Şimdi Ara

Azelderm veya İsotrexin kullananlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen hafta doktora gittim ve bana azelderm ve isotrexin verdi.ikisini de akşam sürüceksin dedi bende akşam azelderm yatmadan önce de isotrexin kullanıyorum ama ciltte inanılmaz bi yanma hissi veriyor ve ciltte kızarıkalr oluştu sizde de böyle kızarıklar oluyor muydu? normal midir ?

acaba ikisini de gün aşırı mı kullanmaya başlasam ?

Azelderm veya İsotrexin Kullananlar İçin Bilgilendirme

Azelderm ve İsotrexin, akne tedavisinde kullanılan iki topikal ilaçtır. Her ikisi de farklı etken maddeler içerir ve farklı şekillerde çalışır.

Azelderm Kullananlar

• Azelderm, azelaik asit içerir ve antibakteriyel ve antiinflamatuar özelliklere sahiptir.
    • Hafif ila orta şiddette akne vulgaris tedavisinde kullanılır.
    • Genellikle günde iki kez uygulanır ve sonuçları görmek için birkaç hafta gerekebilir.
    • Yaygın yan etkileri arasında ciltte yanma, kızarıklık ve kaşıntı bulunur.

İsotrexin Kullananlar

• İsotrexin, tretinoin içerir ve retinoidler olarak bilinen bir ilaç sınıfına aittir.
    • Şiddetli akne vulgaris tedavisinde kullanılır.
    • Genellikle günde bir kez uygulanır ve sonuçları görmek için birkaç hafta gerekebilir.
    • Yaygın yan etkileri arasında ciltte kuruluk, soyulma ve kızarıklık bulunur.

Her iki ilacın da reçetesiz satılmadığını ve bir sağlık uzmanına danışmadan kullanılmaması gerektiğini unutmamak önemlidir. Sağlık uzmanınız, akne şiddetine ve cilt tipine göre en uygun tedaviyi önerecektir.

Dikkat: Bu bilgiler tıbbi tavsiye niteliğinde değildir ve bir sağlık uzmanına danışmanın yerini almamalıdır. Akne ile ilgili herhangi bir endişen varsa mutlaka bir dermatoloğa başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
    Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ketoral kullanan varmı
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.