Şimdi Ara

Aziz Yıldırım'ın askerliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • "Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım askerlik yaptı mı, yapmadı mı?.. Yaptıysa ne zaman, nerde?.. Yapmadı ise, neden?." Geçen yıl temmuz ayından beri sorulmaya başlanan ve benim artık ısrarla yinelediğim soruyu Aziz Yıldırım geçen bir hafta içinde gene yanıtlamadı. Ciheti askeriye "Özel hayata girer" diye kendini bu işten güya sıyırdı, onlardan ses çıkmazken..
    Ses gelen tek yer, Aziz Yıldırım'ın gönüllü avukatlığına soyunan sevgili Emre kardeşimin köşesi oldu.
    Nasıl pürtelaş Emre.. Özetle diyor ki.. "Aziz Yıldırım askerlik yapmış yapmamış kime ne" diyor.. "Bunların amacı (Yani benim) Aziz Yıldırım'ı yıpratmak.. Aziz Bey büyük başkan. Fenerbahçe'de harika işler yapıyor. Galatasaraylılar da kıskanıyor.." Gerçi pazar günü Nuran Yıldız ona çok iyi bir yanıt verdi, "Ne demek kime ne"
    diyerek.. Askerlik ve vatan sözcükleri arasındaki bağın altını çizip, " Bu ülkede iş ve kız isteyenlere ilk sorulan şey, askerliktir" diye izah ederek..
    Anadolu, askerliğini yapmayanın adamlığının tamamlandığına inanmaz çünkü..
    Beni Hıncal yapan öğretiler üçtür.. Ailem.. Siyasal Bilgilerle biten okullarım ve askerliğim..
    Askerliği, oradaki görgü ve bilgilerimi çıkarın hayatımdan, çok eksik kalırdım.
    Bunları geçiyorum..
    Sevgili Emre.. Diyelim 20 yaşında oğullarımız var. Seninki askere gidiyor ve hemen her hafta birilerinin şehit düştüğü illerden birine çekiyor kurayı.. Ailecek çalan her kapıdan, telefon zilinden ürkerek yaşıyorsunuz.. Benim oğlumsa mesela, "Sağ ayağı soldan 2 santim kısa" diye çürük raporu almış, İstanbul'da işinin başında keyif çatıyor..
    "Kime ne" der misin?.. Diyebilir misin?.

Sevgili Emre, Aziz Yıldırım'ın askerliği, boğazına kadar batağa saplandı, geçen temmuzda Fenerbahçe Başkanlığından apar topar istifa edip kapağı Avrupa'ya atalı ve kulübü en kritik dönemde, yetkisiz, sorumsuz ve uzaktan kumanda ile yönetmeğe başlayalı beri..
    Ben yazdım ki, "İstifa falan palavra. Fener şampiyonluğu kaybetti. En yakını kalemler bile ağır eleştirilere başladılar. Onları susturmak için kaçtı. Ortalık yatışınca döner.." Fenerbahçe'nin içinden arandım defalarca..
    "Hayır, sebep o değil. Aziz Yıldırım'ın yapmadığı askerliği ile ilgili bir takım belgeler, çok ünlü bir televizyon gazetecisinin elinde. Yayınlanırsa kıyamet kopar. Başkan ondan kaçtı."

Bilmem.. Bilemem.. Ama Aziz Yıldırım iki sene evvelki oyununu tekrarladı, ortalık yatışınca geri döndü. Ne var ki, askerlik dedikoduları o kadar yoğunlaşmıştı ki, gazete sütunlarına aksetti. Birkaç köşede soruldu.. Aziz Yıldırım yanıt vermedi, sustu.. O zaman ciddi ciddi merak ettim, niye cevap vermediğini..
    Yahu bu ülkede yasalar var. Bu yasalar, askerlik hizmetinden muaf kalmanın şekillerini açık seçik anlatmış. Sen bu yasaların içinde kalmışsan, niye çekinesin "Efendim ben şu hastanenin şu raporu ile çürüğe çıktım" demekten. Bunca dedikodu ile yaşamak daha mı güzel?.
    Tuttum ben de sordum.. Yanıt yok.. Bir daha sordum. Yanıt yok.. Hala yanıt yok..
    Aziz Yıldırım'ın askerlerle çok özel ilişkileri, durumu daha da meraklı yapıyor.. Yıldırım, askeriyeye iş yapan ve büyük paralar kazanan bir ailenin bireyi. Kendisi de NATO müteahhidi.. Ayrıca orduya silah satan bir tüccar.. Vergi listelerinde adı yok, ama Fenerbahçe'ye 48 milyon dolar bağışta bulunduğu haberleri yayıldığına göre, bayağı iyi kazanıyor olmalı.. Aslında bunu, karısına 24 bin liralık çanta aldı diye, bu ülkenin hem de vergi rekortmenlerinin peşine düşen Maliye de merak etmeli ya.. Şimdi ordu ile yıllardan beri bu kadar içli dışlı, bugünün Genel Kurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile televizyon ekranlarında tribün şovları yapacak kadar yakın birinin "Askerlik" işi üzerinde hiç ama hiç gölge olmamalı değil mi, Emre kardeşim..
    O zaman niye açıklama yapılmaz?.. Niye Aziz Yıldırım susar, ısrarla?.. Bir çekincesi mi var.. Niye sen "Yanıt ver, kurtul Aziz Bey" diyeceğine beni susturma telaşı içine girersin?.

hıncal uluçhttp://www.sabah.com.tr/yaz02-10-148.html

• bir feyk gider bir feyk gelirr
    ama konular ve feykçi hiç değişmez
  • Çok haklısın, çok.

quote:

Orjinalden alıntı: alpyanar

bir feyk gider bir feyk gelirr

• kesinlikle +1903
    quote:

Orjinalden alıntı: electra

Çok haklısın, çok.

quote:

Orjinalden alıntı: alpyanar

bir feyk gider bir feyk gelirr

• fake,make...adam çok önemli bi konuyu gündeme getirmiş.Ama bazıları konuyu değiştirmeye çalışmış.Bu bazıları da baya bi çğalmaya başladı ortalıkta...
  • Canaydın ya da demirören bu durumda olsa fenerli arkadaşlar mangalda kül brakmazdı ama konu yılırım olunca olay feykmiş , konuymuş diye savuşturuluyor...

helal olsun fenerli arkadaşlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Artık bırak Ünal Aysal.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sen de bırakma. buyur önden
  • quote:

Orjinalden alıntı: SPaCeLoRD

Canaydın ya da demirören bu durumda olsa fenerli arkadaşlar mangalda kül brakmazdı ama konu yılırım olunca olay feykmiş , konuymuş diye savuşturuluyor...

helal olsun fenerli arkadaşlar

sen de fake gibi konuşmaya başladın... aziz yıldırım asker kacagı olsa ne olacak? fenerbahceye küme mi düşürcekler? yok kulubun kapısına kilit mi vurcaklar? yada olmadı başın göğe mi ercek?
    + ortalıkta gezen bir adam var ve asker kaçagı oldugunu iddaa ediyorsunuz, peki silahlı kuvvetler bunu kontrol etmeyecek kadar geri mi?

saçmalıkta sınır tanımayanlar: boşverin bunları artık...
  • Eşimin amcasını oğluda acemi birliğinde hastalığa yakalandı ve ona çürük raporu verdiler. Bu onu yarım insan mı yapar. Yada bir ayağı 2 santim kısa diye askerlik kanununa göre askerlik yapmamış olan birisi suçlumudur.

Aynı durumda bende olsam. Hıncal Uluç'u kaale alıp 1 tek kelime bile açıklama yapmazdım.

Uluç efendi ona buna askerliğini yapmış mı yapmamışmı diyeceğine kendi yalancılıklarının hesabını versin.
    Daha dün Ulusoy Platini için çok çalıştı diye ahkam keserken.(Artık nerden duyduysa duyduklarını gerçek gibi söyler hep.). Türkiye'nin Platini'ye oy vermediği açıklandı.
    Hoijdonk olayında özür dilemiş ve yaa ben sallamıştım ama olay benim salladığım gibi değildir ortalığı boşuna yangın yerine çevirmişim demişmidir.

Böylelerine ne derler bilmiyorum ama sanırım pabucumun yazarı uygun olur.

Son olarak Hıncal Efendi sen paparazi yazarımısın spor yazarımı bir karar ver artık. Gerçi birinciliğe daha uygunsun.

• edit..
    quote:

Son olarak Hıncal Efendi sen paparazi yazarımısın spor yazarımı bir karar ver artık. Gerçi birinciliğe daha uygunsun.

cümlemi

Son olarak Hıncal Efendi sen paparazi yazarımısın spor yazarımı bir karar ver artık. Gerçi birinci seçeneğe daha uygunsun.
  • aziz yıldırımın bu ülkeye verdiğinin binde birini verin (örnek okul yaptırmak)sonra bol keseden sallayın askerden kaçmak için 15 yıl açıköğretim okuyanlar hikaye yazmasın
  • Aziz Yıldırım askerlik yapmamış (gülsemmi kızsammı karar veremedim)
  • Netekim MARŞ MARŞ.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: SUSTALI

aziz yıldırımın bu ülkeye verdiğinin binde birini verin (örnek okul yaptırmak)sonra bol keseden sallayın askerden kaçmak için 15 yıl açıköğretim okuyanlar hikaye yazmasın

yanlışa yanlışlarla örnek vermek yanlışı doğru yapmaz ki. belki aziz yıldırım ın gerçekten bir rahatsızlığı vardı ve askerliğini yapmadı. keşke böyleyse çıkıp aslanlar gibi açıklamasını yapsa kendi de fb'lilerde rahatlasa. hiç bir türk evladının okuyarak askerlikten kaçtığını zannetmem, sadece okuyarak biraz daha geç gitmeyi veya askere gitmeden biraz kariyer yapıp işini sağlama almayı tercih edenler oluyor. böyle Türkiye'nin en büyük kulüplerinin başındaki kişiler bence bu mevkilerin nemalarının yanında biraz da bedellerine katlanmaları lazım. insanın böyle geçmişi de sorgulanabiliyor işte. bir lekeniz yoksa çıkar dimdik belgeleriyle konuşursunuz ama iddialara karşı zaafınız varsa böyle siner kalır sessizliği tercih edersiniz.

• Aziz başkanın askerliğini yapıp yapmaması önemli bir konu tabiki...

ama sadece şahsında değil,bu ülkenin gerçeğini ortaya koymakta önemli.
    yani ne diyorum hep,paran varsa gücün varsa kralsın dediklerim yoksa öl,kimin umrunda?

ve konunun yeri burası değil konu dışı.
    "spora bu saçmalıkları sokmayın" diyeceğim ama zaten spor bölümünün kokusu çıktı,kaale almayacaksınız ne desem...
  • quote:

Orjinalden alıntı: SUSTALI

aziz yıldırımın bu ülkeye verdiğinin binde birini verin (örnek okul yaptırmak)sonra bol keseden sallayın askerden kaçmak için 15 yıl açıköğretim okuyanlar hikaye yazmasın

işte budur

lafa gelince mangal da kül bırakmıyorsunuz
    kim bilir aranızda kaç tane asker kaçağı var !!!
  • Bu Konunu gerginlik dısında bir getirisi yok, forumda önceleri konuşulan bir konuydu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi visualize -- 2 Şubat 2007; 2:01:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.