Şimdi Ara

Az yakıt mı, az yakıt parası mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün açılan atmosferik araç üzerine bir konuda yazılanları okuyunca kafama takıldı. Çoğu kişi araba az yakıyor yakıt pahalı demiş. Merak ediyorum şuan benzin 2-3 tl olsa diyelim. 100 beygir bir b sınıf bir araç için 9-10 litre yakıt tüketimini az mı görürsünüz.

Yakındığım durum arabanın performanslı kullanımında yakılan yakıt değil. Ufak benzinli bir araç şu devirde en fazla taş çatlasa 8 litre yakmalı şu devirde karma tüketim olarak. Daha fazlası teknolojisizliktir.

Turbo benzin araç vardır benzin 3-4 lira olsun bas 10-11 litre yaksın eğer 160 beygir alabiliyorsan ama 1,6 turbo normal kullanımda 10 litre yakıyosan kusura bakma çevreye zarar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1 Galon = 3.8 litre diyelim

Senin aracın şehir içi 10 litre yakıyor olsun yani 2.63 galon yapar. 1 Galona 2.5 TL dersek 6.5 TL yapar. 100 km'de 6.5 TL ödeseydin bu konuyu açma zahmetine girer miydin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 18 Haziran 2019; 17:50:16 >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Ben şehir içi 10 litre yakmanın insana normal gelip gelmemesini soruyorum. Emisyon değerleri indirilebiliyor ama yakıt tüketimleri çok da aza inmiyor. Keşke para dert olmasa lakin insanların o bollukta tüketeceği benzinin haddi hesabı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerotobil

Ben şehir içi 10 litre yakmanın insana normal gelip gelmemesini soruyorum. Emisyon değerleri indirilebiliyor ama yakıt tüketimleri çok da aza inmiyor. Keşke para dert olmasa lakin insanların o bollukta tüketeceği benzinin haddi hesabı yok
    Emisyon zaten yakıtla da doğru orantılı günümüzde kullanılan sistemlerin yanı sıra az yakıt tüketirsen emisyonun da az olur. İstanbul için konuşacak olursam 10 litre olmasa da 8 litre bana doğal geliyor hatta bazı yerlerde 9'un aşağısı olmuyor bile.

İyi fiyatlara veya teşvikler olsa Hybrid tercih etmek mantıklı olur ama bura Türkiye teşviği 1 verirler vergiyi 10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 18 Haziran 2019; 22:59:11 >
  • Yakıt 1 tl olsun varsın 30 litre yaksın sorun değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.