Şimdi Ara

AZERBAYCAN'A GİTTİM SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZİ CEVAPLARIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
39.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: egeliyim45

Hocam daha önce iki kez Sarp Sınır kapısından Batum'a birkaç saatliğine girmişliğim vardı. Bu sefer planlı bir turistik gezi yaptım. Posof Türkgözü Sınır kapısından sonra Akhaltsikhe şehrine vardım. Burada yol ikiye ayrılıyor. Ben yanlışlıkla Akhalkalaki yoluna girmişim. Daha önceden araştırdığımda Kura Nehri boyunca devam etmem gerektiğini bildiğim için nehrin ters aktığını fark edince Gürcünün birine sordum, adam beni geri tekrar Tiflis yoluna yönlendirdi. Daha sonra Borjomi ve Khashuri kentlerini geçerek Tiflis otobanına girdim. Gürcistandaki tek bölünmüş yol Tiflise yaklaşık 80 km kala başlayan Otoban olarak niteledikleri yol. Bu yüzden yolları gidiş geliş şeklinde olduğu için 90 km hız sınırı ile trafiğe takılarak gidiyorsunuz. Yollarda her 10-20 km'de bir polis araçları görürsünüz. Yine her 50 km'de bir polis binaları var. Kesinlikle güvenlükten yana sıkıntı yaşamazsınız. Tiflis kent merkezinde en uzak mesafeye en 8-10 lariye taksiciyle pazarlık yaparak gidebilirsiniz. Trafikteki araçların %40'nın direksiyonu sağ tarafta. Bu beni çok şaşırttı. Tiflis şehir içi trafiği biraz sıkıntılı. Ben o yüzden otelimi bulduktan sonra iki gün boyunca taksilere 7 lari 10 lari gibi paralar verip gezdim. Şehir gerçekten gezmeye değer. Bakü'ye gitmek için Rustavi şehrine doğru yol alıyorsunuz. Ancak Rustavi'ye varana kadar yol çok kötü. Her yerinden çukurlar var. Rustavi sonrasında sınır zaten 15-20 dakika sürüyor. Bu güzergahtaki köylerde camiler var. Aynı zamanda yol boyunca Türk TIRlarının durduğu birçok tesis mevcut. Ben Azerbaycan'a geçemeyince geri döndüğümde Gürcistan Sınır Kapısındaki görevliler benim durumumu anladılar. Az biraz Türkçe bilen Gürcü görevli benim aracı aramadı bile. Dönüştede Khashuri kentinden sonra Batum'a yol ayrılıyor. Batuma kadarki yol bana Artvin merkez ile Hopa arasındaki yolu anımsattı. Gürcistan gerçekten devlet olarak kurumsal yapıya sahip. Kesinlikle bir kere polisi beni durdurmadı. Her muhatap olduğum Gürcü bana yardımcı olmaya çalıştı. Sadece taksicilerle önce kesinlikle pazarlık yapmak gerek. Benzin 1.70 lari ile 1.80 lari arasında değişiyor. 1 TL 0.80 lari yapıyor.

Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. Otel olarak nereyi tavsiye edersiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Arkadaşlar yaklaşık 10 gün önce Erzurum'dan günübirlik Kars'a gidip Azerbaycan vize başvurusu yaptım. Bu salı sabahı(10.03.2015) da eşimle birlikte kendi aracımızla yola çıktık, Kars'a uğrayıp vizemizi aldık, sonrasında Ardahan Posof'taki Türkgözü Sınır Kapısından Gürcistan'a girdim. Bir yerde yolu karıştırdığımdan şüphelendim, kamyon devrilmesi nedeniyle kapanan yolda Gürcü'nün birine sordum Tiflis yoluna beni yönlendirdiler. Akşam 19:00 gibi(onlara göre 21:00) Tiflise vardım. Oteli bulamayacağımı anlayınca bir taksiciye adresi gösterdim, taksiyi takip ederek otelime vardım. Planladığım gibi 2 gece Tiflis'te kaldıktan sonra dün Bakü yoluna çıktım.

Tiflis'ten Azerbaycan sınırı yakın, ancak yol çok bozuk. Normal sedan tarzı aracınız varsa altını vurabilir, jantınızı yamultabilirsiniz. Velhasıl kelam Kızılköprü sınırına vardım. Gürcü tarafından Azerbaycan Kapısına geçtiğimde ise tam anlamıyla şok yaşadım. Benden kendi özel aracımla geçmem için gümrüğe depozito ödemem gerektiğini söylediler. Gümrük binalarına geçtim, ruhsatı verdim. 2008 model Honda CR-V için gümrük memuru eline aldı hesap makinasını, arabanın motoruna, modeline ve markasına bakarak bana gayet normal bir şekilde 5600 Dolar depozito ödemem gerektiğini söyledi. Şaşırdım kaldım, tekrar tekrar sordum. Eleman gayet normal bir şekilde dönerken geri alacaksın dedi. Ben 5600 doların 13.000-14.000 civarı Türk Parası yaptığını, maaşımın 1000 dolara tekabül ettiğini anlattım. Ama umursamadı bile. Daha sonra Bakü Büyükelçiliğini arayıp durumu bildirdim. Onlar da teyit etti böyle bir depozito uygulamasının olduğunu. Sonuç olarak o kadar para yanımda olmadığı, olsa bile kapıda bırakıp gitmeyeceğim için Gürcistan tarafına geri döndüm ve basıp Batum'dan Türkiye'ye giriş yaptım.

Diyeceğim o ki; Azerbaycan demek para demek. Aynı dil, din, ırka mensup olduğumuz adamlar resmen beni kapılarından dönmek zorunda bıraktı. Gürcistan için ise yollarının bizden epey kötü olması haricinde her şeyin güzel olduğunu söyleyebilirim. Yollarında her yerde polis var. Ardahan tarafından girdim, Tiflis merkezde gezdim, Azeri sınırına gittim, Batum tarafından geri çıktım ama bir kez bile kendi vatandaşlarının araçlarını durduran Gürcü polisi durdurmadı beni. Şu an itibarıyla benzin 1.79 lari civarında.

Gümrüklerden Geçil Belgesi-Triptik
    Depozito/teminat ödememek için almanız gereken belge buydu. Milletler arasına nifak tohumu ekeceğinize mevzuata ve kurallara uygun hareket etseydiniz keşke.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volksdeutsche -- 5 Aralık 2015; 23:21:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Volksdeutsche kullanıcısına yanıt
    Hocam triptiki araştırdım, ancak Azerbaycan'a girişte gerektiğiyle ilgili herhangi bir bilgi bulamadım. Ayrıca daha sonra Türkiyeye döndüğümde aynı yerde görev yaptığım polis arkadaışımın üniversiteyi Azerbaycan'da okuduğunu, eşinin de oralı olduğunu ve her yıl kendi hususi aracıyla Azerbaycan'a gidip geldiğini öğrendim. Aynı muameleyi o arkadaşa da yapmaya kalkmışlar. Ancak arkadaş Azerileri iyi tanıdığı için yolunu bulmuş geçmiş. Ayrıca bana sınırda Triptik belgesi almam gerektiğini falan söylemediler. Sıraya girdim sıra bana gelince hiçbir belgeme bakmadan direkt gümrüğe yönlendirdiler. Gümrük de bana triptik falan sormadı, hesap makinasıyla hesap yapıp dediğim meblağı istedi. Azerilerde kurumsallık falan yok yani.
    dördüncü arabam: Honda CR-V 2011 Executive...
  • quote:

Hocam triptiki araştırdım, ancak Azerbaycan'a girişte gerektiğiyle ilgili herhangi bir bilgi bulamadım. Ayrıca daha sonra Türkiyeye döndüğümde aynı yerde görev yaptığım polis arkadaışımın üniversiteyi Azerbaycan'da okuduğunu, eşinin de oralı olduğunu ve her yıl kendi hususi aracıyla Azerbaycan'a gidip geldiğini öğrendim. Aynı muameleyi o arkadaşa da yapmaya kalkmışlar. Ancak arkadaş Azerileri iyi tanıdığı için yolunu bulmuş geçmiş. Ayrıca bana sınırda Triptik belgesi almam gerektiğini falan söylemediler. Sıraya girdim sıra bana gelince hiçbir belgeme bakmadan direkt gümrüğe yönlendirdiler. Gümrük de bana triptik falan sormadı, hesap makinasıyla hesap yapıp dediğim meblağı istedi. Azerilerde kurumsallık falan yok yani.

Azerbaycan'a belki 50 defa girip çıktım. Polisin nasıl rüşvetçi olduğunu iyi bilirim ama evraklar düzgünse ve tam ise hiçbir şey yapamıyorlar. O yüzden kurallara uygun hareket etmeli ve mevzuatı yerine getirmeli.
    Triptik belgenizi almış olsanız yine rüşvet isterlerdi muhtemelen ama üstelemezlerdi. Türkgözü ve Sarp sınır kapılarında yanılmıyorsam Turing bürosu yok. Çünkü Gürcistan ne uluslararası ehliyet, ne de triptik ister. Kötülediğimiz zaman da polisi, kurumları kötüleyelim, koca ülkeyi değil.
    Geçmiş olsun.

• Merhaba, Türkiye'den Azerbeycana gitmk istiyorum vizem var ama arkadaşımın yok benim vizemle ikimiz giriş yapbilir miyiz?

Orijinalden alıntı: Zümrütyeşiligüzeldir

Merhaba, Türkiye'den Azerbeycana gitmk istiyorum vizem var ama arkadaşımın yok benim vizemle ikimiz giriş yapbilir miyiz?

konuyu yıllar önce ben açmıştım.
    vize sadece o kişi için.
    vize almak için Azerbaycan kons. gitmeniz yeterlidir.

Azerbaycan gümrüyünde karayolları ve sigorta parası ödüyorsunuz.

20 dollar sanıırm karayolları 10 dollar da sigorta olması lağzım

Orijinalden alıntı: Zümrütyeşiligüzeldir

Merhaba, Türkiye'den Azerbeycana gitmk istiyorum vizem var ama arkadaşımın yok benim vizemle ikimiz giriş yapbilir miyiz?

Merhabalar vizeler kişiye özel çıkarılan giriş çıkış belgeleridir.Bir kişinin vizesini diğer x bir kişi kullanamaz..
  • Yakın zamanda giden var mı Azerbaycan'a araba ile. Polis hala aynı mı ? 2001-2006 yıllarında orada yaşadım. Azerbaycan polislerinin rüşvetçi olduklarını bilmeyen yok. Uçakla, Gürcistan'dan otobüsle, İran üzerinden taksilerle gidip geldim yıllarca Bakü'ye. Kendi arabamla gitmeye cesaret edemedim bu rüşvet yüzünden. Sınırda karşılaştığımız insan müsveddeleri yüzünden bütün bir ülkeyi suçlayamayız. Beş güzel yıl geçirdim Bakü'de. Yakın zamanda otomobille Azerbaycan'a giden arkadaşımız varsa izlenimlerini aktarırsa güzel olur.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.