Şimdi Ara

Babam Düştü (Sonuç çıktı-kansızlık)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sabah annem uyandirdi baban dustu diye. Gittigimde lavaboya gitmek isterken dusmus yerde yatiyordu. Baba dedim kendindeydi 1-2 dk ka surmeden kaldirdik. Bir kac yerine baktim kanama yoktu. Kol dirsegi agridigini soyledi simdi.

85 yasinda ve gozleri gormuyor.
    Yaklasik 5-6 aydir halsiz ve bazen tansiyonu dusuyor.

2 kere dustu boyle.

Doktor kansizlik var dedi, kan innesi ve serum felan verdi. Ama zamanla etki yapacak seyler sanirim.

Çok korkuyorum, ne yapabilirim ?
    Yani bu yastan sonra nasil hareket etmeliyiz, bir daha duserse kotu olabilir. Allah korusun, cok korkuyorum :(

---------------

2 ünite kan verilecekmis, kansizlik cikti.

Hemoglobin 7 ye dusmus.
    2 unite kan ne kadar surer, daha takmadilar labaratuardan getireceklermis.
    Kan soguk diye isitacakmisiz. Oyle takilacakmis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7nbitirdin -- 23 Kasım 2011; 15:51:52 >

• Bu yaştaki kişilerin düşmesi çok kötü ve tehlikeli olur...Onun için her yaptığı harekete,oturup kalkmasına dikkat edin,mümkün mertebe yalnız başına bir yere göndermeyin...Tuvalete giderken bile koluna girin...Geçmiş olsun...Allah beterinden korusun...

Orijinalden alıntı: arif7

Gerekli olmadıkça kalkıp is yapmasın

İdrar sorunu var, yanina aldigi bidon tarzi sey var.
    Onu bosaltmak icin kalkmis kanimca.
    Bende oyle dedim, annem onu doker dedim.
  • geçmiş olsun kardeşim. yaşlılık zor. bu yaşlarda çok daha dikkat etmek gerekiyor. gözünüz üstünde olacak başka yapacak bişi yok. hastalanmaması için elinizden geleni yapacaksınız. yaşlılarda tansiyondan dolayı baş dönmesi vb şeyler olabiliyor o yüzden çok dikkatli olmak lazım
    tekrar geçmiş olsun

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Bu yaştaki kişilerin düşmesi çok kötü ve tehlikeli olur...Onun için her yaptığı harekete,oturup kalkmasına dikkat edin,mümkün mertebe yalnız başına bir yere göndermeyin...Tuvalete giderken bile koluna girin...Geçmiş olsun...Allah beterinden korusun...

Sagol hocam, zaten bir yere cikamiyor. Yanda ablamgil var oraya gidiyor bazen bastonuyla.

Suan baktim kafasinda hafif sislik var, kanamis biraz. Oyle derin yarik degil ama, birsey olur mi bilmiyorum.

Doktora gitmelimiyiz yardimci olun :(
    Bu yaşlarda hayat zor gerçekten. Baban 85 yaşında olduğuna göre annende yaşlıdır büyük ihtimal ile. Evde annene yardımcı olabilecek biri var mı?
    Eğer yok ise maddi imkanınız varsa bir yardımcı tutabilirsiniz. Anneni de yormamış olursun hem böylelikle.
    Mümkün mertebe yorulmamasını sağlayın, bütün gün de oturmasın yalnız. Arada sırada koluna girip evinde yürütebilirseniz iyi olur.

Orijinalden alıntı: Darkness~

Kardeşim geçmiş olsun.
    Bu yaşlarda hayat zor gerçekten. Baban 85 yaşında olduğuna göre annende yaşlıdır büyük ihtimal ile. Evde annene yardımcı olabilecek biri var mı?
    Eğer yok ise maddi imkanınız varsa bir yardımcı tutabilirsiniz. Anneni de yormamış olursun hem böylelikle.
    Mümkün mertebe yorulmamasını sağlayın, bütün gün de oturmasın yalnız. Arada sırada koluna girip evinde yürütebilirseniz iyi olur.

Annem 56 yasinda. Yani bakabiliyor.
    Emekli maasi yardimci tutamayiz hocam.

Hepiniz sagolun. Birseyler yiyip abimi aricam hastaneye gitmek icin

Orijinalden alıntı: 7nbitirdin

quote:

Orijinalden alıntı: Darkness~

Kardeşim geçmiş olsun.

Annem 56 yasinda. Yani bakabiliyor.
    Emekli maasi yardimci tutamayiz hocam.

Hepiniz sagolun. Birseyler yiyip abimi aricam hastaneye gitmek icin

Anladım. Allah şifa versin ne diyelim.
    Daha beterinden korusun inşallah.

• Aralarında 29 yaş fark mı var ?
    FRIENDS Arrow / Blue Mountain State / Breaking Bad / Chuck / Da Vinci's Demons / Game of Thrones / Gossip Girl / House M.D. / How I Met Your Mother / Lost / Misfits / Prison Break / Shameless / Sherlock / Siberia / Skins / Spartacus / Supernatural / The Big Bang Theory / The Walking Dead / Black Sails / Vikings / House of Cards / American Horror Story / Dexter / The 100 / The Oz
  • quote:

Orijinalden alıntı: equando

Aralarında 29 yaş fark mı var ?

karistirma kardesim 2. evliliktir belki
    bu kadar derin bilgiye gerek yok kimseyide alakadar etmez zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERALCELL -- 22 Kasım 2011; 11:49:57 >

Tarifem: TT Aşımsız Prime Sınırsız Düşün 70GB + Sınırsız Sosyal Medya

Aracım: Seat Cordoba 1.4 75Bg-(Stella)
  • kesinlikle durmadan oturması yararlı değil, bi kaç arkadaş söylemiş gerekli olmadıkça kalkmasın diye ama kesinlikle yanlış, mümkün olduğunca gezsin yürüsün olmadı koluna gir evin içinde turlayın yada dışarda turlayın durmadan oturması sakıncalı
  • Arkadaşım tansiyon problemi o birde kulakta denge sıvısı denen bişey var onun görevini yerine getirememesi sonucunda oluyor, benim babamda böyle bazen denge kaybı yaşayıp düşüyordu doktor bu şekilde bi teşhis koydu kulaktaki denge sıvısının görevini yerine getirememesi diye,
  • geçmiş olsun kardeşim, benim babam da 80 yaşında ve tansiyonu var arada düşüyor, aynı şekilde bende çok üzülüyorum onun için, ama şunu çok iyi biliyorumki eski topraklar bizlerden kat kat daha güçlüler.

Unutun tüm dediklerimi.
    Yıkın, diktiğiniz heykellerimi.
    Şimdi rahat bırakın beni...
  • Geçmiş olsun.

İnsallah bise yoktur
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.