Şimdi Ara

B850 anakart ai desteği hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar yeni bir pc topladım ve anakartta npu gözüküyor 7xxx serisi cpu aldığımdan her halda pasif durumda nedendir 8xxx ve 9xxx cpu lara baktım onlarda npu yokmuş sadece rayzen ai serisi cpu larda var gözüküyor am5 te npu yok diye duydum doğru mu bu neden npu var

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

​Anakartınızdaki o ayarın var olma sebebi, kullandığı AM5 platformunun kendisidir. AM5 soketi, sadece sizin kullandığınız gibi saf performansa odaklı işlemcileri değil, aynı zamanda AMD'nin 8000G serisi gibi içinde NPU barındıran farklı işlemcilerini de desteklemek için tasarlandı.
    ​Anakart üreticileri de, bu NPU'lu işlemcileri takan kullanıcılar olabileceği için BIOS'a o ayarı eklemek zorundalar. Siz NPU'su olmayan bir işlemci kullandığınız için, o ayar doğal olarak pasif durumda görünüyor.
    ​Yani özetle, anakartınız farklı işlemci türlerine hazır olduğu için o seçenek var. Sizin sisteminizde bir eksiklik veya hata yok, içiniz rahat olsun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.