu Dâvud, Edeb 64, (4939)].
  • quote:

Orijinalden alıntı: safa_oyuncu

Hz. Büreyde radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Kim tavla oyunu oynarsa elini domuz kanına bulamış gibi olur." [Müslim, Şi'r 10, (2260); Ebu Dâvud, Edeb 64, (4939)].

• quote:

Parasına oynarsan günah.

Boşa zaman harcamıyorsunuz böyle oyunlarda ama harcıyor olsanız bile günah değildir. Dinde belirli sorumluluklar vardır, onları yaptıktan sonra kalan zamanınızda tembellik yapmak istiyorsanız o size kalmış. Tabii ki "Ümmete hayırlı işler yapın." mevzusu var ama bunu yapmamak ya da yapamamak günah değildir.

Aklıma gelen tek şey, bu oyunları oynarken dinin farzlarını yapmıyorsanız o zaman günah olacaktır. Ama bu mantıkla o sırada uyusanız da, çalışsanız da, kısaca ne yaparsanız günah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edizkowicz -- 7 Temmuz 2015; 0:57:28 >
  • safa_oyuncu s kullanıcısına yanıt
  • quote:

Orijinalden alıntı: KoltukArkasındakisümük

yok benim amaç sıkıcı bir ortamda veya boş vaktimde eğlence için zaman geçirmek için yani günahı yok tşk..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mamign

yok benim amaç sıkıcı bir ortamda veya boş vaktimde eğlence için zaman geçirmek için yani günahı yok tşk..

Alıntıları Göster
    Satranç ve damayı boş vakit geçirmek aylaklık olarak gören bir insan topluluğunda bulunmaktan nefret ediyorum Keşke zamanında siz oynasaydınızda biraz çalıştırsaydınız saksıyı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Poka Yoke

Satranç ve damayı boş vakit geçirmek aylaklık olarak gören bir insan topluluğunda bulunmaktan nefret ediyorum Keşke zamanında siz oynasaydınızda biraz çalıştırsaydınız saksıyı

Alıntıları Göster
    Unoda +4 kart kullanmak x2 günahmış kanka.
  • Okeye dönmek caiz değildir
  • Face' de okey oynarken ortim imamdı
    Bana İslam' ı anlatıyordu. Eğer günahsa bile adam dengelemişti yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunus626emre

Face' de okey oynarken ortim imamdı
    Bana İslam' ı anlatıyordu. Eğer günahsa bile adam dengelemişti yani
    uno oynamak günah, ekmekle oyun olmaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Software Fountain

quote:

Böyle bir hadisin varlığı hala tartışılmaktadır ancak bana göre oynamamak daha eftaldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safa_oyuncu -- 7 Temmuz 2015; 18:52:44 >

• Degil tabii ki de.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Software Fountain

quote:

Böyle bir hadisin varlığı hala tartışılmaktadır ancak bana göre oynamamak daha eftaldir.

Alıntıları Göster
    Beyler tavlada mars yapmak caiz mi? Net bilgisi olanlar söylesin pls.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.