Şimdi Ara

B450 GAMING Plus Max Bilgisayarın tek seferde açılmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
1.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarımı yeni güncelledim. B450 GAMING Plus Max anakart, 3600X ve G.Skill F4-3200C16-8 GB 2 tane RAM aldım.
    RX 590 ile birlikte kullanmaktayım. XMP açık ancak BIOS sürümü dahil güncel olmasına rağmen bilgisayarımı açtığımda Windows yükleme ekranından sonra pin kilidi gir ekranı gelmeden tekrar başlıyor, 2. sefer açılıyor bazen de tek seferde açılıyor. Güç kaynağı 600W 80Plus Xigmatek çift kanal 12V-22A Sizce sorun nerede çok geç olmadan garantiye göndermek isterim haliyle RAM slotlarının yerlerini değiştirdim güç girişlerini tekrar sıkı bir şekilde ittirdim ama dediğim gibi hatayı her zaman almadığım için tam olarak gözlemleye şansım olmuyor. Yardımcı olmaya çalışırsanız sevinirim. Önceki sistemin i5 4460, MSI B85M GAMING BIOS son sürüm Kingston 1333MHz 12 GB -2x4GB ve 2x2GB ve RX590 şeklinde kullanmaktaydım onda herhangi bir sıkıntı olmadan çalışıyordu.

    Düzenleme: CSM or UEFİ =UEFİ modunda sadece XMP açıp BİOS'u kapattım başka hiç bir ayar devrede değil. Eğer tek seferde açılır ise açılış hızı en fazla 15 saniye falandır.

    Bilgisayar açıldıktan sonra herhangi bir performans sorunuyla karşılaşmadım bir çok oyunu girdim çıktım mavi ekran almadım. Birde bilgisayar açılırken her defasında monitör HZ ayarından mıdır nedir MSİ logosu gelirken alt taraf ekranın 4'de 1'i beyaz oluyor.
    https://www.gskill.com/qvl/165/170/1564381714/F4-3200C16D-16GFX-Qvl Bunlarda belleklerim anakart'ın sitesinde yoklar ama G-skill sitesinde anakart'ım ile uyumlu oldugu söyleniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercument35 -- 6 Aralık 2019; 15:13:27 >







  • format atıp başka bir windows yüklemeyi denedin mi? işletim sistemi kaynaklı olabilir.
  • bende aynı sorunu yaşadım senin gibi yeni geçtim bendede aynı anakart ve işlemci var, Windowsu son sürüme güncelle benim o şekilde düzeldi
  • Bütün güncelleştirmeleri almış durumdayım. Windows 10 1909 yapı.18363. Hayır format atmayı denemedim. Bir kaç kez daha sistemin aynı sorunu vermesini bekliyorum ara ara hatayı verdiği için tam olarak tespit etmeden format atmayı düşünmüyorum.
  • Ramlarınızı slotlara A2 ve B2 şeklinde mi takılı ? Biosu sıfırlayıp tek ram A2 slotuna takıp deneyin sorun olmaz ise diğer ramı B2 slotuna takıp deneyin. Bunlara ek format atıp temiz kurulum yapmayı deneyebilirsiniz.
  • Büyük ihtimal yazılım kaynkalı bir sorun hocam. Temiz bir Windows kurup ve ardından güncel driverlarla tekrar dene. Sorunun çözülecektir.
  • A2 VE B2 Şeklinde takılı 2 gündür hata vermiyordu bu sabah gene verdi 2. seferde açıldı 1.de açılmadı. Aslında sistemi topladıktan sonra format atmıştım ama çok fazla format atmayı önerdiğiniz için hemen format atmaya başlayacağım. Birazdan test etmem 1 gün sürüyor hatayı genellikle bilgisayar uzun süre kapalı kaldığında alıyorum onun dışında almıyor açıldıktan sonrada hiç bir problemle karşılaşmadığım için sorun nerede çözemedim.
  • Windows içinden Hızlı başlatma - fast boot'u kapatın.

    B450 GAMING Plus Max Bilgisayarın tek seferde açılmaması
  • Format attım işe yaramadı pin girmek için kilit ekranı geldi pin giremeden tekrar başladı bilgisayar 2. seferde sorunsuz girdi. @Executor Abinin de dediğini yapacağım denemem için bilgisayarın uzun süre kapalı kalması gerektiği için günden güne yazıyorum kusura bakmayın.
  • Öncelikle bilgisayara bir stress testi yapın. Prime 95 + Gpu stress testi. Bu testi geçerse diğer yerlerde arayın sorunu.
  • Vermiş olduğunuz programın GPU testi yaptığına eminmisiniz? CPU testi yapıyor gibime geldi de Ram ve CPU kullanımı 100% herhangi bir sorun ile karşılaşmadım.
  • Bugün hızlı başlat seçeneğini kapatarak 8-9 Saat kapalı kaldıktan sonra bilgisayarımı açtım sorunsuz ilk seferde açıldı. Umarım böyle devam eder. Değişiklik olur ise buradan yazarım.
  • Malesef denilen herşeyi yapmama rağmen hata almama sürem 24 saat falan oldu bugün hızlı başlangıç kapalı olmasına rağmen hatayı almış bulunmaktayım :(
  • Stres testi yaparken, GPU için de aynı anda Furmark ile test edebilirsiniz bu sisteminizin tam yükte bir sorun çıkartıp çıkarmayacağını gösterecek.
  • Arkadaşlar sorunu çözdüm herhangi bir parçayı bir yere göndermedim. 2 monitör birden kullanıyordum bir monitörüm sadece belirli şeyleri yapmak içinde önemsizdi yani ama aktif dönüştürücü ile hdmi to vga kullanıyordum. Dönüştürücüleri kullanmak pek mantıklı değilmiş. Eğer ilerleyen günlerde hatayı tekrar alır isem buradan yazarım şimdilik bir sıkıntım kalmadı.
  • MSI Gaming Plus Max ve r5 3600x i stok soğutucu ile mi kullanıyorsunuz? Kasanızda kaç tane fan var önde arkada üstte? Ve asıl sormak istediğim sfres testinde ve oyunlard sıcaklıklar ne alemde? Forumda MSI anakartların çok ısındığına dair bir algı var. Ne alemde sıcaklıklarınız?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selamlar.

    Bu sorununuzdan bağımsız olarak bir şey sormak istiyorum. Aynı moboyu kullanıyorum. Sizde de post uzun sürüyor mu? (10sn kadar) Monitöre ilk görüntü verilinceye kadar bende cpu ışığı yanıp sönüyor, ardından vga ışığı bir süre yanıyor ve toplamda post 10 saniye sürüyor. Eski sistemimde bu süre 1-2 saniye.
  • Evet malesef uzun sürüyor açılış önceki sistemimde 10 sn falandı şuan 15sn falan. Evet stok sogutucu ile kullanıyorum amd ısınma problemine tam bir çözüm getirememiş stoğu ileride değiştiririm ama anakart sıcaklık değerlerine hiç bakmadım cpu ve gpu sıcaklıklarına baktım cpu 65 geçmedi gpu 75 i geçmedi
  • Arkadaşlar bende de 3700x ve B450 gaming plus max var. En son bios yüklü. Bellekler xmp olarak ayarlı. Overclock yok her şey varsayılan ayarda. İlk açılışta ekran kartı fanı anlık yüzde yüz dönüyor ses şiddetinde belli oluyor, sonra monitör ışığı sarıya dönüyor ardından tekrar maviye dönüyor ve ekranda hdmi yazısı geliyor. Daha önce 2600k lı sistem vardı 10sn gibi bir sürede masaüstünde oluyordum. Nedir bu durum anlamış değilim. Bayağı bir araştırdım yerli yabancı forumlarda bir türlü bulamadım sorunu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.