Şimdi Ara

babalık , rol model , özgüven ilişkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • edit: arkadaşlar konu farklı bir yere gidiyor. benim yazdığım paragraftan babamı kötülediğim beğenmediğim sevmediğim kıymetini bilmediğim anlamı çıkmaz. bazı konularda çok zayıf olduğunu bu noktaların da önemli babalık görevleri olduğunu ifade ettim . yoksa ben babamı sırtımda taşırım.

arkadaşlar sizlere bir tespitimden bahsetmek istiyorum. ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum ama durum bu . başlıyorum . özgüven eksikliğiniz ( sosyalfobi , anksiyete bozukluğu, panik atak,sosyal iletişim bozukluğu, aşırı utangaçlık, toplum içine girmekte zorlanma , topluluk karşısında performans gerektiren işlerden rahatsızlık duyma,kendini değersiz hissetme ...... uzar gider bu liste ) varsa sebebi gerçek babalık nedir bihaber olan size rol model olmamış veya olamamış babalarınızdır.
    kendi babama bakıyorum dünya tatlısı çok iyi kalpli bir adam ama babalık nedir bilmiyor . 24 yaşındayım son 7 , 8 yılda bayram harici 5 defa bir yerde kendi çekirdek ailemizle ( baba anne çocuklar ) bir sosyal aktivitemiz olmadı. bu çocukluğumda da böyleydi. kasıntı akraba bayram ziyaretleri dışında yine baş başa gezdigimizi ev dışına çıkıp konuştuğumuzu çok zor hatırlıyorum. böyle olunca sıkıntılı bireyler yetişmesi kaçınılmaz oluyor . baba olmak akşam eve geldiğin zaman ne kadar yorgun olursan ol çocukların yüzüne bakıp onları özlediğini hissettrimek halini hatrını bıkmadan usanmadan sormak demektir maddi açıdan istediğin kadar destek ver ama manevi açıdan eksik bırakırsan olmaz . ben ilerde çocuklarıma böyle yapmıcam . evleneceksem baba olma sorumluluğunu her yönüyle ele alacağım. Aile her şeydir. düşüncelerim bunlar siz ne düşünüyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.MOURINHO -- 24 Haziran 2019; 10:44:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• %1000 doğru bir önerme. Babanız özgüveni düşük biriyse ya da tam tersi bol özgüvenli ve baskıcı barzonun tekiyse ve de çocuğuna karşı aşırı ilgisiz davranıyorsa o çocuğun PSİKOLOJİSİ y.. yer.
    Hayatında 5 defa, oğlum bir sorunun var mı hayatın nasıl gidiyor diye sormamış kompleksli ruh hastası bir babaya sahipseniz bu muhtemelen bu forumda takılıyor olmanızın sebebi.
  • yetiştirilme tarzı çok etkiler ama en büyük pay kendi elimizde.karakterimiz olsun sosyal fobi gibi rahatsızlıklar olsun kendi elimizde olduğuna inanıyorum ama panik atağı bunlardan farklı bir kategoriye koyarım o çok farklı bir şey
  • manevi açıdan destek vermek dışarı da yemek yemek çay içmek demek mi ?
  • zamane veledleri de bulunmaz hint gumaşı

• Böyle babaların çiftleşip çocuk yapabilmesi de ayrı trajedi. Doğal seçilimle elenmeleri gerekiyordu halbuki. Ama malumunuz görücü usulü, babadan gelme emeksiz elde edilmiş ekonomik statü, özgüvensiz ineklerin iyi para kazanması vb sebeplerle evlenebiliyor bu pısırık herifler ve ızdırabını biz çekiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UpTheIrons -- 24 Haziran 2019; 5:6:3 >
  • Ben de eskiden böyle düşünüyordum. Ama şimdi iş yok para yok haliyle eş de yok. Bırak iyi baba olmayı evlenebileceğim bile meçhul.
    Şimdi babam gibi olabilsem diyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özgüven,teknoloji ve kızlar..
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Her ne olursa olsun baba tecrübedir. Sırtınızı yaslayabileceğiniz çınardır. Karakterimizin büyük bir çoğunluğu onunla şekillenir. Terbiyeni ondan alırsın. Hayatta ilk nasihati o verir. Seni dünyaya hazırlayan o dur. Güçlü durmayı ondan öğrenirsin. Kaybettiğinde veya düştüğünde ilk o elini uzatır seni kaldırır.
    Sorun. Ondan alabileceğiniz ne varsa almaya çalışın. Onun işini yapmak zorunda değilsiniz. Ama onun o işi nasıl yaptığını bilmek zorundasınız. Hassasiyetlerini öğrenin. Neden o konuda hassas olduğunu da öğrenin.

Yaşıyorken Babalarınızın kıymetini bilin!
  • edit yaptım konu farklı anlamlara kaydı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.