Şimdi Ara

B7 Passat 1.6 TDI BlueMotion İncelemesi (Resimli yakıt tüketim değerleri eklendi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
1
Favori
51.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ayrıca bu yanan gündüz farlarının SİS FARI OLMADIĞINI trafik polisine anlatmakta zorluk çekebilirsiniz.

Ayrıca direksiyonu çevirince yanan Köşe (Cornering) Aydınlatmasının da tek apmulu patlak SİS FARI OLMADIĞINI da trafik polisine anlatmakta zorluk çekebilirsiniz.

Ocak 2011'de geçtiğim TÜV muayenesinin raporunda AYDINALTMA/FAR bölümünde teknisyenler zamanında ve erken davranmış, yeni teknolojiye sahip araçlaraki Köşe (Cornering) Aydınlatması farlarının doğru çalışıp çalışmadığını da seçenekler arasına eklediklerini görmüştüm.

quote:

Orijinalden alıntı: maestro_34

yeni passatlarda gündüz farı diye ön sisler yanıyor, yanılıyor muyum?

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Ayrıca bu yanan gündüz farlarının SİS FARI OLMADIĞINI trafik polisine anlatmakta zorluk çekebilirsiniz.

Ayrıca direksiyonu çevirince yanan Köşe (Cornering) Aydınlatmasının da tek apmulu patlak SİS FARI OLMADIĞINI da trafik polisine anlatmakta zorluk çekebilirsiniz.

Ocak 2011'de geçtiğim TÜV muayenesinin raporunda AYDINALTMA/FAR bölümünde teknisyenler zamanında ve erken davranmış, yeni teknolojiye sahip araçlaraki Köşe (Cornering) Aydınlatması farlarının doğru çalışıp çalışmadığını da seçenekler arasına eklediklerini görmüştüm.

quote:

Orijinalden alıntı: maestro_34

yeni passatlarda gündüz farı diye ön sisler yanıyor, yanılıyor muyum?

Evet haklısın Taner hocam, gündüz farlarından ceza yiyebilirim.

Gerçi gündüz farı yol bilgisayarından kapatılabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq

quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

emeğine sağlık güzel inceleme

dış görüntüsünün eleştirlmesine katılmıyorum ben genelin aksine, gayet şık hala önüde arkasıda . fakat aynı şeyi içi için söyleyemem içi çok sade, biraz daha hareketlendirilse fena olmaz.

Forumda beğenilmiyor dış tasarımı ama bence de sorun yok.

Dışarıda genelde olumlu tepkiler alıyor, gerçi o biraz da ülkemizdeki gereksiz Passat hayranlığından olabilir.

B7 Passat 1.6 TDI BlueMotion İncelemesi (Resimli yakıt tüketim değerleri eklendi)

bizim forum da hiçbir şeyi beğenmiyor ki

ne kadar sade ne kadar şık bir beyefendi havası var arabada

atlamışım hayırlı olsun bu arada güle güle binin

• Dönüş farları, köşe farları, gündüz farları acilen Karayolları Trafik Yönetmeliğine alınmalıdır.

Evet, devlet kanunlarıyla ne yazık ki teknolojinin gelişimine ayak uydurmakta zorluk çekiyor. Sırf bu durum için aracın yetkili servisinden imzalı ve onaylı bir teknik bülten (distribütör beyannamesi, teknisyen ifadesi vb.) alıp araçta taşımak faydalı olabilir, veya yetkili distribütörün böyle bir yazıyı vermemekte direnmesi halinde noterden ihtarname çekilebilir, veya basitçe kullanma kılavuzunun ilgili sayfasının birkaç fotokopisi (noter tasdikli veya yetkili servis onaylı) araç içinde bulundurulabilir. Önemli olan trafik polisine gündüz farlarının sis farı olmadığını anlatırken ikna olması için yazılı bir belge sunmak.

Gerçi TRENDLINE sahipleri daha fazla zorluk yaşayabilirler çünkü SİS FARI OLMADIĞI için trafik polisine yanan gündüz farlarının yanında sis farlarını da ayrıca çalıştırıp bu husus temsili olarak gösterilebilir ancak sis farı olmayan araçlarda sıkıntı ile karşılaşabilme riski çok fazla. Kaldı ki gündüz farı olmayanan ama sis farı olan araçlarda da sis farını yakıp buna gündüz farı demek ve trafik polisine olayı olmadığı gibi anlatmak da mümkün.

Çok fazla sayıda senaryo var. Balkondan oturup aşağıya baktığımda sağa ve sola dönen araçlarda sis farının dönüş farı olarak birkaç saniye çalışıp sonra kısılarak kapandığını gördüm, bazı modellerde de dönüş farı sis farlarından bağımsız olarak ana far grubu içerisindeki bir ampul/ışık kaynağından hüzme marifetiyle tetiklendiğine de şâhit oldum.

Selamlar,

Taner Göde

• Bu tip uygulamalara malesef ülkemizde fazlasıyla maruz kalacağa benziyoruz. Üzücü ama gercek su ki polislerimizin egitimleri gercekten yerlerde sürünüyor, bazen kulları uygulamaktan öteye boy gösterisine dönüşüyor polislerin davranışları.
    Bence trafik Kayseri'de bu yonde cok dertli, polisler cok sert, kuralları uygulamaktan ziyade fırça atmak ahkam kesmek oluyor bazı polislerin davranışı. Birçok ilimizde trafik ahenginde olsada Kayseri zor şartlarda malesef. Pilot bölge galiba
  • Aracınıza hayırlı olsun. Bende kocaelide oturuyorum. Umuttepe konusuna gelirsek performansta sıkıntı olabileceğini sanmam, rahatlıkla tırmanabilirsiniz. 1.9D Caddy'si olan bi arkadaşımla şu umuttepe meşhur yokuşuna 75 km/s hızına çıkabilmişti. Renault 12 1300cc ile 45 km/s hızına çıkarabildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyBlue -- 12 Nisan 2011; 23:58:23 >
    oçkd fiao ifrs stat çgu iüd nnu ir n
    Kim ulan bu Erol Egemen?
  • 4 litre performans passat gibi bir araca ne diyeceğimi bilemedim. HELAL olsun diyorum

Orijinalden alıntı: EnergyBlue
    Aracınıza hayırlı olsun. Bende kocaelide oturuyorum. Umuttepe konusuna gelirsek performansta sıkıntı olabileceğini sanmam, rahatlıkla tırmanabilirsiniz. 1.9D Caddy'si olan bi arkadaşımla şu umuttepe meşhur yokuşuna 75 km/s hızına çıkabilmişti. Renault 12 1300cc ile 45 km/s hızına çıkarabildim.

O meshur yokusta falan sıkıntısı yok aracin, kucuk viteslerde gayet iyi yanlis anlasilmasin :) sadece 4-5-6. Viteslerde hizlanmasi cok cok iyi degil, bu da bana gore tabi, cogu standart kullaniciya yeterli gelecektir.

@polemik,

Sağol Onur, bulusalim da inceleyip fikirlerinizi almak isterim:)
  • Çok iyi olur, ben Passat'ı fuarda inceleyememiştim. Bir organizasyon düzenlesek fena olmaz.

quote:

Aracınıza hayırlı olsun. Bende kocaelide oturuyorum. Umuttepe konusuna gelirsek performansta sıkıntı olabileceğini sanmam, rahatlıkla tırmanabilirsiniz. 1.9D Caddy'si olan bi arkadaşımla şu umuttepe meşhur yokuşuna 75 km/s hızına çıkabilmişti. Renault 12 1300cc ile 45 km/s hızına çıkarabildim.

O meshur yokusta falan sıkıntısı yok aracin, kucuk viteslerde gayet iyi yanlis anlasilmasin :) sadece 4-5-6. Viteslerde hizlanmasi cok cok iyi degil, bu da bana gore tabi, cogu standart kullaniciya yeterli gelecektir.

Zaten ortalama olarak 3 vitese kadar çıkabilir, oldukça normal.Çünkü standart araçlar yüksek viteslerde deli gibi yakıtı içiyor, özellikle benzinlilerde. (Bora'nın 100 kmde 20 litre yaktığına yol bilgisayarından şahit olmuştum.). Sağ şeritten 40 hızla gittiğimde 60+ hızla sollama yapan milletler var çok. Kısacası malum uzun ve yorucu bir yol, mümkün olduğunca gazı köklemeden motoru yormayacak kadar sağlıklı biçimde ve uygun viteste gidebilmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Polemik
    Çok iyi olur, ben Passat'ı fuarda inceleyememiştim. Bir organizasyon düzenlesek fena olmaz.

Tamamdir yapalim bir organizasyon yakin donemde :)
  • quote:

Umuttepe mevzusu tamamen gırgırına fotoda görünce sordum.Yoksa çokta abartılacak birşey yok o yolda hat 4 minibüsleri dışında herkes rahat rahat çıkıyor.

Bu mesajda yol bilgisayarından çektiğim fotoğrafları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bugün İzmit'ten İstanbul'a geldim, İzmit'teki evimin önünde 1 değerleri sıfırlanmıştı. MDF'de 2 ayrı bilgi tutuluyor, 1 değerleri otomatik olarak sıfırlanırken 2 değeri siz istemediğiniz sürece sıfırlanmıyor, belki belli bir km sonra sıfırlanıyordur kendi de ondan emin değilim. Resimleri İstanbul'daki evimin önünde çektim.

B7 Passat 1.6 TDI BlueMotion İncelemesi (Resimli yakıt tüketim değerleri eklendi)

Araçtan genel olarak memnun olmakla birlikte eğer performanslı sürüşler yaparsanız ağır kasa-kasaya göre güçsüz motor ikilisinden yüksek yakıt tüketim değerleri ortaya çıkıyor. Passat'ta cruise control kullanmak yakıt tüketimini 100 kilometrede en az 1 litre azaltıyor, ben bu resimlerdeki 4.7lt/100 kilometrelik değeri 120'ye sabitleyerek elde edebildim. Otomobilin motor performansı hariç diğer bir kötü özelliği ise yan rüzgarlardan aşırı derecede fazla etkilenmesi, yan rüzgar varsa aracı yolda tutmak çok zorlaşıyor.

• 90-100 km sabit hızda kaç litre yakıyor acaba?

Orijinalden alıntı: Taner Göde

D sınıfı 1,5 grostonluk (deadweight ) Alaman çeliğini hareket ettirmek için sadece 4 litre ile yetinmesi ülkemizde hüküm süren Şerefsiz Benzin uygulamasına bence en iyi cevap, kilometreye 12 kuruşa tekabul ediyor, 77 HP'lik FIAT Grande Punto ancak LPG'de kullanıldığında kilometreye 12 kuruş yakıyor, benim benzinli PASSAT genç delikanlı gibi, fazla basınca sahibi meteliğe kurşun atıyor...

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: labidu
    100 km de şehirdışı kaç litre yakıyor acaba?

Eger 90-100 gibi hizlarla gitmeyi basarabilirseniz 4 litre/100km gibi bir degere ulasiyorsunuz ancak hiz 120-130 olunca 5 litreye ulasiyor hemen ortalama.

Yanlıs terim

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

90-100 km sabit hızda kaç litre yakıyor acaba?

Doğrusu hiç deneyemedim, otobanda kullanıyorum şehir dışı olduğunda, İzmit-İstanbul arası, onda da 90-100 ile giderken duruyormuş gibi oluyor Passat'la.

120-130 ile 5 litre civarında yaktığına göre 90-100 arası 4-4.5 arası yakacaktır diye tahmin ediyorum.

ben bu resimlerdeki 4.7lt/100 kilometrelik değeri 120'ye sabitleyerek elde edebildim.

Ben sabit 120 ile daha düşük yakmasını beklerdim. Bende bi ara eski kasa Mondeo 2.0TDCI vardı. Cruise Control ile sabit 120km/s hızda 4.5-4.7 gibi tüketim elde ediyordum. Motoru 2000cc idi ve Ford'un 2001 yılında çıkardığı bir motordu. Passat'ın ki hem 1600cc, hem de çok daha yeni teknoloji bir motor.

Bir de bu Passat'ın resmi tüketim verileri C segmenti araçlardan bile düşük. Şehir içi 5.1'di mesela. Uzun yolda CC ile 4.7 ortalama elde eden bir araç şehir içi dur-kalk trafikte nasıl 5.1 ortalama elde edebilir bilmiyorum. Trafik çok az olsa bile bu değerin edilebileceğini hiç sanmıyorum.
  • Laboratuvar ortamında, optimum şartlarda elde edilen değerler (70 kg şoför, tüm donanımlar kapalı, tank 3/4'ü dolu, lastik basınçları ayarlı, güç/tork eğrileri en iyi değerlerde, vites ve hız en uygun seviyede, tüm parametreler en olumlu değerlerde) ile gerçek hayatta katlanılmak zorunda olunan değerler (4 yolcu, klima/radyo açık veya camlar/sunroof açık, dur/kalk trafiği, yüksek hız, sürekli değiştirilen vites, dipgaz, roketleme, iniş/yokuş/rampa, tıka basa dolu bagaj, tüm parametreler en olumsuz değerlerde) arasında % 30 ve hatta % 40 kadar fark olabilmektedir.

AutoBILD tarafından yapılan araştırmada VW'nin modelleri reklam edilen değerlerden % 30'a yakın daha fazla yakarken SEAT'ın ve FORD'un modelleri ilan edilen değerlere sadık kalmışar.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.