Şimdi Ara

B8 passat 1.6 tdi dsg uzun dönem yakıt ortalamam.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ortalama hız 24 km, yakıt ortalaması 8.7.

Son yakıt aldığimdan itibaren aynı sürüş koşullarıyla 9.0

Yol koşulları= Yokuş+viraj, ort yol 1-2 km yani çalıştırdıkdan 1-2 km sonra hedefe varmış oluyorum genelde.

Sürüş tarzı= Çoğu zaman sakin ama çok sollama yapmak zorunda kalıyorum. %25 oranında dipgaz dip fren kullanıyorum

Edit=Aynı bölgede 2.0 tdi a4 11-11.5 yakıyordu.

Görsel için çabalayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResenİcraEdenAvukat -- 10 Haziran 2019; 15:32:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bazı arkadaşlar il/ilçe sınırları içerisinde oldukları her anı "şehiriçi tüketim" olarak nitelendiriyor. Kendimden örnek vereyim;

1.6 TDI DSG 2015 Leon'um var. Vereceğim tüm değerler yol bilgisayarından alınmadır.
    Evden çıkıp kendi iş yerime gidiyorum, ortalama hız 30 km/s, ortalama tüketim 8 lt, mesafe 7 km.
    Evden çıkıp "hanımın" iş yerine gidiyorum, ortalama hız 30 km/s, ortalama yakıt 5.2 lt, mesafe 7 km.

Aradaki fark yokuş ve trafik.

Şehirler arası yola çıkıyorum, otoyolda minimum 130 km/s sabit, zaman zaman 150 km/s çıkıyorum, tüketim 5-5.5 litre arası, mesafe 250 km. Aynı yolu hanım 100-110 arası gidiyor, benim 5.5'da bıraktığım ortalama tüketimi 4.5'a indiriyor.

Güzergahının çoğu rampa aşağı veya eğimsiz yol olan, gaza serçe parmağıyla basan TSI'cı gelip "şehiriçinde 5 litre yaktım" demesin, 100-110 km/s sabitleyip, bir otomobili gaza basmamak için 30 saniyede sollayanlar "benim arabam dizelden az yakıyor" demesin.

Kralıyım diyen TSI'cı gelsin, arka arkaya aynı güzergahta sürelim arabaları, TDI'n 8 litre yaktığı yerde TSI 9.5'un altına inerse bir depo benzin benden hediye.
  • Şaşırtıcı ... TDi motolar yakıt üretir normalde...

Şaka bir yana sürekli sıkışık dur kalk trafikte iseniz böyle yakar, ama trafik yokken böyleyse bir sorun var.

• quote:

Orijinalden alıntı: PSN_vs_XBOXLive

Şaşırtıcı ... TDi motolar yakıt üretir normalde...

Şaka bir yana sürekli sıkışık dur kalk trafikte iseniz böyle yakar, ama trafik yokken böyleyse bir sorun var.
    İstanbul şehir içi taş çatlasa 9 yakan a4 burda 11 yakıyordu. Hava sürekli soğuk, yokuş ve viraj sürekli. Sürekli sollama yapmak zorunda kalıyorsun. Inerken de sakin duramadığın için gaza basıyosun ve yol mesafeleri 1-2 km.

• konusu açılmış bende paylaşayım.
    passat b8 1.4 tsi 125 bg. Manuel araba.
    2000 km ye yakın yol yaptım.
    Ortalama hızım 95-96 kms.
    Ortalama yakıt. Denizli konya 5,5, Konya hatay 5,2, Hatay denizli 5,3. (yollarda genelde 125 tarafına sabitledim hep.) 140.2ın üstüne çıkmışlığım yoktur.
    Şehir içinde sürdüğüm zaman 7,3-7,5 lt/100 km tarafında seyrediyor.

Biraz seri mi kullanıyorsunuz hocam.
    a6 2.0 tdi'miz var. o 7,8-8 civarlarında yakıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VideSupra

konusu açılmış bende paylaşayım.
    Ortalama yakıt. Denizli konya 5,5, Konya hatay 5,2, Hatay denizli 5,3. (yollarda genelde 125 tarafına sabitledim hep.) 140.2ın üstüne çıkmışlığım yoktur.

Taşlanmaya hazır ol

• quote:

Orijinalden alıntı: VideSupra

konusu açılmış bende paylaşayım.

Valla seri kullanıyor da olabilirim güvenemedim şimdi Çoğu zaman 3 bin devirin üzerinde seyrediyorum

• zotacing kullanıcısına yanıt
    1.4tsi manuel istanbul şehir içi:

Konu sahibi gibi kısa mesafe kontak aç kapa 1-2km de10litre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ringo33 -- 11 Haziran 2019; 10:39:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PASSAT 1.4 TSI YAKIT TÜKETİMİ
    14 yıl önce açıldı
    Golf 1.6 tdi dsg yakıt tüketimi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yaktınız normal. Bu sınıftaki her araç benzer tüketim sergileyecektir. Passat hafif araç. Mondeo, s60gibi araçlardan biraz daha az yakar.

Kısa mesafe ve soğuk motor tüketimi çok arttırıyor.

• Kullanım şartlarınıza göre rakamlar normal. Benzer kullanımla 8 küsür yakan fiorino var kuzenimde. Dizel focusla yine 8.2 görmüştük bir dönem hatta.

Güya il sınırlarında olduğu için veriyi şehir içi kabul edip, neredeyse 40 50 km ort hızla rahat rahat gezip şehir içi 4 litre yakıyorumcular da var tabi
  • Ortalama hız 24 nedir ya nerde sürüyorsunuz siz bu arabaları?

• 24kmh hiçbirşey değil otoban gibi, 800km veri 11kmh ortalama gördü bu gözler. Bir dolu adam var yürüyeceği yere arabayla giden, çocuğunu falan okula kreşe bırakanları veya bir sebepten mecbur kalanları geçiyorum. Adam tek başına sabah akşam 1.5 ton arabanın içinde oturup duruyor, akıl izan alır birşey değil. Gideceğin yere gidemiyorsun. Durduğun yerde alan işgal ediyorsun. Dünyanın yakıt parasını veriyorsun. Bir çözüm geliştir yahu birşeyler yap, çalıştığın yere iş arkadaşlarınla ortak bir araçla mı gidiyorsun, taksi mi tutuyorsunuz, güzergah bisiklete motora uygun mu? Hiçbiri olmuyorsa en azından minik şehir otomobili kullanmaya gayret et bari. 520i ile Passatla trafikte bekleyip ne yapacan?

Konu sahibi arkadaş da diyor ki gideceğim yer 1-2 km, sollama var dipgaz var vs. Anormal bir sürüş şekli. Kontağı aç 1-2 dakika bas bas git, sonra kontak kapat. Bu tüketim verisini koysan ne koymasan ne. Bu araba bozulsa turbo gitse, motor yese ne olur yemese nolur. Ömrü boyunca çalışma sıcaklığına gelemeyen bir dizel motor, anası ağlayan bir araba, 1 sene sonra iflas edecek bir akü, yoğun kurum bağlayan bir motor vs. Sonrada dpf iptal ettirecem yıldım bıktım konuları.

• Bazı arkadaşlar il/ilçe sınırları içerisinde oldukları her anı "şehiriçi tüketim" olarak nitelendiriyor. Kendimden örnek vereyim;

1.6 TDI DSG 2015 Leon'um var. Vereceğim tüm değerler yol bilgisayarından alınmadır.
    Evden çıkıp kendi iş yerime gidiyorum, ortalama hız 30 km/s, ortalama tüketim 8 lt, mesafe 7 km.
    Evden çıkıp "hanımın" iş yerine gidiyorum, ortalama hız 30 km/s, ortalama yakıt 5.2 lt, mesafe 7 km.

Aradaki fark yokuş ve trafik.

Şehirler arası yola çıkıyorum, otoyolda minimum 130 km/s sabit, zaman zaman 150 km/s çıkıyorum, tüketim 5-5.5 litre arası, mesafe 250 km. Aynı yolu hanım 100-110 arası gidiyor, benim 5.5'da bıraktığım ortalama tüketimi 4.5'a indiriyor.

Güzergahının çoğu rampa aşağı veya eğimsiz yol olan, gaza serçe parmağıyla basan TSI'cı gelip "şehiriçinde 5 litre yaktım" demesin, 100-110 km/s sabitleyip, bir otomobili gaza basmamak için 30 saniyede sollayanlar "benim arabam dizelden az yakıyor" demesin.

Kralıyım diyen TSI'cı gelsin, arka arkaya aynı güzergahta sürelim arabaları, TDI'n 8 litre yaktığı yerde TSI 9.5'un altına inerse bir depo benzin benden hediye.

• 2 km lik yol icin dizel asla az yakamaz

komik olan şey 30 bin km kullandığım araç bide cift hanelinin altini gorenler yalandır söylemen. Bilip bilmeden yorum yapmak... klasik ama gıcık ve terbiyesiz bir şey. pompa verisinden 0.5 az yazilsa bile gayet makul bir benzinli araç için. VAG şirketini gereksiz karalamaktan bir türlü bıkmadınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferrari091 -- 11 Haziran 2019; 13:25:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• B.Avcı B kullanıcısına yanıt
    siz olayi anlamiyorsunuz hala. Benzinli aracın TDİ dan az yakmasi gibi bir iddiamız yok ancak BENZİNLİ bir araca göre az yakması doğrudur. Ben sollayacagim zaman ya da sol şeritte giderken arkama yanaşan birisi olunca ben de tepe gaz giderim ki sağa geçecek olsam bile onu hizindan düşürmemeye çalışırım. Sıkılınca 4.-5. vitesten 2 ye takiyorum tapa gaz gazladigim da oluyor, nadir de olsa bazen yapıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ferrari091 kullanıcısına yanıt
    Ne yaptığını veya ne konuştuğunu bilen insana sözüm yok. Sizi de tenzih ediyorum yalnız kendi mesajımda verdiğim örnek gibi aynı ortalama hızda aynı ilçede ortalama tüketim neredeyse yarı yarıya farkediyor, bu nedenle sadece ortalama hıza bakmak da yeterli değil. Adam bir tane ışıkta durmaz, bir tane rampa çıkmaz, sonra "benim arabam şehiriçi az yakıyor" der. Öyle şehiriçi sayılıyorsa ben de bayram tatilinde İstanbul Maltepe Hilltown AVM'den çıkıp E-5'ten Tuzla yönüne gelip, Piyade Okulu'nun ordan sahile indim. Ortalama tüketim 3.7 litre. Hadi al bu da şehiriçi :) Rampalarda gazı bırakarak, 70 km/s sabit hızla, klima kapalı.

Çok farklı şartlarda kullanılmış TDI ve TSI'ın tüketimlerini karşılaştırıp "Benim TSI dizelden az yakıyor" diyenlere aslında yükselmiştim de size denk geldi artık kusura bakmayın :)
    Ortalama hızı silmeden ortalama tüketim nasıl sıfırlanıyor? Ben hiç bir arabada görmedim böyle özellik.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.