Şimdi Ara

2011 Exclusive Savaşı: Playstation 3 vs. Xbox 360 Dosya Konusu (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
0
Favori
34.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sendomi

    solidrock,yazmışsın ama yine olmamış grafik açısından ps3 iyi demişsin,değil işte gpu olarak xbox360'ın gpu'su daha iyi bunu dünyada herkes kabul ediyor gelelim fizik efektlerine daha iyi demişsin doğru daha iyi ex oyunlarda ama herhalde bunu bilmiyorsun konsollarda havok fizik motoru kullanılır ki buda işlemci üzerinden yapar nvidia pysic değil ki bu gpu üzerinden yapsın haliyle o işlemci daha iyi sonuçlar çıkartır ps3'de


    Arkadaşım Killzone 2, Killzone 3, Uncharted 2, Uncharted 3, God of War III... bu exclusiveleri geçen bir oyun söyle bana Xbox360? Yok. O zaman grafik açısından PS3 bu oyunlara bağlı olarak çok daha üstün. Yok GPU muş falan hikaye. Cell+RSX beraber tam uyumlu çalışırlar ve bunun için tasarlanmıştır.




  • Geow 2 neydi? Geow 3? Forza 3 neydi? Forza 4 ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halleluja

    Geow 2 neydi? Geow 3? Forza 3 neydi? Forza 4 ?


    Hiçbiri, saydığım oyunların görsel kalitesine asla yaklaşamaz.
  • PS3 ü Ex icin alan cok kisi var.
    Ex' leri bir kenara atarsak eger, Benim icin PS3 Cöptür
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Daxteroy
    Arkadaşım Killzone 2, Killzone 3, Uncharted 2, Uncharted 3, God of War III... bu exclusiveleri geçen bir oyun söyle bana Xbox360? Yok. O zaman grafik açısından PS3 bu oyunlara bağlı olarak çok daha üstün. Yok GPU muş falan hikaye. Cell+RSX beraber tam uyumlu çalışırlar ve bunun için tasarlanmıştır.


    Saydığın oyunları izah etsen, anlatsan ne yazar hocam, elini sürmedikleri oyunlara oturdukları yerden mok atıyorlar... Sen adama üstteki oyunları söylüyorsun, o sana gitmiş Forza 3 diyor işte anla yani durumu.

    Görünen köy klavuz istemez lafını bu yüzden seviyorum; 2009 The Best Graphics - 2010 The Best Graphics ödülleri hangi konsola, hangi oyunlara gitmiş bakalım?

    2010 - GOD OF WAR III (PS3)
    [sizer=blue]2011 Exclusive Savaşı: Playstation 3 vs. Xbox 360 Dosya Konusu


    2009 - UNCHARTED 2 (PS3)
    [sizer=blue]2011 Exclusive Savaşı: Playstation 3 vs. Xbox 360 Dosya Konusu




  • quote:

    Geow 2 neydi? Geow 3? Forza 3 neydi? Forza 4 ?
    Halo'yu unutmuşsun.
  • Aç forza 3ü bak bakalım bi çevreye sonra gran turismo 5 i aç bak bakalım ne kadar fark var. adamlar çim ağaç detay ne kadar şey varsa kısmışlar resmen pist ve arabalara abanılmış (ağaçlar ilkokulda yaptığım 'ekmek ağaçlara' benziyor). Aç işte mazda segaway pistimiydi neydi unuttum, o pistte farkın allahı var. Uzak yerler bomboş bırakmışlar. Kastettiğim fm3 gt5 den iyi değil, ama öyle abarttığınız kadar bi fark yok. kıyaslanabilirler.

    En iyi ödülü almış birşey demedik. gears of war 2 ye neredeyse tüm sitelere grafik konusunda övgüler yağdırdı. Tam puanlar havada uçuştu. ki bana kalırsa o görüş açısına o mekanlara rağmen birinci olmalıydı olamadı. kaç yıllık oyun sonuçta, geow 3 geliyor bakalım ne olacak.

    mok falan atmıyorum, sadece okadar abarttığınız, uçurduğunuz havalara çıkardığınız oyunlar aslında xboxunexcleriyle gayet de kıyaslanabilir.

    [sizer=blue]2011 Exclusive Savaşı: Playstation 3 vs. Xbox 360 Dosya Konusu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1FC651D -- 22 Ocak 2011; 12:26:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: uliking

    Ben de naçizane 1-2 tane yorum yapmak istiyorum öncelikle belirteyim ki iki konsola da sahibim Xbox'a hala yeniyim diyebilirim alalı 2 ay oldu. Hemen hemen bütün özelliklerini de öğrendim diyebilirim.

    İlk olarak burada ki arkadaşlara biraz sakin olmalarını temenni ediyorum sonuçta Ps3 ya da Xbox 360 exclerinden hangilerinin daha iyi olması sizin zevkinize göre belirlenir. Yani kimisi Killzone sever (ben değil) kimisi Halo ikisi de shooter oyunu sonuçta ama farklı türden oyunları karşılaştırmak mantıklı olmuyor arkadaşların yaptığı gibi.

    Burada girmek istediğim bir kısım var, insanlar neden bu kadar grafiklere takmış anlayamıyorum, yani sonuçta bundan 10 yıl öncede oyunlar vardı ve bu grafiklerin onda biri yoktu. Ama şu anda bile eski resident evil, silent hill oyunlarını oynasanız o atmosferden tüyleriniz ürperir yani demek istediğim grafik oyunlarda bir öncelik değildir. Oyun oynarken öncelikler Senaryo, Atmosfer, Oynanabilirlik diye gidebilir ama grafik ne kadar önemli olabilir ki yani ben Uncharted 2'yi de oynadım, Alan Wake'i de yani Uncharted 2 biraz daha iyi gözüksede sonuçta temel farklar yoktu hatta Alan Wake'in önde olduğu taraflar da vardı demeye çalıştığım artık belli standartlar tutturulmuş bir sektörde grafikleri karşılaştırmak saçma benim fikrime göre, çünkü oyunları grafikleri için değil verdikleri zevk için, eğlenmek için oynarsınız ve tek eğlenceniz ağzınız köpürerek oha Kratos'un kasları mükemmel gözüküyor demekse bence oyun oynamanın mantığını anlayamamışsınız demektir. God Of War bundan 6 yıl öncede vardı ve o zaman ki oynadığım God Of War (1) 3'sü kadar eğlenceli hatta senaryo işlemesiyle daha gelişmiş bir oyundu benim için. İşlemcilerin gücünü falan tartışanlara allah akıl fikir versin diliyorum, sonuçta sizin oynadığınız oyunlar belli olduktan sonra işlemcinin ne kadar iyi olup olmadığının size nasıl bir yararı olabilir anlamıyorum.

    Şimdi oyun öğelerine gelirsek Atmosfer demek sadece müthiş grafiklerle beslenmiş bir dünya değildir atmosfer demek Limbo demektir, Metro 2033 demektir. Senaryo demek Sanitarium demektir, Bioshock demektir. Bu iki elementi güzel işleyen oyunlar başyapıt olabilirler tabii bunun yanında oynanabilirlik gibi elementleri saymıyorum bunu son zamanlarda çok iyi yapan oyunlar Heavy Rain, Mass Effect 2, Red Dead Redemption gibi...

    Playstation oyunlarının exclerinden çok beğendiklerim Uncharted serisi, Metal Gear Solid serisi, Heavy Rain, Gran Turismo 5, birde oynamadığım ama kesinlikle oynamak istediğim çok övülen Damen's Souls

    Xbox'da sevdiklerim Mass Effect serisi (artık sayılmıyor), Gears Of War serisi, Halo serisi, Alan Wake'i oynamadım ama yorumlar çok olumlu, Limbo (çok iyi gerçekten)

    bunlar dışında unuttuklarım da olabilir.

    Exc konusunda iki tarafın da çok kaliteli oyunları var bence karşılaştırma yapmak mantıksız çünkü hepsi çok iyi gerçekten, bunun dışında Xbox daha iyi bir konsol bence gamepad'i, menüsü (dashboard), kullanımı ve Live'ı ile beraber buna yorum yapacak varsa lütfen 2 konsola sahip birisi yorum yapsın çünkü Xbox'ın kalitesini anlamak için konsolu bir süre kullanmak arkadaşlarınla toplanıp oynamak gerekiyor, resmen oyun için yapılmış bir makine. Burada PlayStation çok şey yapmaya çalışırken çuvallamış gibi geliyor zaten Psn sistemi cidden çok kötü sadece bir arkadaşımla buluşup oyuna girmeye çalışmak bile bir işkenceydi (Bc2) şimdi Black Ops oynuyoruz ve Xbox'ın rahatlığını tattık ve gerçekten çok rahat.

    Çıkacak Exc'ler konusunda ise Killzone 3 biraz abartılıyor gibi geliyor bilmiyorum beğenenlere saygı duyarım ama evreni beni çok içine çekemedi ne yazık ki ve kontrolleri de bana biraz hantal geliyor gerçi bu sorunu çözmüşler diye duymuştum üçüncü oyunda ama 2. sini oynayan 1. sini oynamayan biri olarak Mgs serisi yada Geow serisi kadar beni bağlayamadı evreni. Multi olarak ise tercih ettiğimi söyleyemem Battlefield 3'ü bekliyorum şu anda. The Last Guardian güzele benziyor yorumum bu kadar, çünkü elimizde çok fazla bilgi yok, Bana biraz Shadow Of the Colossus'u canlandırıyor neden bilmiyorum. Little Big Planet 2 beni pek ilgilendirmese de serinin sevenleri için çok güzel bir oyun. Uncharted 3 hikaye ve kurgu iyi olursa onları geçtim 2'si kadar olursa bile mükemmele yakın olacaktır. Resistance 3, ilgilenmiyorum pek fikrim yok. Infamous 2 çok iyi de olabilir çok kötü de bunu zaman göstericek.

    Xbox cephesinde Gears Of War 3 için yorumum Uncharted'e yaptığım ile aynı 2. si kadar güzel olsun yeter, Forza Motorsport 4 kinect desteği hakkında fikrim yok zaten hali hazırda direksiyonlar varken gereksiz gibi dursada Forza çok kaliteli bir seri ve kesinlikle Gran Turismo ile yarışacaktır. Star Wars kinect güzel bir hikaye, iyi bir atmosfer ve sağlam bir kinect desteğiyle gelirse inanılmaz şeyler başarabilir çünkü kinect desteğini inanılmaz bir şekilde kullanabilecek bir oyun, çığır bile açabilir eğer iyi yapılırsa ama yapılmazsa vasatın altında kalacaktır. Çünkü Star Wars'u Star Wars yapan evrenidir, gizemidir, atmosferidir sadece florasan savaşları değil. (Force Unleashed serisinde olduğu gibi.) Xcom'a yorumum infamous 2 gibi.

    Bence bu yılın potansiyeli en yüksek exc'leri: Uncharted 3, Geow 3, The Last Guardian, bir de Star Wars kinect dediğim gibi çok iyi de olabilir çok kötü de.

    Bunun dışında bence Game of the Year adayları: La Noire ya da Deus Ex: Human Revolution

    Son olarak Kinect ve Ps move konusuna değineyim kinect bence bir çığır açtı sadece oyun yapımcıları farkında değil çünkü teknolojisi eskiden filmlerde gördüğümüz teknoloji gibi eğer potansiyeli iyi kullanılabilirse oyun dünyasının yapıtaşları arasına girecektir.
    Ps Move ise Wii'nin yaptığını daha gelişmiş bir teknoloji, daha hardcore oyunlar (Dead Space 2, Socom vs.), ve daha farklı bir platforma getirmekten başka bir şey değil yani tabii güzel bir şey ama bence Kinect ile karşılaştırılması mantıksız. Kötü bir alet demiyorum sadece getirdiği yeni olan çok bir şey yok.

    Eyyorlamam bu kadar, iyi günler






  • KILLZONE 3

    [sizer=blue]2011 Exclusive Savaşı: Playstation 3 vs. Xbox 360 Dosya Konusu


    [sizer=blue]2011 Exclusive Savaşı: Playstation 3 vs. Xbox 360 Dosya Konusu







  • bu işlerin işlemci gücüyle , cartla curtla olmayacağını ergenler hala anlayamadı, bu iş zevk işidir. hangi oyun sana zevk verirse onu oynarsın, valve blizzard gibi firmaların oyunlarını seven için pc 1 numaradır, mgs fanı için ps, halo evrenine ilgisi olan xbox sever bu kadar basit.

    x360 ps3 pc hepsini kullandım , bana görede pc gibisi yok. herkesin popisi kendine
  • Bu saatten sonra hiçbir Xbox360 Exc.oyunu PS3 Exc. oyunlarını grafiksel olarak geçemez.Alan Wake,GeoW 2 güzel oyunlar ama bunlardan daha iyileri var.Zaten kaliteli Exc. yapacak firma kalmadı ki,Microsoft anca Live da harita paketi veya DLC leri belirli süre erken yayımlamak için firmalara milyonlarca dolar veriyor.Durum vahim.İsterse 100 sayfa en iyi Xbox,en baba konsol Xbox diye yazın ama bu gerçeği değiştiremezsiniz.
  • cCc xbox reiz cCc ps3 heryeri ex olsa nolacak .

    ps3 %40 nı kullanı yor diyenler var zaten %100 kullansa PS 3 K GÖRÜR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamikaze_TR_ -- 22 Ocak 2011; 15:54:04 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _2FAST4U_


    quote:

    Orijinalden alıntı: sendomi

    ps3 hala gücünün %50'ni kullanıyor diyen antikalar vardıbir zmanlarda böyle hikayeler ps2 için söylenirdi,eee mirası ps3 alınca tabi bu bayrağı o devraldı,%100 olarak kullanılırsa ps3 kesinlikle kara deliklerin başka boyutlara açılan kapılar olduğu teorisi ispatlanırgidin içinize arkadaşlar ps3'de bana 5 tane grafiksel olarak iyi oyun sayın hatta ben sayayım sizin yerinize GOW3-UC2-KİLLZONE 2-MGS4-GT5 olsun gerisi nedir acaba ya şuda iyiydi buda iyiydi demeyin

    xboxta oyun sayma ,saymaya çalışıp yorulma !!! yukarda saydığın oyunlardan herhangi birinden grafiksel anlamda daha iyi sadece 1 oyun söyle yeterli.




    quote:

    Orijinalden alıntı: sendomi

    solidrock,yazmışsın ama yine olmamış grafik açısından ps3 iyi demişsin,değil işte gpu olarak xbox360'ın gpu'su daha iyi bunu dünyada herkes kabul ediyor gelelim fizik efektlerine daha iyi demişsin doğru daha iyi ex oyunlarda ama herhalde bunu bilmiyorsun konsollarda havok fizik motoru kullanılır ki buda işlemci üzerinden yapar nvidia pysic değil ki bu gpu üzerinden yapsın haliyle o işlemci daha iyi sonuçlar çıkartır ps3'de



    Sürekli aynı şeyleri yazıp duruyosun iyi güzelde hala 1 oyun adı söyleyemedin.cevabını bile veremediğin şeyi hala tekrar ediyosun o zaman bende tekrar soriym. Lütfen bu kadar kesin ve tekrar tekrar söylediğin ,iddia etttiğin konu üzerine bana xbox,ta ex yada multi hiç farketmez . Yukarda büyük yazı fontu ile büyüttüğüm ps3 ex oyunlarından grafik anlamında daha iyi sadece 1 oyun söyle xbox ta .

    Her 2 konsoluda kullanıyorum ve neredeyse tüm oyunlarını oynadım ben göremedim ,bu kadar ısrar ettiğine göre belki arada oynamadığım vardır sen söyle bilgilenelim .




  • Hala aynı şeyler..Yok Ps3 grafikleri daha iyi,yok satışlarda Ps3 fark atıyor,Yok bu yıl Ps3 öne geçmiş olacak,yok artık Arap Şeyhleri bile uçaklarında PlayStation istiyorlar. Öyle yada böyle siz elinizdeki oyunların tadını çıkarın,amaç bu değil mi zaten..

    Atı alan Üsküdar'ı geçti beyler..
  • tokatzone tokat turizmo falan yazarlardı eskiden millet baya değişmiş ha seviye istenilen yerlerde
  • grafik bir gıdım kötü diye geow ve halo yu yerden yere vuruyorlar. oynayana kadar ben de öyle düşünüyordum. ama oynayınca fikirleriniz kesinlikle değişiyor.
  • ps3-xbox-pc hepsinde oynadım bana zevk verenler.

    PC(World of Warcraft)>Xbox>PS3 oldu.
  • 4-5.sayfada gördüklerime kısa cevaplar vericem

    #10mb RAM değil 10mb eDRAM dir.

    #Teknoloji;F22 savaş uçağıdır,apache helikopterdir.nükleer fuze dir,m16 dır.unutmayın konsollarınızda onların senaryolarını oynuyorsunuz.

    #gt5 i açın 2d kağıttan ağaçlara ve arkaplan a bakın

    #Crysis 2 nin 2.betası da xbox 360 a geliyor. betası bile şuan tüm ps3 exc lerden daha kaliteli olduğunu görüyoruz.Ps3 e yayınlanan ekran görüntüsün içler acısıydı bknz:BSC

    #ps3 4 yıldır gücünü ha kullandı ha kullanacak,ps4 çıkınca ps3 gücünü %100 kullanır diye umuyoruz.

    Ati Xenos:
    10 MB eDRAM modülünü Ati Xenos'un içine gömmüş ve yapımcılara AA ve HDR teknolojilerini yaparken neredeyse hiç performans kaybı olmadan yapabilmelerini sağlamış.Dahası ise 10MB eDRAM teknolojisi sayesinde birçok yüksek çözünürlüklü kaplamalarda inanılmaz detaya inebilmeninde kapsını açmış durumda Ati Xenos için.


    #Xbox 360 multi oyunlarda daha iyi grafik veriyorsa bu yapımcının değil.ps3 ün özürüdür.Mantık olarak yapımcı oyunu xbox 360 ta güzel yapabilmişse başka platform dada yapabilir demektir.diğer platform da kötü ise bu platform un özürüdür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SOLID SNAKE -- 23 Ocak 2011; 5:51:49 >




  • Kz3'ün controller yapısı kz2 gibi olursa bir hüsran daha bekliyor,oyunun 3d ve Türkçe olması da kurtaramaz bu sefer.

    Kz2 çıkmadan da trailer olsun,gifler olsun efsane sloganları adı altında dönüyordu,ama oyunu elimize alıp cihaza taktıktan sonra işlerin hiç de öyle olmadığı ve bariz hantal ve atmosfer açısından oyuncuyu bağlayamadığını ,en önemlisi bir efsaneden çok,seri devamı nitelik arz ettiğini net olarak gördük.

    Zaten tüm Dünya da bizle aynı fikirdeymiş ki,satış bazında hayal kırıklığı oldu.

    Umarım 3. oyunda,önceki hatalardan ders almışlardır da,uzun süreli oynayabilecek bir oyun görürüz karşımızda.
  • [quote]Orijinalden alıntı:  ghostliving 

    4-5.sayfada gördüklerime kısa cevaplar vericem

    #10mb RAM değil 10mb eDRAM dir.

    #Teknoloji;F22 savaş uçağıdır,apache helikopterdir.nükleer fuze dir,m16 dır.unutmayın konsollarınızda onların senaryolarını oynuyorsunuz.

    #gt5 i açın 2d kağıttan ağaçlara ve arkaplan a bakın

    #Crysis 2 nin 2.betası da xbox 360 a geliyor. betası bile şuan tüm ps3 exc lerden daha kaliteli olduğunu görüyoruz.Ps3 e yayınlanan ekran görüntüsün içler acısıydı bknz:BSC

    #ps3 4 yıldır gücünü ha kullandı ha kullanacak,ps4 çıkınca ps3 gücünü %100 kullanır diye umuyoruz.

    [b]Ati Xenos:
    10 MB eDRAM modülünü Ati Xenos'un içine gömmüş ve yapımcılara AA ve HDR teknolojilerini yaparken neredeyse hiç performans kaybı olmadan yapabilmelerini sağlamış.Dahası ise 10MB eDRAM teknolojisi sayesinde birçok yüksek çözünürlüklü kaplamalarda inanılmaz detaya inebilmeninde kapsını açmış durumda Ati Xenos için.
    [/b]

    [b]#Xbox 360 multi oyunlarda daha iyi grafik veriyorsa bu yapımcının değil.ps3 ün özürüdür.Mantık olarak yapımcı oyunu xbox 360 ta güzel yapabilmişse başka platform dada yapabilir demektir.diğer platform da kötü ise bu platform un özürüdür.[/b]
    [/quote]


    Xbox360 directX tabanını kullanır ; yani tüm texture,pattern,animation,effect,shadow hazırdır ! Ama ps3 openGL tabanını kullandığından kodların elle yazılması gerekir,hazır scriptler kullanılmaz .. Bu yüzden ps3te oyun yapmak xboxtan daha zordur.. Firmalar oyunun yapım sürecini aynı anda bitirdiği için ps3 sürümü yarım yamalak grafiklerle çıkıyor .. eğer ki geliştirici firma xbox'a 1 yılda oyun yaparken ps3e 2 yılda yapsa ps3 xbox360ı donanımı itibariyle tokat manyağı yapar..

    GT5te 2D ağaç dedin o ağaçlar kaç ayda crop lanmış haberin var mı ? Ağaçlar bir bütün halinde değil farkettiysen(ps3 sahibi değilsin büyük ihtimalle ama ),teker teker kesilmiş ve gerçeğe birebir olarak modellenmiş .. ( bkz: Nürnburgring pisti )
    Not : Ağaç görmek istiyorsan Crysis oyna ; ağaçtan başka bişey yok zaten oyunda

    GT5teki araç modellemelerini hangi oyunda gördün xboy ?





  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.