Şimdi Ara

B2 İngilizce ile almanca çalışmaya başlamalımıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta yazdığım gibi ingilizce seviyem girdiğim dil seviye sınavlarında b2 olarak çıktı fakat akıcı olarak konuşamıyorum filmlerdeki gibi. Dizi falan izlediğimde çoğu şeyi anlıyorum fakat sinema filmleri biraz ağır geliyor. ya aksan farklılığı yada kelime eksikliği emin değilim. Tabi karşıma biri geldiğinde anlaşabiliyorum. En kötü ihtimal anlamadığım birşey olursa yazar mısın diyorum. kağıda yada telefona yazdırarak anlaşıyorum anlamadığım konularda.Kursa gitmedim fakat evde kardeşim ve babamla beraber sürekli ingilizce konuşuyoruz. Şuanda daha ne yapmam gerekiyor c1 için bilmiyorum. Elektirk-Elektronik mühendisliği okuyorum mesleğimle ilişkili olduğunu düşündüğümden almancaya başlamak istiyorum. Sizce ingilizceyi c1 yapmadan başlamayayım mı ?
    bazı arkadaşlar ingilizce olarak almancaya çalış diyor. Almanyaya falan isteyince gidebilme şansım var. Sizce kursamı gitmeliyim yoksa burada biraz çalışıp almanyaya gitsem bir kaç aylığına daha mı yararlı olur ?
    düşüncelerinizi merak ettim kafam karıştı baya şuan ne yapacağımı bilmiyorum

• Şuanda Almanca seviyen nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şöyle söyleyeyim dedem 60 göçünde almanyaya gitmiş
    babam 20 yaşına kadar oradaymış buraya geldiğnde doğru dürüst türkçe bilmiyormuş
    babaannem halam amcalarım hala orda
    yazın buraya geliyorlar ve sürekli evde sürekli almanca konuşuluyor bu yüzden
    kelime bilgim var ama a1 bile demem şuanda çünkü cümle kur desen kuramam
    4.sınıfta çocuklara öğretilen ingilizce kadar almancam var diyeyim
    hiç yok desek daha iyi
  • Hocam durduğun kabahat böyle şeylere takılıyorsan mesela öğrenirken de çok zor diyecekler bi yerden sonra kendi başına yetmez diyecekler ama pes etmezsen her şeyi halledersin yeterki istekli ol.Ben burdan bütün arkadaşlara söyliyim kursa gidecek durumları falan olmayanlar için de internetiniz varsa kendi başınıza öğrenebilirsiniz arkadaşlar hatta bence en sağlıklısı ve en zevklisi kendi başına öğrenmek ben de hala böyle yapıyorum.Tabi istekli olmak her bilgiyi kovalamak bilmediklerini takıldıklarını araştırmak pratik yapmak altın kurallar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AmazingGrace160 -- 15 Mayıs 2015; 18:51:58 >
  • aynen haklısın valla
    aslında almanca öğrenmek isteyenler varsa 1 hafta falan toplanalım kaynak araştıralım oturup çalışalım diyicemde gerçekten şevkle çalışacak adam bulmak zor
  • Evet ingilizce ve almanca birarada goturmen gerekiyor insanin en bol ve verimli zamani universite. Mezun olduktan sonra askere gitmek ve is arayisi arti ise girerken adam senden bulbul gibi otmek misali yabanci dil konusmani isteyecektir. Internetten almanca grammeri anlatan kitaplari arastir. Collins german grammar diye bir kitap var. Bunu indirebilirsin.langenscheidt kitaplari mevcut almanca vidyolar bulabilirsin.

• Olgi kullanıcısına yanıt
    Hocam 0 dan almanca için tavsiye edebileceğiniz kaynak kurs var mı rosetta stone, daylight, tell me more eğitim setlerini gördüm internette ?
    Elimde BU KİTAPLAR var .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • selsam69 S kullanıcısına yanıt
    başla kardeşim hiç acıma bendede b2 ingilizce var almancaya başladım 5 ay falan oldu kursa gidiyorum hiç takma kafana duduğun kabahat mühendislik için almanca 1 numaradır
  • quote:

Orijinalden alıntı: makinist_00

başla kardeşim hiç acıma bendede b2 ingilizce var almancaya başladım 5 ay falan oldu kursa gidiyorum hiç takma kafana duduğun kabahat mühendislik için almanca 1 numaradır

Hocam gramer vs icin kitap tavsiyelerini bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: selsam69

Başlıkta yazdığım gibi ingilizce seviyem girdiğim dil seviye sınavlarında b2 olarak çıktı fakat akıcı olarak konuşamıyorum filmlerdeki gibi. Dizi falan izlediğimde çoğu şeyi anlıyorum fakat sinema filmleri biraz ağır geliyor. ya aksan farklılığı yada kelime eksikliği emin değilim. Tabi karşıma biri geldiğinde anlaşabiliyorum. En kötü ihtimal anlamadığım birşey olursa yazar mısın diyorum. kağıda yada telefona yazdırarak anlaşıyorum anlamadığım konularda.Kursa gitmedim fakat evde kardeşim ve babamla beraber sürekli ingilizce konuşuyoruz. Şuanda daha ne yapmam gerekiyor c1 için bilmiyorum. Elektirk-Elektronik mühendisliği okuyorum mesleğimle ilişkili olduğunu düşündüğümden almancaya başlamak istiyorum. Sizce ingilizceyi c1 yapmadan başlamayayım mı ?
    bazı arkadaşlar ingilizce olarak almancaya çalış diyor. Almanyaya falan isteyince gidebilme şansım var. Sizce kursamı gitmeliyim yoksa burada biraz çalışıp almanyaya gitsem bir kaç aylığına daha mı yararlı olur ?
    düşüncelerinizi merak ettim kafam karıştı baya şuan ne yapacağımı bilmiyorum

B2 Yani intemediate seviyesindesiniz.Bu seviyede akıcı olarak konuşmak için daha zamanınız var.Akıcı olarak konuşmak için bolca dinleme yapmanız ve sonrasında bilinçli olarak kelime telaffuzlarına çalışmanız gerekiyor.Filmleri anlayamamanız çok normal.Abd filmleri aksanı farklı ve argo,kısaltma vs çok olur.Ama bir yandan da çok farklı ifadeler geçmez.Bir kalıbı vardır.Çok farklı ifadeler duymazsınız.Ama İngiliz filmlerinde çok daha fazla farklı ifadeler geçer.Konuşmalar daha düzgün olur.O nedenle İngiliz yapımı filmler daha mantıklı.Tabii advanced olduktan sonra abd filmleri izleyebilirsiniz.
    Sana tavsiyem İngilizce'yi advanced(c2) veya c1 upper intermediate yapmadan KESİNLİKLE Almanca'ya başlama.Çok sıkıntı çekersin.Birbirine kelime anlamında çok benzerlik var.
    O arkadaşların önerilerine kulak asma.Siz şuan orta seviyedesiniz.Orta seviyede olan biri nasıl Almanca advanced konularını anlayacak.Anlatım İngilizce.
    Şu konuyu bir inceleyin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_109504695/tm.htm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.