Şimdi Ara

Babaların Bilmesi Gereken Püf Noktalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
6
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu tarz bir konu olsa ve üst konu da olabilir .

Neyse mesela aracının paspasına , koltuğuna veya bagajına süt dökülen babaların Süt lekesini ve kokusunu nasıl çıkardıklarını veya en zararsız şekilde çıkarma anılarını , dikkat edilmesi gerekilen noktaları anlattığı , uzun yolda yaşadıkları garip olaylardan çıkardıkları dersler olabilir .

Yani Süt yerine meyve suyu olabilir , Kusmuk olabilir , bebeği ağlayınca araç ile gezintiye çıkıp uyutanlar olabilir , Çocuk koltuğunun takılmasındaki püf noktalar , nelere dikkat edilmeli , çocuğunuzu kaban veya kalın montla oturtmak tehlikeli olabilir mesela bu tarz uyarılar .

Yani bu tarz şeyler olsa sonuçta hepimiz bir gün Baba olacağız herhalde diye düşünüyorum . Şimdiden hazırlıklı olmakta fayda var . Şu an baba olanlar da başlarına bir şey gelirse anında çözüm bulabilir .

Konu Tutarsa Annelerin Bilmesi Gerekenler Konusu da açılır elbet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 21 Ekim 2016; 23:56:01 >

• Koltuklar alkantara olmalı, hiç kirlenmiyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tek başına çocuk yapamazsın bunu bil

benim arabaya köyden dönerken peynir koymuşlardıbagaja suyu akmış haftalarca kokusu çıkmamıştı

çocuklara araba içerisinde bisküvi simit gibi yiyecekler vermemek lazım,benim sıpalar laf anlamıyor

kusmuk olayınıda yaşadım,ama hastaydı hastaneye giderken kusmuştu canı saolsun deterjanla sildim

ama bayanlar araba temizliğine hiç yardım etmiyor bunu bil,onlar gezmeyi seviyor

• Konuyla alakasiz ama bagaja camasir suyu dokulmustu. Paspas beyazlar diye baya tirsmistim. Bol suyla silip temizlemistim. Hic beyazlik olmadi.
    Babalar hanimlarina soylesin bagaja koyulan sise ve bidonlarin agizlarini kontrol etsinler

• Çocuk varsa:
    1- bagaj havuzu
    2- altına su geçirmez serilmiş koltuk kılıfı
    3- havuzlu paspas
    4- her daim ıslak mendil, havlu kağıt, çöp poşeti, şişe su, çubuk kraker.
    5- içi sevilen çizgi filmlerle dolu 10" tablet
    6- koyu film cam
    7- kaliteli çocuk koltuğu
    8- yedek bez veya lazımlık
    9- ilgili becerikli anne
    10- sabırlı baba

• Güzel konu ama kendi adıma daha çocuk yapacak eş adayı bile yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 22 Ekim 2016; 2:09:05 >
  • Arabaya bakmayı, arabacı olmayı babadan gördük. Balans, rot ayarı kaçar diye, jant çizilir diye park ederken kaldırımlara dan dun yanaşmamayı babadan öğrendik. Sağdan asla geçmemeyi, yolun ileri görünmüyorsa girmemeyi, büyük araçların sağ önünde kör noktasında kalmamayı defalarca her seferinde duyduk. Yeri geldi koskoca yolda çukura teker düşürdük diye azar işittik. Direksiyon sonuna kadar çevrilmişse daha zorlanmamalıydı. Orada öyle tutuyorum basmıyorum aslında açıklamaları yapılsa da o ayak o debriyajın üstünde durmamalıydı. Park ederken çok eski püskü vuruklu araçların önü arkası tercih edilmemeliydi ki aynı dikkatsiz adam sana da vurma ihtimali sıfırlanmalıydı.
    Denize vs gidince akşam güneşinin yönü hesaplanıp araç ona göre ağacın altına çekilmeliydi. Yıkarken fırça sopası değmemeliydi çünkü çizerdi. O zamanlar wash mitler falan yoktu. Araç hortumla fırçayla yıkanırdı...
    Süt ve et kokusu çıkmaz araba sattırırdı. Bu yüzden dökülmesine hiç izin verilmedi.
    Başkalarının da olsa araçlara asla zarar vermemeyi de çocukken öğrendik. Demir fermuarlı kot montlar, demir düğmeli pantolonlarımız olurdu. İki arabanın arasından sıkışıklıktan falan geçerken bunların arabayı çizebileceği pantolonumun düğmesi daha tampon yüksekliğindeyken anlatılmıştı bi şekilde.
    Arabanın içi yaşam alanıydı. Her ne kadar ayakkabı ile de girsek soluk aldığımız yerdi. Dışı pis olsa da içi temiz olmalıydı...

Küçükken hastayken bile arabanın içinde bol bol gezdirilip uyutulmuşumtum. Bebek koltuğu falan görmedik tabi ki zamanında. Arabadaysan içinde sevdiklerin varsa dikkatli kullacaksın. Ne koltuk kurtarıyor adamı ne havayastığı.
    Çocuk bu illaki bişeye ilgi duyacak varsın otomobillere ilgi duydun ortak bi alan olsun. 2 yaşındaki oğlum da tam bir arabacı olarak yetişiyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Herkesin nerede olması
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konu güzel ama yaz yaz bitmez ki
    (Vaktim olduğunda ufak ufak yazarım)

• Tüp çokokrem çok işe yarıyor.
    Özellikle 2 yaş altı bebekler için...
    Boğaza takılma tehlikesi yok.
    Kırıntısı döküntüsü yok.
    Çocuğun açlığını da bastırıyor.
    Sadece su takviyesi de gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

Çocuk varsa:
    1- bagaj havuzu
    2- altına su geçirmez serilmiş koltuk kılıfı
    3- havuzlu paspas
    4- her daim ıslak mendil, havlu kağıt, çöp poşeti, şişe su, çubuk kraker.
    5- içi sevilen çizgi filmlerle dolu 10" tablet
    6- koyu film cam
    7- kaliteli çocuk koltuğu
    8- yedek bez veya lazımlık
    9- ilgili becerikli anne
    10- sabırlı baba

sabırlı babanın aynı zamanda arabanın yedek anahtarını da iyi saklaması gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: grkankot2

Akü bitip yolda kalınca babamdan öğrendiğim bir detayı paylaşayım. Belki bilmeyen vardır:

Servis çağrılır. Akü fiyatının 2-3 katını söyler size. Hadi eyvallah kardeşim güle güle denir.
    Başka bir arabanın aküsü takılır.Araba çalıştırılır. Emanet akü verilir .
    Yürünür gidilir aküyü normal satıcıdan almaya.
    Bu sürüş esnasında kontak kapatılmamalı, motor durmamalı durursa çalışmaz. Benzin alabilirsiniz kontak kapatmamak şartıyla.

Takviye kablosu her daim taşınmalı.
    Ucuz bir şey de zaten.

Kimseye ihtiyac duymamak için jump start akü alınır. Avuc içi kadar birşey. Yeri gelirse yüksek hacimli aküsu ölmüş 6 silindirli araçları da çalıştırabiliyor. 150-200TL birşey.

Jump start akü hem fener/flaşör görevi görür hem de uzun yolda çocuğun tabletini çok hızli ve defalarca doldurabilir.

• Yedek anahtarın uç demir kısmı ufak yatay sapıyla beraber herhangi bir anahtarcı da çipsiz olarak 30 TL ye yaptırılır. Tepesine bir delik açılır. Cüzdanın madeni para taşınan gözüne konur.

Olası araç içinde (özellikle bagajı açıp kapatırken) anahtar unutmalarda cüzdandan çıkartılıp kapılar manuel açılıp araca rahatça girilir.

Yüzmeye gidilince asıl anahtar araca konup araç kitlenir bu anahtar da ucundaki delikten saglam bir iple ya bileğe bağlanır ya da en güzeli mayonun fermuarlı cebine konur.

• Baba olmak kolay da BABA olmak zor be abi ona daha var

Valla bana da garip gelen sey o evinde 1 nokta toz goremeyeceginiz kadinlarin arabasinda pislikten gecilmitor siser , atik cikolata ambalajlari , her yer kirinti falan

Cok sasirtici geliyor bu durum bana ev ve arabada tam ters durumdayiz .

Guzel yorumlar gelmis :)

@supremum

Valla bizde de oyle abi 5-6 yasinda plaka okuyordum binli sayilar falan bu cocuk zeki olur dediler ama tutmadi :)
    Gece uyumadigimda dolasmaya cikariyorlarmis hemen arka ustteki tutacaklar var ya onlarla salincak kuruyorlarmis fren yapip salliyorlarmis babamlar .

Evdeki esas petrolhead babamdir da caktirmiyor valla ben de oyle olacagim buyuk ihtimalle

@redbul

Olur olur ama Turkiye de yasiyoruz ben guzel maasli bir is bulup biraz zenginlesmedikce evlenip cocuk yapmam . O yuzden bakalim bana da biraz daha var gibi yine de belli olmaz bakarsin bir anda karar alirsiniz hayatta her sey olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 22 Ekim 2016; 10:31:34 >

• iki cocuklu bir baba olarak ben de bir iki kelam edeyim.ben cocuklari kisa mesafe bile olsa on koltuga oturtmam.arkada esim de cocuklarin yaninda oturur.her iki arka kapinin da cocuk kilitleri aktif.icerden acilmaz.bir kac kez hareket halinde kapiyi acmaya tesebbus ettiler.kulagima küpe oldu.

• Güzel şeyler yazılmış ama benim arabanın konu açmadan sorayım pandizot kısmında emniyet kemeri çıkışı var farklı bi kemer ama daha ince, ufak renkte farklı normalde bej kemerler ama bu siyah giriş yeride normal kemer tokasının yanında oda ufak tefek bunun bebek koltuğu için olduğunu düşünüyorum birde göstergede ışığı var bunun ama taksamda yanmıyor bilginiz varmı?

• Konu ile ilgili olarak da trafik kurallarına uyun uymayanlarlada tartışmaya girmeyin ailenin yanında dayak yemek var hiç bir çocuk gözünün önünde babanın dayak yemesini izlemek istemez birde karşıdaki kişi dünya ile bağlantısını koparmış it kopuk olur saplar bıçağı olan arkanızda bıraktığınız kişilere olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KSKcarpediem -- 22 Ekim 2016; 14:54:55 >
  • supremum kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bir yorum olmuş. Okurken çocukluğum gözlerimin önüne geldi. =))

• Forumun en yaşlı babası olabilirim. 4 ay once 45 yaşında tam 45 e girdiğim gün baba oldum

Tabi ilk çocuğumu 21 yaşında olunca şimdiki nesilin eli bir yerlerinde gezdiği yaşta baba olunca hayatta bazı tadları yasayamadim. Ama şimdi iyi ki de yasamamisim diyorum.

Bambaşka birsey....

Tavsiye olarak

Tabi daha 4 aylık olunca annesinin kucağında biniyor annesinin kucağında iniyor. Kusma, sıcma hepsi annesinin üstüne gidiyor.
    Ama mutlaka araba da 3 Paket ıslak mendil alkolsüz olandan duruyor. 2 3 şişe plastik değil cam şişe de kol dayamanin içinde su bulunuyor. Bagajda bir adet bez duruyor. Bebek Arabası bagajda.

Kendisi 10 kg eşyaları 50 kg.

Güzel bir konu olmus. Teskkeurr ederim. İlk kez alfa forumun dan sonra beğendihım konu bu oldu.

• KSKcarpediem kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle size katılıyorum.

Hayatımda trafikte 2 kez kavga ettim. Sebeni ise tabikide tahmin ettiğiniz üzere onumë kırdın :) sonuç 1 gün nezarette kaldım. 5 yıl da mahkemeyle uğraştım. En sonunda 5 bin lira verdim.

Diğeri ise geçen hafta oldu. Burada da çocuk vardi arabada ve gerçekten korktum. Adamdan degil kızım varken neden böyle bişey yaptım ona birseu olsaydı diyerek. Normal birsekilde kavga etsen iki sen vurursun 3 o vurur biter gider. Zaten insanımızin %95 yumruk atmayı bile bilmiyor yani. Çok kişi bile olsa 2 sini sert carptiginda gerisi gelmiyor ama en güzeli he sen haklısın deyip uzaklaşmak.

• Aslında en güzeli arabada çocukların yiyecek içeceklerine hic karışmamak ama 2 hafta da 1 arabanin içini süpürmek. Hem çocukları sürekli haşlamıyorsun hem de ay araba kirlendi diye sürekli tetikte olup asabın bozulmuyor. Nasılsa temizlerim diyorsun.

Ayrica uzun yola gece çıkın, herkes uyuyunca rahat rahat araba kullanıyorsun. Yok sıcaktan bunaldımlar, yok klima ayarıydı, yok tuvaletim geldiydi, yok karnim acıktıydı, yok daha ne kadar yolumuz kaldıydı niye daha gelemedik, yok tabletin şarji biitiydi, yok müzigi degiştir vs. gibi konularla uğraşmıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acc04 -- 22 Ekim 2016; 16:31:37 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.