Şimdi Ara

Az Uykunun Zararları ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar yaklasik 2 gundur sadece 5 saatlik uykuyla duruyorum bu gece de gec yaticam yarin sabah 7de kalkip kondisyon antrenmana gidicem. Cok yorgunluk belirtisi yok su anda ama antrenmanda düsüp bayilmam dimi ? Bu arada yas 15 okul varken 7-8 saat civari uyurum gunde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İngiltere’de 42 yaşındaki Tony Wright’ın, daha önce 11 gün olan uykusuz kalma rekorunu kırdığı iddia edildi.
  • Az uyu işte ne güzel, millet nasıl az uyurum diye kafa patlatıyor sen zararlarından bahsediyorsun (Fazla abartmamak şartıyla) az uykudan hiç bir zarar gelmez.
  • Az uykununda çok uykununda zararları vardır.Az uyursan sabah kalktığında kendini yorgun hissedersin, bir iş yada spor yapıyorsan hemen yorulursun serseri mayın gibi gezersin ortalıkta.

Çok uyumanın zararları az uykuya göre daha az.Sabah kalktığında dinç olursun ama bir işte çalışıp spor yapmıyorsan hantallaşırsın.Kiloda alırsın.Birkaç günden sonra bünye çok uykuya alıştığı için daha çok uyumak istersin buda zararına olur.

Ben çok uyumaktan yanayım ama mesela sabah 7'de kalkmak zorundaysam gece 12'de değilde akşam 10'da yatarım.Hem çok uyurum hem zamanında kalkarım hem dinç olurum.Bunu alışkanlık haline getirince süper olur.

• Benim normalde uyku duzenim bellidir gece 1 sabah 9 ama su anda kamp icin otelde kaliyoruz gunduz hersey planli programli eglenmek icin zaman kalmiyor biz de arkadaslarla gec saate kadar oturuyoruz bu gece de nba maci var sabah 4te uyanacagiz arkadaslar uyudu ama ben uyumadim daha.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jexon17

İngiltere’de 42 yaşındaki Tony Wright’ın, daha önce 11 gün olan uykusuz kalma rekorunu kırdığı iddia edildi.

bi ara bi adam çıkmıstı haberlere bilmem ne yıldır uyumuyodu. Mobil olmasam bulur linkini atardım

• Abi ben 10 saat uyuyorum, resmen 1 günün yarısı ve hala kalktığımda dayak yemiş gibi oluyorum, gözlerimi açamıyorum. Siz hala az uykudan şikayetçisiniz. Herhangi bir rahatsızlık hissetmiyorsan bir şey olmaz. Ben çok uyuyorum ve rahatsız oluyorum. Her şeyi de tasa etmeyin, oluruna bırakın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Az uyursan ve gün içerisinde çok fazla efor sarf edersen bu işin yolu kalp krizine kadar gidebilir. Uykusuz olursan direncin düşük olacağı için sıcak bir ortamda bulunsan bile direncinden dolayı üşüyebilirsin.
  • görünüşe göre benim yakın zamanda ölmem lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elbiskuha -- 6 Şubat 2013; 1:48:46 >
  • Oha bebe 98li.
  • gece 2 3 gibi yatıp sabah 7 gibi kalkıyosam aşırı derece sinirli oluyorum ama gece 12 1 gibi yatıp sabah 12 1 gibi kalkarsam melek gibi oluyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

Az uyursan ve gün içerisinde çok fazla efor sarf edersen bu işin yolu kalp krizine kadar gidebilir. Uykusuz olursan direncin düşük olacağı için sıcak bir ortamda bulunsan bile direncinden dolayı üşüyebilirsin.

Sabah 8de duz kosu istasyon 100 sinav 100 mekik 1 saat boyunca durmadan bunlari yapiyoruz. Yani antrenman bittiginde bacaklarim ve kollarimin titremesi gecmiyor o derece efor sarfediyorum. Bakalim ne olacak yarin dusup bayilmazsam iyidir

• Vucudun dinlendikten sonra az cok fark yapmaz. Amaaa dinlenemiyorsan en basta serseri mayin gibi gordugun adama patlarsin. Bi ara gunde 12 saat mesai ile 5.5 ay calistim tatilsiz.
    ise geliyorum 12 saatlik mesainin 7 sini uyuyarak geciriyorum. Eve gidiyorum 7 saatte evde uyuyorum ama her an patlamaya hazir.bomba gibiyim onume gelene catiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: furkancinar98

quote:

Az uyursan ve gün içerisinde çok fazla efor sarf edersen bu işin yolu kalp krizine kadar gidebilir. Uykusuz olursan direncin düşük olacağı için sıcak bir ortamda bulunsan bile direncinden dolayı üşüyebilirsin.

Sabah 8de duz kosu istasyon 100 sinav 100 mekik 1 saat boyunca durmadan bunlari yapiyoruz. Yani antrenman bittiginde bacaklarim ve kollarimin titremesi gecmiyor o derece efor sarfediyorum. Bakalim ne olacak yarin dusup bayilmazsam iyidir

Bu saçmalıkları neden yapıyorsun? Zaten uykusuzken veya alkol sonrası yaptığın spor spora girmiyor tam aksine kendine eziyet ediyorsun bilgin olsun. Bu dediklerini yapacaksan veya yapıyorsan mutlaka kendine zaman ayırmalısın.

Bundan bir kaç sene önce haberlerde liseli bir çocuğun uykusuz okula gelip öğlen vakti dışarıda 2 dakikalık top oynaması sonucunda kalp krizi geçirdiğini hatırlıyorum. Uykusuzluğu iyi bir şeymiş gibi görüp gününüzü boşuna heba etmeyin.

• Yaşın baya düşükmüş.

18 yaşındayım. Geçen hafta 4 gün boyunca 3-4 saatlik uyku ile dolaştım dershanede. İşin iyi yanı dersleri anlayıp dinliyordum tam performansım vardı. Kötü yanı ise sürekli esniyordum ve uykum geliyordu. Gözlerimin altı şişmişti arkadaşlarım bende bir şey olduğunu anlamışlardı. Şuan tatil olduğu için öğlenlere kadar yatıyorum.

Okul açılınca tekrar başlayacağım 2-3 gibi yatıp 7de falan kalkacağım.
  • 4 aatlik uykuyla futbol antremanına gidiyorum bi sorun çıkmadı daha tek zararı göz altlarım şiş ve mor
  • Yatmadan rahat 35-40 saat tam performansli olabiliyorum fakat yattim mi da kalkamiyorum.O yuzden pek uyumam 1.5-2gunde 1 desek yeridir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Engineer !

Oha bebe 98li.

kutluyorum seni

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: furkancinar98

quote:

Bu saçmalıkları neden yapıyorsun? Zaten uykusuzken veya alkol sonrası yaptığın spor spora girmiyor tam aksine kendine eziyet ediyorsun bilgin olsun. Bu dediklerini yapacaksan veya yapıyorsan mutlaka kendine zaman ayırmalısın.

Bundan bir kaç sene önce haberlerde liseli bir çocuğun uykusuz okula gelip öğlen vakti dışarıda 2 dakikalık top oynaması sonucunda kalp krizi geçirdiğini hatırlıyorum. Uykusuzluğu iyi bir şeymiş gibi görüp gününüzü boşuna heba etmeyin.

Aslinda az uyumak benim elimde degil ben kendi yatagimdan baska bir yerde uyuyamiyorum saga sola donup duruyorum sabah 8e de idman koyuyorlar sıkıntı oluyor

• Az uykunun zararı:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maloney -- 6 Şubat 2013; 10:07:51 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.