Şimdi Ara

Balıkla ayran zehirlermi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Saat 3te ayran içtim baya bi aksam balık aldım yiyecegim bişi yaparmı bazıları üstüne yersen zehirlenirsin diyolarda ben önce içtim ayranı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Balıkla Ayran Zehirler mi?

Balıkla ayran zehirler mi sorusu, halk arasında yaygın bir inanış olsa da bilimsel olarak desteklenmemektedir. Her iki besin maddesi de sağlıklı ve besleyicidir, ancak birlikte tüketildiklerinde bazı kişilerde rahatsızlıklara neden olabilir.

Balık yedikten sonra ayran içilir mi konusundaki öneriler, ayran içtikten kaç saat sonra balık yenir sorusunun cevabıyla yakından ilgilidir. Balıkla ayranı birlikte tüketen bazı kişilerde mide bulantısı, kusma veya ishal gibi sindirim sorunları görülebilir. Bunun nedeni, ayrandaki laktik asidin balıktaki proteinlerle etkileşime girerek sindirimi zorlaştırmasıdır.

Balıkla ayran zehirler mi sorusunun net bir cevabı olmamasına rağmen, bazı önlemler almak bu rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olabilir:

• Balık yedikten sonra en az 2-3 saat ayran içmekten kaçınmalısın.
    • Ayran içtikten sonra balık yemek için en az 1 saat bekleyerek proteinlerin sindirilmesine izin vermelisin.
    • Balık ve ayranı ayrı öğünlerde tüketmeyi tercih edebilirsin.
    • Ayran içtikten sonra balık yiyorsan, küçük porsiyonlarla başlamalı ve vücudunun tepkisini gözlemlemelisin.

Sonuç olarak, balıkla ayran zehirler mi sorusu kesin olarak cevaplanamaz. Bazı kişilerde rahatsızlıklara neden olabilse de, çoğu insan balık ve ayranı ayrı ayrı veya belli aralıklarla tüketerek herhangi bir sorun yaşamaz. Vücudunun tepkilerini gözlemleyerek ve yukarıdaki önlemleri alarak bu iki besin maddesini güvenle tüketebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • benim bildiğim balık bayatsa zehirlenme riski oluyor o durumda
  • Balik bozuk oldugu icin insan zehirlenir. Ayran ve yogurt sadece kusma ve agri gibi belertileri ortaya cikartir.

Balikciliga gonul vermis bir abim cok guzel birsey soyler. "Yogurt baligin sigortasidir. Balik bozuksa zaten zehirlenirsin, bu gece uykunda bile olabilir, farketmeyebilirsin. Ama yogurtla yersen hemen fenalasir kusma yolu ile vucuttan atarsin o bozuk balik toksinlerini. En olmadi hastaneye gider tedavi olursun."

Bir yere gidip balik yediginde ayran ya da yogurt iste, eger "Abi olur mu zehirlenirsin" diyorlarsa, demekki baliklarina guvenmiyorlardir.

Sadece balik degil, bozuk tavuk da zehirler. Zehirlenen insanlara yogurt yedirirler zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknoturk

Balik bozuk oldugu icin insan zehirlenir. Ayran ve yogurt sadece kusma ve agri gibi belertileri ortaya cikartir.

Balikciliga gonul vermis bir abim cok guzel birsey soyler. "Yogurt baligin sigortasidir. Balik bozuksa zaten zehirlenirsin, bu gece uykunda bile olabilir, farketmeyebilirsin. Ama yogurtla yersen hemen fenalasir kusma yolu ile vucuttan atarsin o bozuk balik toksinlerini. En olmadi hastaneye gider tedavi olursun."

Bir yere gidip balik yediginde ayran ya da yogurt iste, eger "Abi olur mu zehirlenirsin" diyorlarsa, demekki baliklarina guvenmiyorlardir.

Sadece balik degil, bozuk tavuk da zehirler. Zehirlenen insanlara yogurt yedirirler zaten.

Evet ondan en lüks restorantlarda ayran bulunmuyor.
    Yoğurt ayran yedikten sonra üstünden zaman geçmişse zaten eritmişsindir onu pek riskli değil.Ama balık ile yoğurdu aynı anda yersen balık bayatsa direk hastaneye gidersin.Benim bildiğim kadarı ile yoğurtla yenirse bayat balığın zehir oranı yükseliyor.Ama kırmızı etle falan ayran içiceksin orada et bozuksa engelliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tavuk neden balık kokuyor?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.