Şimdi Ara

B.Bozdağ'ın açıklaması üzerine Avrupa Konseyinden Yanıt : YSK kararı AİHM'e götürülebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Strasbourg'da yaptığı açıklamada hiçbir uluslararası kuruluşun herhangi bir ülkede bir referandumu geçersiz sayma imkanının bulunmadığını belirterek "Ancak Türk Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) manipülasyon iddialarına rağmen referandumu iptal etmeme kararına karşı AİHM'e başvurulması düşünülebilir" diye konuştu. Jagland, şimdiye kadar bir halk oylaması ile ilgili bir yargı kararı bulunmadığını da belirtti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) referandum sonucunun iptali konusunu Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) götürme planıyla ilgili olarak "Benim kanaatim çok açık. CHP'nin AYM'ye başvurma hakkı yok… YSK'nın kararı doğrudur, referandum AİHM yetkisi dışındadır" açıklaması yapmıştı.

Haber Linki

• anayasa ysk kararlarına karşı başka bir yargı yoluna başvurulamaz derken anayasamız içerisindeki yargı yollarıı kastediyor. peki aihm bizim anayasamızda yer alan bir yargısal denetim yolu mudur?

aihm bizim yasalarımızdan kaynaklı bir yol değil, bizim imzaladığımız protokollerden kaynaklı bir yoldur.
    bekir bozdağ bir hukukçu ve adalet bakanı ama hala aihm e gitmemizi sağlayan bir anayasa maddesi ya da kanun vs var da ona dayanılarak gidiliyor sanıyor.
    bu parti öyle bir parti ki okumuşu bile cahil, ne okuduğunu ne konuştuğunu bilmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doblolu Esnaf -- 21 Nisan 2017; 2:13:27 >
  • Doblolu Esnaf kullanıcısına yanıt
    Ayrıyeten şunuda eklemek gerekir Aynı şekilde Erdoğan da;
    CHP’nin referandum itirazıyla ilgili olarak “AYM ve AİHM’in yetki alanında değil. YSK’nın kararı kesin bu iş bitti” demişti.

• Kestirip atma çabalarına bakılırsa, kesin bir iş döndü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WuLKaS kullanıcısına yanıt
    abdestlerinden şüpheleri olmasa buyrun gidin derler ama öyle korkuyorlar ki
  • Ne o biseyden mi korkuyorsunuz yoksa .yargiya yargica mudahale kabul edilemez. Sahtecikik suctur

• Kimsenin bir şeyden korktuğu yok eğer seçim olursa hayır verenlerde evet verir ve %60 evet çıkar ama asıl mesele şu tekrar kağıt basmaya vs. zaman harcamaya gerek var mı? Yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • olayı çok yanlış değerlendiriyorsunuz. sadece siz değil tüm ülke ve hükümet...
    neden mi? biz burada seçimler meşru değil diyoruz. bunu sadece biz desek neyse agit ab parlamentosu abd başkanı hepsi agit raporuna göre bu seçimi gayrimeşru görecek. seçim gayrimeşru görülürse erdoğan ın yetkileri de tanınmaz. nasıl bugün esad meşruiyetini yitirdi aynısı türkiye devlet başkanı için de olur

ama biz burada böyle bir ihtimali tartışıp masaya koyuyuyoruz, ülke yönetiminin meşruiyet zemininden bahsediyoruz iktidar kanadı kağıt diyor zarf diyor masraf diyor.
    hangisi daha önemli allah aşkına? lütfen bu mukayeseyi düzgün yapın, şu olaya bari "masraf" diyecek kadar sığ bakmayın. iktidara diyorum tabi bunu üzerinize alınmayın ama halkımız da ileride ne gibi durumlar oluşabilir bunun bilincinde olsun. meşruiyet çok önemli bir durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doblolu Esnaf -- 21 Nisan 2017; 2:40:54 >
  • Onlar kitleye göre hareket ediyor. Kitlenin anlayabileceği ve kitlenin gazını alabilecek bir dil kullanıyorlar. Doğru ve yanlış konuşmaları önemli değil.

Örnek: idam meselesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doblolu Esnaf

ama biz burada böyle bir ihtimali tartışıp masaya koyuyuyoruz, ülke yönetiminin meşruiyet zemininden bahsediyoruz iktidar kanadı kağıt diyor zarf diyor masraf diyor.
    hangisi daha önemli allah aşkına?

yav bunlarda biliyor işin aslını da reislerine olan aşkları gözlerini kör etmiş .görmek istemiyorlar sadece....zarf mış masrafmış..hadi lan ordan devletin trilyonlarca tl si çöpe gidiyor bol keseden harcamayı biliyorlar (misal mülteciler) zarfa gelince mi masraf oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 21 Nisan 2017; 2:55:58 >
  • abi ondan sonra neden nefret ediyosunuz. ya 15 senedir bir kere de bizim istedigimizi yapsan olur musun? bir kerede %100u kucaklayici davransan olur musun?

tamam da hayir veren vatandaslarimiz da musterih olsun de. bi daha saydiracagiz verilen oylari vs vs muhalefetin kaygilarini dinleyecegiz bizim elimizden gelen bisey olursa

yapariz falan.

yok ama adam yok avrupa yok kilicdar. ya kilicdara istedigini diyebilirsin ama kilicdar o %48 midir 49 mudur hepsini temsil etmiyo ki. senin sorumlulugun secmenin %100'une ya CB olarak YSK'nin da ayni sekilde. hala cikip kilicdara laf soyleyecegine bu hayircilar size neden guvenmiyor bunu dusun.

yok arkadas bi 15 yil daha yonetse bu tavirlari degismedikce bu ulke nasil normallesecek abi. halk'in istegi var burda KK'yi falan gec 20milyon secmen aileleriyle 40 milyon insan bu ulkenin yarisinin bir talebi var CHP hdp kilicdar avrupa mavrupa gec onlari. biz istiyoruz kardesim bir rahatsizligimzi var sen orda kilicdara laf ederken aslinda 40 milyon Turkiye Cumhuriyeti vatandasina laf ediyosun. Bu insanlara bi kere cikip bir buyukluk bir liderlik etmedin ondan sonra tek olalim bir olalim. boyle davranirsan nasil olacak o isler?

yani yine hic bir sey yapmadan ustu kapatilacaksa olay ne diyelim ki ortalik durulmaz tabiki oyle. RTE bazen cok sacmaliyolar kusura bakmasin hic kimse hic birseye itiraz etmesin gorus bildirmesin istiyor adam. boyle olur mu abi :) demokraside itiraz da vardir denetleme de vardir neyse. Turkiye'deki suni demokrasinin yan etkileri iste. Hepimiz demokrasi var zannediyoruz ama aslinda yok. iluzyonu var.

• lazer__ kullanıcısına yanıt
    Bayılıyorlar başımıza çorap örmeye. 2 3 seneye yine bir kandırıldık vakası bekliyorum ben. Bu cahillk ve bu körlükle Bu sistemin bu şekilde meşruiyetini kaybettiği yerde sağlıklı yürümesi imkansız. Bakalım o noktaya gelince akp yaratıcılığı bizi nelerle karşılayacak. Kandırıldım klişe oldu sanki, daha farı bir şeyler bekliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doblolu Esnaf -- 21 Nisan 2017; 4:6:1 >
  • Yarın AİHM e giden vatan hainidir EYY CEHAPE VATAN HAİNİSİN İÇ İŞLERİMİZE AVRUPAYI KARIŞTIRIYORSUN (!) derlerse hiç şaşırmam. Siz de şaşırmayın:)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.