Şimdi Ara

Aziz Nesin mi haklı Atatürk mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

-"Türkler'in%60'ı aptaldır."

Atatürk:

-"Türk çocuğu zekisin zekanı unut daima çalışkan ol."

Birisi aptal diyor birisi zeki peki kim haklı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ataturk milleti gaza getirmek icin oyle davraniyordu bana kalirsa. Bizim milletin aptal oldugunu gormemek icin kor olmak lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi made off hit her -- 16 Nisan 2020; 10:48:50 >
  • Atatürk sanırım gerçekleri görmek için fazla milliyetçiydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atatürk aziz nesinden bile büyük bir oran verebilirdi ama milleti öğrencisi olarak görüyordu gelecek yeni nesillerin yavaş yavaş eğitilmesini istiyordu, bu millete her şeye rağmen güvendi ama 100 sene geçti maalesef çok da farklı değil hala.

• Geçen cuma cevabı aldık bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: bako39

Atatürk sanırım gerçekleri görmek için fazla milliyetçiydi
    Gerçekleri görmez olur mu hepimizden iyi gördüğü için kendini içkiye verdi zaten napacam ben bu milletle böyle diye ama her şeye rağmen güvendi gaz verdi işte. Biz ise hala bunları konuşuyoruz ülkemiz ne mükemmel seviyeye geldi başka neler yapabiliriz diye konuşmak yerine.

• Tek tek cevap vermiyorum çocuğunuz haklısınız.
    O yüzden beğeniyorum, TEŞEKKÜRLER.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    haklı azil mi , değil mi ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aziz Nesin o cümleyi kurana dek Atatürk haklıydı.

• kisma kullanıcısına yanıt
    Ne alaka?
    Aziz Nesin aptal dedi diye aptal mı olduk?
    Ee o zaman ben sana ultra zekisin diyince ultra zeki mi oluyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: MamiSTARK

Ne alaka?
    Aziz Nesin aptal dedi diye aptal mı olduk?
    Ee o zaman ben sana ultra zekisin diyince ultra zeki mi oluyorsun?
    Aziz Nesin'e aptal demeye getiriyor lafi.
  • Atatürk beyniniz var kullanın demiş Aziz Nesin de kullanmayanları belirtmiş hepsi bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlamamışsın. Biraz kurduğum cümleyi muhakeme etmeye çalış.

• quote:

Orijinalden alıntı: kisma

Anlamamışsın. Biraz kurduğum cümleyi muhakeme etmeye çalış.
    Kurdugun cumleden zorlarsam her turlu anlami cikaririm ama ilk anlasilan sekli demin yazdigima cikiyor. Bence sen cumleyi kurmadan once muhakemesini yapip kur gelecek sefere.
  • Yav Atatürk savaş zamanı millete siz aptalsınız mı deseydi

Oyum Nesin'e

• Nerde ne zaman okudum bilmiyorum ama ulkeler arası yapılan IQ ölçümünde Türkiye ortalmasi 70 falan çıkmıştı. Yani kendi başına yemek yiyebilir eğer bir işi ogretirsen otomasyon o işi yapabilir sorumluluk pek alamaz vs.

Burdan hareketle bence Atatürk gaz vermek için kullanmis.
    Ne desin adam alayiniz geri zekalisiniz mi deseymis ?
    Bakın 100 yıldır değişen hiç bir şey yok. O zamda millet birilerinin peşinden gidiyordu şimdilerde de aynı ve bı insanın has mi has geri zekalı olduğunu anlamak için Aynı seyi yapıp farklı sonuç beklemedinden anlayabilirsiniz. Turkiye de bu son verdiğim orneklemeden bolca var

• quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka

Nerde ne zaman okudum bilmiyorum ama ulkeler arası yapılan IQ ölçümünde Türkiye ortalmasi 70 falan çıkmıştı. Yani kendi başına yemek yiyebilir eğer bir işi ogretirsen otomasyon o işi yapabilir sorumluluk pek alamaz vs.

Bakın 100 yıldır değişen hiç bir şey yok. O zamda millet birilerinin peşinden gidiyordu şimdilerde de aynı ve bı insanın has mi has geri zekalı olduğunu anlamak için Aynı seyi yapıp farklı sonuç beklemedinden anlayabilirsiniz. Turkiye de bu son verdiğim orneklemeden bolca var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bako39 B kullanıcısına yanıt
    Hayır zaten yapılan olayları görünce, o da demokratiklik için hazır olunmadığını anladı. Ona göre davranmıştı..
    ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka

Nerde ne zaman okudum bilmiyorum ama ulkeler arası yapılan IQ ölçümünde Türkiye ortalmasi 70 falan çıkmıştı. Yani kendi başına yemek yiyebilir eğer bir işi ogretirsen otomasyon o işi yapabilir sorumluluk pek alamaz vs.

Hocam yanlış bir kaynaktan okumuşsunuz. Ya bir troll ya da Türklere karşı ırkçılık besleyen biri hazırlamış. Böyle bir şey mümkün değil çünkü.
    IQ ortalaması 70 olan ülkeler nijerya, sudan, tanzanya falan.
    Türkiyenin IQ ortalaması ise 89. Makedonya, sırbistan, tayland vs. seviyesinde.
    Almanya, ingiltere, norveç, isviçre gibi gelişmiş avrupa ülkeleri 100 civarında.
    Güney kore, tayvan, japonya vs. de 105-106.

Son saydığım ülkelere göre Türkiyenin IQ ortalaması baya düşük evet ama tanzanyayla da bir tutmazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wilter -- 16 Nisan 2020; 12:20:17 >

• Türkler aptal değildi lakin aptallaştırıldı... Ben haklıyım.
  • Zeki insanlara göre insanların çoğu aptal zaten nedeni ise çok basit gelen bir şeyi nasıl olur düşünemezler o zaman aptallar demesi.

Atatürk ise yönetici ve siyasi. Zeki ama askeri kimliği nedeniyle çok pozitif ve etrafını motive edici bir kimliğe sahip.

Sonuç ne zekiyiz ne aptalız dünyanın diğerinden çok farklı değiliz.

Benim görüşüm ise 80-90’lı yıllarda daha zeki idik nedenide zor hayat şartları beyni zinde tutuyordu.

Şimdi çocukların hayatları çok daha rahat dolayısıyla beyin kullanmak opsiyonel.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.