< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResenİcraEdenAvukat -- 10 Haziran 2019; 15:32:28 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResenİcraEdenAvukat -- 10 Haziran 2019; 15:32:28 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Şaşırtıcı ... TDi motolar yakıt üretir normalde...
Şaka bir yana sürekli sıkışık dur kalk trafikte iseniz böyle yakar, ama trafik yokken böyleyse bir sorun var. |
Bazı arkadaşlar il/ilçe sınırları içerisinde oldukları her anı "şehiriçi tüketim" olarak nitelendiriyor. Kendimden örnek vereyim;
1.6 TDI DSG 2015 Leon'um var. Vereceğim tüm değerler yol bilgisayarından alınmadır. Evden çıkıp kendi iş yerime gidiyorum, ortalama hız 30 km/s, ortalama tüketim 8 lt, mesafe 7 km. Evden çıkıp "hanımın" iş yerine gidiyorum, ortalama hız 30 km/s, ortalama yakıt 5.2 lt, mesafe 7 km. Aradaki fark yokuş ve trafik. Şehirler arası yola çıkıyorum, otoyolda minimum 130 km/s sabit, zaman zaman 150 km/s çıkıyorum, tüketim 5-5.5 litre arası, mesafe 250 km. Aynı yolu hanım 100-110 arası gidiyor, benim 5.5'da bıraktığım ortalama tüketimi 4.5'a indiriyor. Güzergahının çoğu rampa aşağı veya eğimsiz yol olan, gaza serçe parmağıyla basan TSI'cı gelip "şehiriçinde 5 litre yaktım" demesin, 100-110 km/s sabitleyip, bir otomobili gaza basmamak için 30 saniyede sollayanlar "benim arabam dizelden az yakıyor" demesin. Kralıyım diyen TSI'cı gelsin, arka arkaya aynı güzergahta sürelim arabaları, TDI'n 8 litre yaktığı yerde TSI 9.5'un altına inerse bir depo benzin benden hediye. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |