Şimdi Ara

AZERBAYCANLA İLGİLİ SORULARINIZ VARSA BUYRUN SORUN (--HER ZAMAN GÜNCEL--) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
7
Favori
6.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hsnbs

Zontak ne kadar ?

Renklerine göre değişiyormuş hocam

Orijinalden alıntı: The Holy Alpaca

Ermenilere ne gozle bakiyorsunuz?
    Turk mallari (Turkiye daha dogrusu, yanlis anlamayin hepimiz Turkuz) oralarda pek kiymet goruyor diye duymustum, dogru mudur?
    Temelde ne icin vize uyguluyor Azeri hukumeti. Cunku TC hukumeti vize uygulamiyor ve bizim dis politikamiz (oyle bir seyimiz kaldi mi ya , neyse siyasete deginmeyecegim) esitlik ilkesine dayanir.
    İlham Aliyev'den sonra basa kim gececek?
    Elcibey hakkindaki dusunceniz nelerdir?
    Turkiye'deki degisimleri (Terorist basini muhattap alarak sorunu cozme sureci) olumlu buluyor musunuz?
    Teknolojik urunler ucuz mu?
    Halkin genel refah durumu nasil?

Cevaplarsaniz bu kardesinizi de pek mesut edersiniz zira cok merak ediyorum.

Edit: Birkac sorum daha olacak, bulmusken sizi sorayim
    Ataturk hakkinda ne dusunuyorsunuz?
    Halkin kultur seviyesi ne durumda, kitap okuma oranlari falan. Bizim cok dusuk biliyorsunuz.
    İlham Aliyev secimle mi basa gecti ve sol goruslu mu (e malum babasi simdiki kgb liderlerinin amirinin de amiri olacak nitelikte bir adamdi, zannimca sscb lideri bile olabilirdi, yanlissam duzeltirsiniz)?
    Ben Azerbaycana gelmek isterim yazin. Gezmek, gormek cok hos olur. 2 kisi 10 gunlugune gelsek temiz ve guzel yerlerde kalsak (luks degil, hos olsun temiz olsun yeter) guzelce yiyip icsek gezsek dolassak kac paraya patlar bize?
    Son olarak da Turan hayallerine karsi da olsam Azerbaycanla dil ve kulturel manada ciddi bir birlesmeye gidilmesi taraftariyim. Kultur bakimindan, edebi anlamda sanat anlaminda benzer miyiz?
    Ve aklima yeni geldigi icin tekrar bir soru soracagim Turkiye halkinin daha cok Elcibey'i destekledigini bilirsiniz sanirim. Siz bu konuda ne dusunuyorsunuz ve halk Aliyev hukumetinden memnun mu?
    Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N.M.Türk05 -- 1 Nisan 2013; 11:38:23 >

• Biraz tarafli olarak yorum yapmissin sanki, yanlis anlama.

Ben 10 yil omce azerbaycamdaydm ve insaar biz turk degiliz azeriyiz diyorlardi. Ismini unuttugum bir osmai padisahindan nefret ediyorlardi. Guzel kizlar rusca konusuyordu. Ve hayat coook ucuzdu. 100 dolara git tatil yap... Bir de rusvet oyle yaygindi ki sirada beklerjen en one git adama 10 dolar ver siradakiler normal karsilardi hakki var derlerdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Volvic

Biraz tarafli olarak yorum yapmissin sanki, yanlis anlama.

Ben 10 yil omce azerbaycamdaydm ve insaar biz turk degiliz azeriyiz diyorlardi. Ismini unuttugum bir osmai padisahindan nefret ediyorlardi. Guzel kizlar rusca konusuyordu. Ve hayat coook ucuzdu. 100 dolara git tatil yap... Bir de rusvet oyle yaygindi ki sirada beklerjen en one git adama 10 dolar ver siradakiler normal karsilardi hakki var derlerdi

Evet hocam 10 yıl önce hemen hemen öyleydi. O zaman halk Türk kimliğini daha tam benimsememişti çüki sovyet etkisinden tam ayrılmamıştı. Şimdide biz türk değiliz azeriyiz diyen kafadan bozuklar var açıkcası. Şimdi hayat o kadar ucuz değil 100 dolara tatil yapamazsın. Rüşvet sorunu yine var ama verdiğin örnek gerçek dışı. Öyle bir şey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: N.M.Türk05

quote:

Evet hocam 10 yıl önce hemen hemen öyleydi. O zaman halk Türk kimliğini daha tam benimsememişti çüki sovyet etkisinden tam ayrılmamıştı. Şimdide biz türk değiliz azeriyiz diyen kafadan bozuklar var açıkcası. Şimdi hayat o kadar ucuz değil 100 dolara tatil yapamazsın. Rüşvet sorunu yine var ama verdiğin örnek gerçek dışı. Öyle bir şey yok.

Hocam suanda oyle degildirbdegilse...

Bir de su osmanli padusahindan ne diye nefret ediyorlardi fikrin var mi duydun nu hic. Bunlarin bir liderini mi oldurtmus nedir.

• quote:

quote:

quote:

Hocam suanda oyle degildirbdegilse...

Bir de su osmanli padusahindan ne diye nefret ediyorlardi fikrin var mi duydun nu hic. Bunlarin bir liderini mi oldurtmus nedir.

Bahsettiğin sultan(lar) Yavuz Selim ve Kanuni. Sebebi şudur: Her ikisi Azerbaycan- Safevi şahları Şah İsmayıl ve Şah Tahmasb ile uzun süren ve büyük can kayıplarına yol açan savaşlar yaptıkları için bu ikisi Azerbaycanda pek sevilmiyor.

• BF4 ün senaryosundan haberiniz varmı varsa bu durumu nasıl karşıladı oyun severler

Orijinalden alıntı: epyhon

BF4 ün senaryosundan haberiniz varmı varsa bu durumu nasıl karşıladı oyun severler

Haberimiz var. Ben dahil tüm oyun severler BF4'ü heyecanla bekliyoruz. Azerbaycanda satış rekoru kıracak bu oyun.

Orijinalden alıntı: Mekanik61

Hocam ben bin türk lirası ile orada nekadar geçinirim ? bizim paramız değerli mi orda ??

1000 TL = 433 AZN

Çok harcama yapmazsan 1 ay kala bilirsin. (kalacağın yerede bakar otel ucuz olmalı)

• quote:

Orijinalden alıntı: Naruto G.

Azerıler hakkında araştırma yaptığımda aslında azeri diye bışey olmadığını türkmen oldugunu bılıyorum azerı kelımesını ıse rusların bulduğunu duydum doğrumudur

Araştırmanızda birazda ben katkıda bulunayım. Azeri lafı Azhari sözünden gelir İranın güneyinde yaşayan küçün bir fars kabilesidir. Yani Azerbaycanlılarla hiç bir alakası yok. Bu isim İran tarafından Güney Azerbaycan Türklerinin Türk kimliğini asimile etmek için bize itilmiş. Sonra aynı taktiği ruslarda kullanmış. Oysa azeri falan uydurma gerçek olan Azerbaycan Türkü yada Azer (azeri değil) Türkü. Soyumuzda Oğuz Türklerine dayanır.

Orijinalden alıntı: Blackankas

Ermenilerden fena tokat yemişler neden bunun intikamını almıyorlar ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Nagorno-Karabakh_War

Ermeniler her zamanki gibi dötünü ruslara dayadı ve savaşı kazandı. Ruslar olmasaydı görürdük. Şu an Azerbaycan silahlı kuvvetleri çok daha iyi, o zaman ki gibi değil. Karabağ alınacak!

quote:

Orijinalden alıntı: Naruto G.

Azerıler hakkında araştırma yaptığımda aslında azeri diye bışey olmadığını türkmen oldugunu bılıyorum azerı kelımesını ıse rusların bulduğunu duydum doğrumudur

Araştırmanızda birazda ben katkıda bulunayım. Azeri lafı Azhari sözünden gelir İranın güneyinde yaşayan küçün bir fars kabilesidir. Yani Azerbaycanlılarla hiç bir alakası yok. Bu isim İran tarafından Güney Azerbaycan Türklerinin Türk kimliğini asimile etmek için bize itilmiş. Sonra aynı taktiği ruslarda kullanmış. Oysa azeri falan uydurma gerçek olan Azerbaycan Türkü yada Azer (azeri değil) Türkü. Soyumuzda Oğuz Türklerine dayanır.

Bunu paylaştığınız iyi oldu sayenizde bilmeyenler öğrenmiş oldu.

Bn de bir sey sorayım.Azerbaycanda Kürtler hakındaki görüşler nasıl Turkiyedeki gibi mi ?
    Mimari olarak osmanlı tarihini yansıtan eserler var mi?
    Turkiyeden Azerbaycana gelen biri orada zorluk çeker mi?(Yaşam ve yerleşim açısından l)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hukukçu Bey -- 1 Nisan 2013; 13:10:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: magyar

quote:

Orijinalden alıntı: Blackankas

Ermenilerden fena tokat yemişler neden bunun intikamını almıyorlar ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Nagorno-Karabakh_War

Ermeniler her zamanki gibi dötünü ruslara dayadı ve savaşı kazandı. Ruslar olmasaydı görürdük. Şu an Azerbaycan silahlı kuvvetleri çok daha iyi, o zaman ki gibi değil. Karabağ alınacak!

İnsallah iki ulke, tek millet olarak beraberce alacagiz hem Karabag'i ve hem de Misak-i Milli topraklarini ve soykirim yalani uyduran Ermenilere, Turk topraklarinda yalandan kurt devleti kuranlara gerekli cevabi verecegiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Metal Milita

quote:

Orijinalden alıntı: Steso

2 3 ay sonra gelirsem beni ağırlar mısın ben de azerbaycan türküyüm ama hiç azerbaycan'a gelmedim ve istanbul doğumluyum. ığdır'a yani memlekete çok gidip geldim. bi ara oraya da gelmeyi düşünüyorum.

Vay be hemseri ciktik iyimi Hangi koy hocam?

tuzluca'nın uğurca köyü.

• Hocam siyasete kaçıcak sanırım ama sormak istiyorum. Azeri Türkleri Esad'ı mı destekliyor yoksa muhalifleri mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sterope -- 1 Nisan 2013; 13:12:59 >

Orijinalden alıntı: epyhon

BF4 ün senaryosundan haberiniz varmı varsa bu durumu nasıl karşıladı oyun severler

BF4 senaryosunda ne var Azerbaycanla ilgili ?

Hamit'in Zervesiiiii ve top kapıdan geçiiir :D Hesap eşitlenir.

Selçuğun ötürmesi , azerkeş , kamanda çok komik tabirler var açıkcası
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.