Şimdi Ara

Babaların Bilmesi Gereken Püf Noktalar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
6
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bir çoğu ilk önce gözüne kestirebilirse caz yapıyor zaten onlarda boş adamlar he he deyip yürümek lazım boş insanlarla vakit kaybına gerek yok Kuşadasında 3 metre kaldırım dururken yoldan yürüyen birine korna çaldığım için yolcu indirmek için durduğumda gelip tantana yapmıştı ilk ve son trafik kavgam o oldu ondada inmezdim bilede babam şu bu deyince asfalyam atmıştı inip girişmiştik ben yoruldum bide muavin dövdü mahkeme falan 2 sene sürdü beraat etmemiz babası hiçbirşeymiş meğerse sırf babam diye yarım saat dayak yedi adam ama kötü bişey kavga

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acc04 kullanıcısına yanıt
    1 tl Superge var. Çok ıyu temizliyor. Hemde stres atıyor insan.

Bende gece çıkarım hep. Bir kaç kez gündüz ben böyle durmam basar giderim. Bunlar baba şurada duralım baba bura guzelmis. Baba tuvaletim geldi. Hiç durmadim. Artık aglayinca durmuştum. Hem kafa rahat oluyor hemde gündüzden kazanıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: acc04

Tüp çokokrem çok işe yarıyor.
    Özellikle 2 yaş altı bebekler için...
    Boğaza takılma tehlikesi yok.
    Kırıntısı döküntüsü yok.
    Çocuğun açlığını da bastırıyor.
    Sadece su takviyesi de gerekiyor.

''Su takviyesi'' diyince gülme geldi
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Öyle tabi,bende aynı fikirdeyim maddi durumumu belli bir seviyeye getirdikten,yatırım yaptıktan sonra düşünüyorum.Ama tabi hayat karşımıza biri çıkar planlar vs görmezden gelinir belli olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhsinmuttaki

1 tl Superge var. Çok ıyu temizliyor. Hemde stres atıyor insan.

Bende gece çıkarım hep. Bir kaç kez gündüz ben böyle durmam basar giderim. Bunlar baba şurada duralım baba bura guzelmis. Baba tuvaletim geldi. Hiç durmadim. Artık aglayinca durmuştum. Hem kafa rahat oluyor hemde gündüzden kazanıyorsun.

Hocam ben de 3 tane var :)

Zaten biri 2 yaş altı gündüz istersen durma altını bir pisletti mi ne kokusundan, ne de ağlamasından dolayı yol gidebiliyorsun.

Geçen oldu arka koltuğa dikildi. Muhtemelen oturunca popo iyice tahriş olup canını yakıyordu :(
    Hanim da yoktu, Allahtan yol çok uzun değildi çok problem olmadı.

Gece uzun yolda l, bilinmez bir yerde, yol kenarında örtünün içine koyup dakikalarca uyuması için sallamışlığımız da vardır. :)

Hepsi tatlı anılar tabi. Orasi ayrı. :)

• gurbet yolunda, arkada çocukları bişey diyince , bi halt yiyince , hoşuna giden bişey yapınca sol elini direksiyondan bırakmayıp, gözünü yoldan ayırmayıp sağ eliyle arkadaki çocuklarını sevmeyi babadan öğrendik tabi bazen tutturamayıp saçlarımıza dadanırdı ama
  • quote:

Kırıntısı döküntüsü yok.

Cocugu zehirliyorsunuz

• Kucuk cocugu olan kesinlikle acik renk dosemeli arac almasin. Koyu gri ya da siyah doseme sart

• quote:

Orijinalden alıntı: ali222

Kucuk cocugu olan kesinlikle acik renk dosemeli arac almasin. Koyu gri ya da siyah doseme sart

En iyisi deri.
    Açık koyu da fark etmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: supremum

Arabaya bakmayı, arabacı olmayı babadan gördük. Balans, rot ayarı kaçar diye, jant çizilir diye park ederken kaldırımlara dan dun yanaşmamayı babadan öğrendik. Sağdan asla geçmemeyi, yolun ileri görünmüyorsa girmemeyi, büyük araçların sağ önünde kör noktasında kalmamayı defalarca her seferinde duyduk. Yeri geldi koskoca yolda çukura teker düşürdük diye azar işittik. Direksiyon sonuna kadar çevrilmişse daha zorlanmamalıydı. Orada öyle tutuyorum basmıyorum aslında açıklamaları yapılsa da o ayak o debriyajın üstünde durmamalıydı. Park ederken çok eski püskü vuruklu araçların önü arkası tercih edilmemeliydi ki aynı dikkatsiz adam sana da vurma ihtimali sıfırlanmalıydı.
    Denize vs gidince akşam güneşinin yönü hesaplanıp araç ona göre ağacın altına çekilmeliydi. Yıkarken fırça sopası değmemeliydi çünkü çizerdi. O zamanlar wash mitler falan yoktu. Araç hortumla fırçayla yıkanırdı...
    Süt ve et kokusu çıkmaz araba sattırırdı. Bu yüzden dökülmesine hiç izin verilmedi.
    Başkalarının da olsa araçlara asla zarar vermemeyi de çocukken öğrendik. Demir fermuarlı kot montlar, demir düğmeli pantolonlarımız olurdu. İki arabanın arasından sıkışıklıktan falan geçerken bunların arabayı çizebileceği pantolonumun düğmesi daha tampon yüksekliğindeyken anlatılmıştı bi şekilde.
    Arabanın içi yaşam alanıydı. Her ne kadar ayakkabı ile de girsek soluk aldığımız yerdi. Dışı pis olsa da içi temiz olmalıydı...

Küçükken hastayken bile arabanın içinde bol bol gezdirilip uyutulmuşumtum. Bebek koltuğu falan görmedik tabi ki zamanında. Arabadaysan içinde sevdiklerin varsa dikkatli kullacaksın. Ne koltuk kurtarıyor adamı ne havayastığı.
    Çocuk bu illaki bişeye ilgi duyacak varsın otomobillere ilgi duydun ortak bi alan olsun. 2 yaşındaki oğlum da tam bir arabacı olarak yetişiyor.

+1 hocam kesinlikle. Bizim 1.5 yaşındaki sıpa da eve geldim mi hemen anahtarı alıyor. Uyuyana kadar alamıyorum. TV de Fiat reklamları görünce baba baba diyor.

• İyi bir anne
    Temizliği kolay araç aksesuarları

Net.

• quote:

quote:

Kucuk cocugu olan kesinlikle acik renk dosemeli arac almasin. Koyu gri ya da siyah doseme sart

En iyisi deri.
    Açık koyu da fark etmez.

Henüz çocuğumuz yokken çocuklu bir aile dostlarımızla uzun yola çıkacaktık. Kendi arabasında çocuğunun günlük ayakkabıları ile arka koltukta dikildiğini gördüğüm için arka koltuklara komple örtü sermiştim. En azından bişeylerde yer içer onlarada bana da sıkıntı olmasın diye düşündüm. Arkadaş bir gördü arka koltuklardaki işçiliği "Kadir Hocam sende az değilsin" diyerek güldü. Yalnız tahmin ettiğim gibi arkada rahat ettiler.
    Sonraki aracım açık döşemeliydi. Açık döşemeli araçta tam hastalık modeli. 3 yıl kullandım 3 yıl boyunca tek bir leke tutturmadan sattım. Ataş Vinet döşeme temizliğinde ne varsa çıkardı.
    Şuanki aracım siyah deri koltuklu. En rahatı bu temizlik açısından.

@Respectformuslims
    Bazen iş çıkışı sokağa caddeye gezmeye çıkıyoruz. Bana tek tek arabaları soruyor. Şuan BMW, AUDi, Mercedes ve VW ayırt edebiliyor. Bul nerde deyince gösteriyor.
    Ayağa henüz gaza ermiyor ama akülü bir model aldık. Kumandayla gezdiriyoruz. Büyük zevklerinden biri.
     Babaların Bilmesi Gereken Püf Noktalar

• supremum kullanıcısına yanıt
    Senin oğlan çok "cool" çıkmış. Güneş gözlüğü eksik

Maşallah!

• Tam benlik konu ama çocuklardan yazmaya zaman yok.

• Konuyu okudukca genlerimi baska bir canliyla devam ettirme istegim sifirlandi nerdeyse,10 dakikada 1 durmak,tabletle ugrasmak,kusmuk temizlemek...Isiniz zor.

Tek basima sevdigim muziklerle yapistirip gitmeye bir 10 15 yil daha devam edecegim sanirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: supremum

quote:

quote:

En iyisi deri.
    Açık koyu da fark etmez.

Henüz çocuğumuz yokken çocuklu bir aile dostlarımızla uzun yola çıkacaktık. Kendi arabasında çocuğunun günlük ayakkabıları ile arka koltukta dikildiğini gördüğüm için arka koltuklara komple örtü sermiştim. En azından bişeylerde yer içer onlarada bana da sıkıntı olmasın diye düşündüm. Arkadaş bir gördü arka koltuklardaki işçiliği "Kadir Hocam sende az değilsin" diyerek güldü. Yalnız tahmin ettiğim gibi arkada rahat ettiler.
    Sonraki aracım açık döşemeliydi. Açık döşemeli araçta tam hastalık modeli. 3 yıl kullandım 3 yıl boyunca tek bir leke tutturmadan sattım. Ataş Vinet döşeme temizliğinde ne varsa çıkardı.
    Şuanki aracım siyah deri koltuklu. En rahatı bu temizlik açısından.

@Respectformuslims
    Bazen iş çıkışı sokağa caddeye gezmeye çıkıyoruz. Bana tek tek arabaları soruyor. Şuan BMW, AUDi, Mercedes ve VW ayırt edebiliyor. Bul nerde deyince gösteriyor.
    Ayağa henüz gaza ermiyor ama akülü bir model aldık. Kumandayla gezdiriyoruz. Büyük zevklerinden biri.
     Babaların Bilmesi Gereken Püf Noktalar

Aynen hocam bende aldım bimden. Biniyor falan ama benim anahtarı da alıyor.

• quote:

quote:

Kırıntısı döküntüsü yok.

Cocugu zehirliyorsunuz

Sen de haklısın da, o trafikte o bebeğin ağlaması, çığlıkları, öndeki şoförün de kulaklarını tırmaladığı zaman bunları göz ardı ediyorsun. Bizimkisi zaten ayda 1 falan. Yoksa çocuk bunlarla büyümüyor zaten.

Varsa senin bir yöntemin, sen de söyle o zaman, öğrenmiş olalım.

Ist'da bebekle ş.içi seyahat edilecekse yolların daha bir boş olduğu akşam 10 dan sonrasıni ya da pazar sabahı 9-11 arasını seçmek lazım ki 30dk lik yol 1-1.5 saat olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acc04 -- 23 Ekim 2016; 15:48:20 >

• @mr.big
    Teşekkürler. Bakma cool tavırlara gözlüklerden korkuyor şuan.

@Respectformuslims
    Şuan alsın sıkıntı yokta. Ayaklar pedallara erince kaçırma olayları başlarsa o zaman sıkıntı.

Neyse ki şimdiye kadar arabada kusmuk vs hiç başımıza gelmedi. Uzun yoluda seviyoruz. Bu yaz Çanakkale-Kastamonu yaptım. Sadece 1 kez ihtiyaç molası verdim o da kendim içindi. Arabalarıyla takılıyor arabanın içinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

Çocuk varsa:
    1- bagaj havuzu
    2- altına su geçirmez serilmiş koltuk kılıfı
    3- havuzlu paspas
    4- her daim ıslak mendil, havlu kağıt, çöp poşeti, şişe su, çubuk kraker.
    5- içi sevilen çizgi filmlerle dolu 10" tablet
    6- koyu film cam
    7- kaliteli çocuk koltuğu
    8- yedek bez veya lazımlık
    9- ilgili becerikli anne
    10- sabırlı baba

sabırlı babanın aynı zamanda arabanın yedek anahtarını da iyi saklaması gerekiyor

Babam anahtarı hiç saklamazdı. Yerini de hep bilirdim. Bir kere bile kaçırma girişimim olmadı. İzin alırdım. Haftada 1, iki haftada 1 Evin arkasındaki trafiğe kapalı ormanlık alanda kullanırdım. Yıkayıp yerine park ederdim.

• acc04 kullanıcısına yanıt
    Hocam sizi anliyorum tabi. Arabada 3 saat boyunca araliksiz agladigini bilirim cocugun. Yine de mumkun oldugunca abur cuburu az vermeye calisin

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.