Şimdi Ara

B SERISI Kullan Var mı ? Tecrübelerinizi Yazınız (58. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.186
Cevap
42
Favori
348.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar 2010 B160 için klima kompresörü gerekecek. ses yapmaya başladı. ustaya sordum. kullanma dedi yolda kalabilirmişim. fiyatı 2700 tl imiş çok fazla değilmi. başka ne yapabilirim. yardımcı olurmusunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Decimus1980

    Style kullanan arkadaslar, klimadan memnun musunuz? Klima sesi nasil ?Rahatsiz edici midir?

    biraz geç olacak ama.

    memnunum rahatsız edecek bir tarafı yok. dijital olmamasıda çok dert değil bence.
  • 2010 model icin genç kardeşinize ne tavsiyeler verirsiniz ?

    Honda jazz sahibiyim. 2 arkadaş niyetlendik ayri ayrı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar eşim ile beraber ortak kullanım için araba bakıyoruz eşim acemi olduğu için otomatik olacak 2006-2008 arası modellerde otomatik vites tam otomatik mi yarı otomatik mi? yokuşlarda geri kaçırma vs. var mı? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • Selamun aleyküm arkadaslar. Beni bilen bilir. Yaklasik olarak 18 ay aradan sonra tekrar B kasa mercedesle araniza dönüyorum. Ev aldığım icin zorunlu olarak arabami B200 umu satmış aranizdan ayrilmistim. Bu sure zarfinda reno europa, dacia, doblo, scenic ve son olarak cmax aldim. Ama hicbiri B serisinin prestijini, konforunu vermedi. Kismetse 17.10.2017 sali gunu istanbula gidip 2009 B180 CDI aracimi aliyorum. Cdi ile ilgili paylasimlarimi da

    B150-160 Bilgi Paylaşım Facebook gurubunda bulabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun.
  • tuna23 kullanıcısına yanıt
    hocam hayırlı olsun.
    senin bilgilerin sayesinde b160 sahibi olmuştum
  • Eveet arkadaslar b180 cdi yi aldim.

    Oncelikle sunu demeliyim mercedesin tadini hicbiri vermiyor. Ben kasa olarak w245 eski kasayi daha hos ve kullanisli bulanlardanim. W246 B200 de iyiydi ama eski kasa daha jip havasinda.

    Dizel motor kasayi kaldiriyor. Sanzimanla uyumu guzel. Asıl konu yakiti super. Kirli filtrelerle istanbul tokat arasi km 25 kuruş yakti. Eski cmax 35 kurus yakiyordu.

    Mazot filtresi 45 tl hava filtresi 40 tl. Piyasa arabalarinin bakim fiyatlari gibi filtre fiyatlari, zaten motor haric yuruyen aksam benzinli ile ayni. Cumartesi yikatip fotolari paylasirim.



    B 150-160 Bilgi Paylaşım Facebook Gurubu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • w246 son kasa B serisinde OGS yi nereye takıyoruz. benim camda hiç siyah noktalı kısım yok. istediğim yere takabilirmiyim yani siyah noktalı karartılmış kısım olmayınca.? kullanım kitabına baktım ama bulamadım.
  • darkd66 kullanıcısına yanıt
    HGS'den farklı bir yer olmayacaktır diye düşünüyorum. Ben sensörlerin plastiğinin alt hizasına yapıştırdım, herhangi bir okuma sorunu da olmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: traindevie

    HGS'den farklı bir yer olmayacaktır diye düşünüyorum. Ben sensörlerin plastiğinin alt hizasına yapıştırdım, herhangi bir okuma sorunu da olmadı.

    cevap için teşekkürler.

    neden o kısmı plastik ile kapadılarsa... boşluk bıraksalar gizlenirmiş oraya.
  • merhaba


    70-75 bin tl bütçem var, öneri b ilanınız var mı?

    tşk
  • 2009 b180 cdi alabilirsiniz.





    B 150-160 Bilgi Paylaşım Facebook Gurubu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.

    B180 cdı urban sıfır alma niyetindeyim.

    Aracı 2016 sonu denemiştim içeriye aldığı ses ve yol bozukluğunu hisetiriyordu.

    Bu sene test etmedim. Durum degiştimi bilen veya bilgi sahibi olan varmı?

    Önerileriniz nelerdir formun bu bölümünü canlandırın

    hepiniz ölü gibisiniz:)

    Selamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forsa kullanıcısına yanıt
    2015 model 180CDI amg ile yaklaşık 18 ay geçirdim. Beni araç ile ilgili olarak en rahatsız eden durum sert yaylar ve süspansiyon sistemi oldu. Urban donanımında lastiklerin daha kalın yanaklı olması ve süspansiyonun daha yumuşak olaması konforu mutlaka arttırıyordur. Araç ile ilgili en hoşuma giden durum ise performansının çok süper olmamasına karşılık ilginç bir şekilde inanılmaz iyi direksiyon tepkilerinin olmasıydı.
    Eğer ki performans beklentiniz çok yoksa genel olarak iç hacmiyle, bagaj kapasitesiyle, yakıt ekonomisiyle, hatta direksiyona entegre vites kolunun bile verdiği avantajla sizi mutlu edecek bir araçtır
  • dgnkr kullanıcısına yanıt
    7G Şanzıman sorunu yaşatırmı? Dsg ile kıyaslarsak . Bildiğim kadarı ile çift balatalı şanzıman ne kadar sürede bir değiştirilir . Yada ben mersedesin şanzımanını bilmiyorum. Bu konuyu açabilecek bir arkadaş varsa yardımcı olsun lütfen.
    skoda superb ve mersedes arasında sıkıştım kaldım.
    Teşekkür ederim.
  • forsa kullanıcısına yanıt
    Dsg vitesine sahip VW grubu bir araç kullanmadım malesef. Ama hem B serisinde hem de şuan kullandığım araçta vites geçişlerini hissetmedim desem yeridir. Baktığınız iki marka arasında bence biraz imaj farkı da var gibi. Superb keskin hatları dolayısıyla bana pek cezbedeci gelmedi. Ama diğer taraftan da hem bakım maliyetleri açısından hem de ileri dönemlerde satış avantajı bakımından sanırım B serisine göre bir adım önde.
    Maddi açıdan limitlerinizi bilmiyorum ama size kafa karıştıracak başka bir öneri de sunabilirim; geçen ay italya ve İspanya yollarında çok gördüğüm Renault Scenic oldukça hoş duruyordu. Ülkemiz için 2018 başı gibi geleceğini okumuştum yanlış hatırlamıyorsam. Donanımlı bir Scenic de benim fikrimce iyi bir alternatif...
  • dgnkr kullanıcısına yanıt
    Konu konuyu acıyor Şöyle gireyim konuya.
    Engelliyim bir ayağım diz altından yok, emekliyim bu sıralar memlekete bir ev yaptırıyorum kendimce beş sene içinde piyasadan çekilip sakin bir hayat sürme çabasındayım.
    Avcılığı doğada olmayı çok seviyorum. İstanbul'un keşmekeşi beni iyice bitirdi, Yarım saat iş'e varma süreci, akşamda bir veya bir buçuk saati buluyor.
    Engelli indirimi ile alınacak aracı muhtemelen ölmesem 10 yıl kullanılacak gibi duruyor 32 veya 33 arabam olacak bu araç, akrabamın galerisinde kullandığım kayıtsızları hatırlamıyorum. Sizin imza alanında geçmişte kullandığınız araçları da kullandım şu anda kullandığınız aracıda, 10 numara beş yıldız bir araçtır bu arada, güle güle kullanın.
    Gelelim sadette
    mersedes bakım üçretleri 15 binde 1500-2000
    skoda 15 bin 750 tl
    crv 900-1000 senic kardeşimde vardı 5 sene kullandık renonun bence alına bilecek tek aracı fakat sıcak bakmıyorum.
    Crv yeni kasa olsa sil baştan olacak benim için.

    Gecen sene 2016 urban 180 d bir binişim vardı bir de kaçışım hatta
    ----oğlum gel baba gidelim bur dan,mersedes bu mu ya bildiğin traktör bu ya
    Motor sesi olduğu gibi içeride küçük bir yol bozukluğunda tarlayı sürüyormuş gibiydi.
    Sonuç bu sene tekrar gittim aracı test etmedim
    Araç teklif formu verildi.
    Burada
    B59 Dynamic select
    485 konforlu süspansiyon
    Diye iki seçenek koymuşlar yani geçen seneden bu seneye bir değişiklik varmıdır. Denemek lazım veya deneyen biri var ise paylaşsın.
    Teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsa -- 5 Aralık 2017; 19:15:11 >




  • forsa kullanıcısına yanıt
    Maşallah, neredeyse yaşım kadar araç değiştirmişiniz :)) Maddi imkanlarım el verdiği kadar hoşuma giden araçlara ulaşabildim bugüne kadar. Benim burada bilgi paylaşma amacım sadece deneyimimle alakalı; yoksa bazen de tam ters etki oluyor paylaştığım bilgilerle ilgili. "araca bindiniz mi? atıp-tutmayın" şeklinde yorumların önüne geçmek için imzaya kullandığım araçları yazdım. Lütfen görgüsüzlük gibi yorumlamayın.
    Yanlış hatırlamıyorsam "dynamic select" aracın performans ve direksiyon sistemi ile ilgili ayarları yaptığınız bir özellik. Aktif süspansiyon sistemi B serisinde yok diye biliyorum. Ses yalıtımı bakımından (şuan kullandığım aracı sizin de kullandığınız için kıyaslama bakımından söylüyorum) bir tık önde bile diyebilirim. Haklısınız araç dışarıdan çok sesli çalışıyor. Ama bunun içeri yansımasını neredeyse "0" olarak değerlendirebilirim.
    evelki sene son bakımda 1450tl civarı bir ücreti ödedikten sonra aracımı satmıştım. Döviz kurunu da göze alarak servis ile ilgili de ücret bakımından bilgi almanızda fayda var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: forsa

    Merhaba.

    B180 cdı urban sıfır alma niyetindeyim.

    Aracı 2016 sonu denemiştim içeriye aldığı ses ve yol bozukluğunu hisetiriyordu.

    Bu sene test etmedim. Durum degiştimi bilen veya bilgi sahibi olan varmı?

    Önerileriniz nelerdir formun bu bölümünü canlandırın

    hepiniz ölü gibisiniz:)

    Selamlar



    bence test etmeden almayın. ağustos ayında sıfır b180 style paket aldım. süspansiyon ve yol konforu olarak sıkıntı yok ama içeriye baya ses alıyor. tabi siz dizel alacaksınız. dizellerde motor yalıtımı varmış,(benzinde yalıtım sıfır motor bölümünde) benzinliye göre daha sessiz olabilir dizel olmasına rağmen.

    dsg yi daha önce baya kullandım. mercedes in çift kavramasına göre bir artısı yok. benim araç style paket yani en boşu. urban a göre donanım ve iç mekan döşeme eksiği var ama memnunum. siz urban dan hayli hayli memnun kalırsınız.




  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.