Şimdi Ara

B7 Passat 1.6 TDI BlueMotion İncelemesi (Resimli yakıt tüketim değerleri eklendi) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
115
Cevap
1
Favori
51.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 1umr1

Bu forumu okuyana kadar 1.6 tdi passat varyant almayı düşünüyordum .1999 model passat 1.9 tdi kullanıyorum sıfır almıştım çok memnunum.şimdi onu aratmayacak ne alabilirim kararsızım

1.6 TDI 105 HP 250 NM motorlu VW PASSAT VARIANT Comfortline 6 İleri Manüel Vites sizi üzmeyecektir, 11 yılda motor teknolojisi tüketim ve performans açısından çok gelişti. Test sürüşü yapmanızı öneririm.

Beğeneceğinizden de eminim.

B7 Passat 1.6 TDI BlueMotion İncelemesi (Resimli yakıt tüketim değerleri eklendi)

• Güzel inceleme ellerine sağlık

Yaklaşık 8-9 gün önce bizde bu araçtan aldık çok büyük bir şans oldu aslında yetkili bayiden alındı ve çok şükür bir sorunu çıkmadı. (6-7 ay süre verilirken 2 günde alınca insan ister istemez bir sorunu var mı diye düşünüyor)

Burda yazılanlara göre sanki performans olarak "vasat" ama ekonomi olarak "mükemmel" gibi bir durum ortaya çıkmış sanırım, ama ben buna pek katılmıyorum. Performans olarak bence vasatın üstünde çok iyi olmasada ara hızlanmaları ve konuyu açan arkadaşın dediği gibi düşük viteslerdeki ivmelenmesi tatmin edici bana göre.

Fakat ekonomi olarak ben pek tatmin olmadım diye bilirim şuan 2000 kilometrede ve hesap ettiğimde; şehir içi şehir dışı karışık kullanımda, araçta çoğunlukla 3 kişi iken ve klima hep açık iken 23-24 kuruş yakmış kilometrede yani, bu benim hedefimin çok üstünde açıkcası ha tabi Ankara trafiği ve kullanıcı büyük bir etkiye sahip olabilir çünkü baya bir performanslı kullanıldı diyebilirim. Yinede ekonomik olarak "mükemmel" kelimesini haketmiyor.

Bizim araçta dış metalik siyah, iç bej döşeme olarak geldi, iç dış tasarım olarak bence iyi, konfor olarak iyi, süspansiyonlar fena değil, ama 150 km hızdan sonra rüzgar sesi başlıyor, iç kaliteden memnundum fakat bir kaç ses duyduğum için kafamda soru işaretleri oluştu. 70 000 Tl lik araçta ses duymak üzücü bir durum olabiliyor.

Biz özürlü indiriminden faydalanarak 51 000 TL ye aldık ötvli fiyatını da katarsak yaklaşık 69 500 TL ye denk geliyordu.

1.6 Tdi iyi ki var diyorum çünkü olmasaydı Passat bizim için hayal olurdu

• quote:

Orijinalden alıntı: furkan_10

Aracınız hayırlı olsun öncelikle hocam

Yaklaşık 8-9 gün önce bizde bu araçtan aldık çok büyük bir şans oldu aslında yetkili bayiden alındı ve çok şükür bir sorunu çıkmadı. (6-7 ay süre verilirken 2 günde alınca insan ister istemez bir sorunu var mı diye düşünüyor)

Burda yazılanlara göre sanki performans olarak "vasat" ama ekonomi olarak "mükemmel" gibi bir durum ortaya çıkmış sanırım, ama ben buna pek katılmıyorum. Performans olarak bence vasatın üstünde çok iyi olmasada ara hızlanmaları ve konuyu açan arkadaşın dediği gibi düşük viteslerdeki ivmelenmesi tatmin edici bana göre.

Fakat ekonomi olarak ben pek tatmin olmadım diye bilirim şuan 2000 kilometrede ve hesap ettiğimde; şehir içi şehir dışı karışık kullanımda, araçta çoğunlukla 3 kişi iken ve klima hep açık iken 23-24 kuruş yakmış kilometrede yani, bu benim hedefimin çok üstünde açıkcası ha tabi Ankara trafiği ve kullanıcı büyük bir etkiye sahip olabilir çünkü baya bir performanslı kullanıldı diyebilirim. Yinede ekonomik olarak "mükemmel" kelimesini haketmiyor.

Bizim araçta dış metalik siyah, iç bej döşeme olarak geldi, iç dış tasarım olarak bence iyi, konfor olarak iyi, süspansiyonlar fena değil, ama 150 km hızdan sonra rüzgar sesi başlıyor, iç kaliteden memnundum fakat bir kaç ses duyduğum için kafamda soru işaretleri oluştu. 70 000 Tl lik araçta ses duymak üzücü bir durum olabiliyor.

Biz özürlü indiriminden faydalanarak 51 000 TL ye aldık ötvli fiyatını da katarsak yaklaşık 69 500 TL ye denk geliyordu.

Bahsettiğiniz ses vibrasyon sesi gibi mi ve ön konsoldan mı geliyor acaba? Kayınpederimde de B7 Passat var ve henüz 1.000km. doldurmadığı halde o tarz bir ses vardı. Birkaç forumda yine bu tarz şikayetleri görmüştüm.

Her hakkı mahfuzdur...

• quote:

Orijinalden alıntı: enoktakenokta

quote:

Aracınız hayırlı olsun öncelikle hocam

Bahsettiğiniz ses vibrasyon sesi gibi mi ve ön konsoldan mı geliyor acaba? Kayınpederimde de B7 Passat var ve henüz 1.000km. doldurmadığı halde o tarz bir ses vardı. Birkaç forumda yine bu tarz şikayetleri görmüştüm.

Evet ama bozuk yollarda geliyor sadece asfallta filan gelmiyor.

B7 Passat 1.6 TDI BlueMotion İncelemesi (Resimli yakıt tüketim değerleri eklendi)

1 numaralı bölgeden daha sık geliyor fakat ses şiddeti düşük, elinizle sıkıca bastırınca geçiyor. 2 numaralı bölgeden seyrek geliyor ve ses şiddeti biraz daha yüksek elinizle bastırdığınız geçmiyor.

Tabi bu dediklerim bozuk yollarda geçerli.

• Çıtırtı tarzı sesler ne yazık ki geliyor arada.

O çıtırtı gelen yerlere elinizle biraz bastırınca gidiyor ama ses, en azından benimkinde böyle.

Orijinalden alıntı: Duratorq

Çıtırtı tarzı sesler ne yazık ki geliyor arada.

O çıtırtı gelen yerlere elinizle biraz bastırınca gidiyor ama ses, en azından benimkinde böyle.

Hocam bu fabrika verisini hiç yakalayabildiniz mi acaba daha doğrusu ortalamada 3 lere hiç indiniz mi ?
    5000 km den sonra daha az yakar diyorlarda

quote:

Hocam bu fabrika verisini hiç yakalayabildiniz mi acaba daha doğrusu ortalamada 3 lere hiç indiniz mi ?

3'lere inmek sorun değil, 6.viteste 90 km/h ile CC devreye alırsanız 3'lü değerler mümkün ancak ben o kadar düşük devirde gitmem, 6.viteste 100'den aşağısı pek sağlıklı değil bana göre.

12.000'i geçti benim araç, 6.5 litre/100 km ortalaması var genel olarak.

• quote:

quote:

quote:

3'lere inmek sorun değil, 6.viteste 90 km/h ile CC devreye alırsanız 3'lü değerler mümkün ancak ben o kadar düşük devirde gitmem, 6.viteste 100'den aşağısı pek sağlıklı değil bana göre.

12.000'i geçti benim araç, 6.5 litre/100 km ortalaması var genel olarak.

4 ayda 12000 km, sanırım Passat'ın üzerinden inmiyorsunuz hocam

12000 km de hiç sizi üzen bir sorun oldu mu acaba araçtan memnuniyet durumunuz nasıl ?

• Furkan Bey "2" numara ile gösterdiğiniz yer tam da benim tahmin ettiğim yerdi. Kayınpederimin aracında da oradan vibrasyon sesi geliyor bozuk yolda; ama dediğiniz gibi temiz asfaltta herhangi bir ses yok..

Her hakkı mahfuzdur...
  • 2007 model 2.0 tdi 140 hp highline Passat im var şimdi bir tane de 1.6 tdi dsg comfortline aldım, ilk izlenimlerim aralarında çok da fazla performans farkı olmadıgı. Sonuçta Passat yarış arabası değil, iki arabanın da hızlanmaları gayet yeterli, birde unutmamak lazım Passat dizel otomatik çeyrek altın gibidir. Çok kontrollü bir aractır, çok ta keyifli sürüsü vardır hiç yormaz insanı. Bu arabayı kotuluyenlerin iyi niyetli olduguna inanmıyorum. İzmirde denemek isteyen varsa gelsin baksın benim aracıma, ben de bayi den alamadım 1200 TL fazla ödeyerek dışarıdan aldım. Fiyatı bu arabaya göre az bile bence zaten yakında zam da gelebilir deniliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aab -- 15 Nisan 2012; 0:47:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

1.6 TDI bir hâyâl olarak kalacak bu gidişle.

50 TL Üyelik Ücreti istediği ve iade etmediği için Şerefsiz BONUS CARD'ımı az sonra iptal edeceğim ama 13,01 TL BONUS'u var içinde, önce onu gidip harcamak istiyorum, 3 litre benzin alabilirim sanırım. 2 Yılda biriken BONUS ile 3 litre benzin.

Herkes birbirini kandırıyor, bir tek ben kimseyi kandıramıyorum, kendimi bile. Mazot da, benzin de bu gidişle atmosferin tavanını da delecek!

2011 B7 1.6TDI araç almak istiyorum. Konu uzun süredir kullanılmamış.

Aradan geçen 5 yıllık sürede ki araçla ilgili deneyimlerinizi olumlu/olumsuz kısaca özelteyebilir misiniz?

Teşekkür ederim.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.