Şimdi Ara

az önce kurye ye yaptığım olay (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
5
Favori
13.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: golfmk4

quote:

Orijinalden alıntı: Y.Sarıyıldız

quote:

Orijinalden alıntı: sserdar93

DOMİNOS kuryelerinin klasik hareketi:

atıyorum hesap 16.90 tuttu.10 kuruşu hep cebe atarlar.ulan adamlar günde 200 pizza dağıtsa,20 tl.ayda 600 tl ek kazanç geliyor

pehlivan ne yaptın sen ya 200 pizza dağıtmak ne demek günde taş çatlasın 40 tane pizza dağıtırlar.

o zaman size bir özür borçluyum kusura bakmayın konuyu açan arkadaşın mesajını okudukça sinirleniyorum ve sövmek istiyorum şu anda bile yazarken sinirden ellerim titriyor çünkü bende bir motosiklet kullanıcısıyım fark etmişsinizdir mete-han abimde bir motosiklet kullanıcısı o yüzden bizim kızdığımız ortak nokta orası konu yanlış anlaşşılmalarla başka yerlere doğru kaymadan bence bunu bitirelim arkadaş yapmış olduğu görgüsüzlükle kalısın. bu arada tabiki para senin vermez vermezsin ama aşağılamak yanlış aynı zamanda bu hatayı her kuryeye mâl etmek yanlıştır umarım paylaştığım videoyu izlemişinzdir.

usta bence burda ne müşteririn nede kuryenin herhangi bir suçu yok yurtdışında kurye ucreti ödenir direk.Atıyorum 3 lira 5 lira neyse o ödenir kuryede maaşla değil çalıştığı kadar kadar kazanır şöyle çok küçük bir hesap yapacak olursak bir kurye günde 20 yere gitse ayda 20 gün çalışsa ayda 400 tane müşteriye gidiyor demektir.Kurye başı 3 lira alsan en az 1200 lira para yapar.Günde 70 km yol yapsa 7 lira yol parası günlük,aylık 140 lira yakıt 60 lira bakım dersen 200 lirada motora harcanır 1000 lira kuryeye kalır en azından.Ama memlekette sömürü sistemi işlediği için böyle olmuyor kurye 800-900 lira maaşla yaklaşık 600-700 kapı yapması gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rabelisa

quote:

var hep bi üç kağıt hep bi beğenmemezlik kendinin kurye olduğunun farkına varamamazlık var

ben sizin zihniyetinizi seveyim. o adam kim bilir nelerle uğraşıyor senin evine gelene kadar. adam ekmek parasına çalıştığında 2. sınıf insan muamelesi yapıyorsunuz. ayıp lan size. tabi ben eminim senin annen baban appleda microsoftta ceo dur zaten. aylık 400bin$ maaşla evinize ekmek getiriyordur. öyle değil mi? hadi biraz daha in-direlim.belki ikiside doktordur, mimardır.aylık 20bin giriyordur en az eve. e kimin umrunda? senin işçiye emekçiye 2. sınıf insan muamelesi yapmaya hakkın yok.

senin evine o yemek sıcak ulaşsın diye magandaların arasından geçiyor be. başına bir şey gelse vebalini nasıl kaldıracaksın?

edit:
    quote:

adam maaşını alıyo zaten ben vermek zorunda mıyım bahşiş benimde ihtiyacım var .

yesinler seni

+9999...
    Hocam bu liselilere bakma sen bunlar da neyin ne olduğunu bilmeden gelmiş burada adamlık taslıyorlar, hayatı bir öğrensinler o zaman görürüz
    Ayrıca arkadaşın kuryeyle konuşma stili de yanlış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Telefonla aradığında elimde şu kadar para var, ona göre bozuk getirin demek çok mu zor kardeş....
  • quote:

Orijinalden alıntı: okaaaaaan

Telefonla aradığında elimde şu kadar para var, ona göre bozuk getirin demek çok mu zor kardeş....

Evet bu da mantıklı veya madem elinizde bozuk para oluyor diyelim 18 liramı tuttu ? sizde 20 verdiniz. Bozuk param yok dedi... ozaman şu kumbaranızdan 3 lira çıkartıp verin... herhalde cebinde 5 lirası vardır kuryenin.

veya kredi kartıyla yapın alışverişi ....hadi bu da size uymadı ozaman gidin kendiniz alın dükkandan böylelikle hiçbir kuryeyle muhattap olmazsınız bahşiş verme derdinizde olmaz.
  • Hazır konusu varken:). Bugün dominos' tan 2 orta boy karışık pizza ile 1 lt fantayı bedavaya getirdik:). Bakınız. 30 dakikada sipariş teslimi:).
  •  az önce kurye ye yaptığım olay

+

az önce kurye ye yaptığım olay

=

az önce kurye ye yaptığım olay

afiyet olsun

• Hizmet sektorunun ulkemizdeki gelisginligi dusunulur

• quote:

Orijinalden alıntı: politiks

quote:

Orijinalden alıntı: MicrosoftluFasulye

adam maaşını alıyo zaten ben vermek zorunda mıyım bahşiş benimde ihtiyacım var . ayrıca trafikte insanların can güvenliğini tehlikeye atan yine onlar düzgün süren kurye yok racing sanıyolar altlarındakini . ben ne yazıyorum adamlar ne cevap veriyo bana harbiden entresan bi forum .

Yaziklar olsun ya tipik dusuncesiz bir turk insasi iste gerci yapcak bisi yok maas aliyo diye bahsise gerek yok ne demek , gelenektir bahsis vermek adam sicak soguk kar kis demeden her gun motorda yemek getiriyo ustune senin gibilere forumda malzeme oluyor

1 Turk degilim.2 herkes hakettigini yasar benim bahsis vermek gibi zorunlulugum yok.3 madem kar kis demeden motor surmek zor geliyor o zaman neden kurye old?

• quote:

Orijinalden alıntı: Jracool

O adamlar kışın bu soğunda canavar trafik sürücülerinin arasında senin boğazına çalışıyorlar üç kuruş için. Nolur yani adama bahşiş versen?

Hayrına çalışmıyor

• quote:

quote:

quote:

adam maaşını alıyo zaten ben vermek zorunda mıyım bahşiş benimde ihtiyacım var . ayrıca trafikte insanların can güvenliğini tehlikeye atan yine onlar düzgün süren kurye yok racing sanıyolar altlarındakini . ben ne yazıyorum adamlar ne cevap veriyo bana harbiden entresan bi forum .

Yaziklar olsun ya tipik dusuncesiz bir turk insasi iste gerci yapcak bisi yok maas aliyo diye bahsise gerek yok ne demek , gelenektir bahsis vermek adam sicak soguk kar kis demeden her gun motorda yemek getiriyo ustune senin gibilere forumda malzeme oluyor

1 Turk degilim.2 herkes hakettigini yasar benim bahsis vermek gibi zorunlulugum yok.3 madem kar kis demeden motor surmek zor geliyor o zaman neden kurye old?

Utanmaz bi adamsın hala konuşuyorsun vermezsen verme ama buraya gelipte kuryeleri yerme , yok can güvenliğini tehlikeye atıyor para üstü vermiyor haftada 1-2 kere dışardan yemek isterim kurye 25 kuruşuna kadar para üstünü verir çamur atma bilip bilmeden, herkes eşit yazmadan önce bişiler düşün ,ayrıca mühendis olcak imkanı varken kurye oldu sanki herkes eşit şartlar doğup büyümüyor. Senin gibilere kimse ağzıyla kuş tutsa bile yaranamaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Utanmaz bi adamsın hala konuşuyorsun vermezsen verme ama buraya gelipte kuryeleri yerme , yok can güvenliğini tehlikeye atıyor para üstü vermiyor haftada 1-2 kere dışardan yemek isterim kurye 25 kuruşuna kadar para üstünü verir çamur atma bilip bilmeden, herkes eşit yazmadan önce bişiler düşün ,ayrıca mühendis olcak imkanı varken kurye oldu sanki herkes eşit şartlar doğup büyümüyor. Senin gibilere kimse ağzıyla kuş tutsa bile yaranamaz.

Benimle burda terbiyesizce konusma hakkini nerden buluyosun? O adamin bana sormadan bahsis almasi onun o parayi haketmedigi anlamini tasir once bunu o kisitli beynine bir sok.burda sozde iscinin hakkini savunmaya calisanlar adamakilli bir savunma yapmaktan bile aciz neymis efenddim o adam kar kis dinlemeden bana yemek getiriyomus.uckagitcilik yapmasin guleryuzle yemegmi getirsin elbet cok gormeyiz o adama 4-5 lirayi.burda adami savunup bana salllayanlar azicik yurtdisi gormus gecirmis olsa,ordaki hizmet sektoru hakkinda biraz bilgisi olsa bu konu bu kadar uzamazdi.gidin bi bakalim ingiltereye nandostan yemek soyleyin.kuryenin bana sormadan bahsis aldiginin sikayetini yaptigim an o kisinin kuryelik kariyeri biter.bizim burdaki asosyellerse adami savunur.hadi bakin keyfinize

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Benimle burda terbiyesizce konusma hakkini nerden buluyosun? O adamin bana sormadan bahsis almasi onun o parayi haketmedigi anlamini tasir once bunu o kisitli beynine bir sok.burda sozde iscinin hakkini savunmaya calisanlar adamakilli bir savunma yapmaktan bile aciz neymis efenddim o adam kar kis dinlemeden bana yemek getiriyomus.uckagitcilik yapmasin guleryuzle yemegmi getirsin elbet cok gormeyiz o adama 4-5 lirayi.burda adami savunup bana salllayanlar azicik yurtdisi gormus gecirmis olsa,ordaki hizmet sektoru hakkinda biraz bilgisi olsa bu konu bu kadar uzamazdi.gidin bi bakalim ingiltereye nandostan yemek soyleyin.kuryenin bana sormadan bahsis aldiginin sikayetini yaptigim an o kisinin kuryelik kariyeri biter.bizim burdaki asosyellerse adami savunur.hadi bakin keyfinize

Sen tanımadığın etmediğin kurye hakkında nasıl atıp tutuyosun o zaman ilk onu söyle. Ayrıca okumuş yurtdışına gitmiş, oraları bilen bir sen varsın zaten biz forum donanımda takılanlar memleket dışına çıkmamış hiçbirşey bilmeyen tayfayız galiba sana göre? Hayırlı günler olsun sana daha bişi yazarsan cevaplamayacağım.

• Ne gerek var bozuk paraydı tüm paraydı vs ile uğraşmaya ?

Yemeksepetinden söylüyorsanız online kredi kartı ile ödeme var ordan öde olsun bitsin. Kapıya geldiğinde yemeğini al kapını kapa, ödemeyle vs uğraşma.
    Online ödeme olmayan yerlerde de pos cihazı getirsinler gne kredi kartı ile öde kuruşu kuruşuna çeker abi bozukluk yokda diyemezler. Kendinizide bu kadar sıkıntıya sokmamış olursunuz. Madem sizin için sıkıntı oluyo böyle yapın.

Sonuç olarak çağre bol ama düşünen yok.
  • degisik yani turkiye haric bahsis sistemi kat ve kat gelismis hatta kredi karti ile bahsis bile odenebiliyor.turkiyede hismet sektoru genelde asgari ucret oldugi icin ne kdar ekmek o kadar kofte diye dusunuyor calisanlar.fason bi hizmet verip bahsis beklemekte olmuyor.bence hizmet sektorunun daha fazla maas almasi lazim.hatta ulkedeki cogu sektorler oyle.

• İyi yapmışsın. Yüzsüzlük yapmadan işini yapanlara bende veriyorum. Ama sanki bahşiş vermek kuryeye bir kuralmış gibi böyle çıkışmış adam herkes yerini bilmeli,Bu arada kuryelik zor diyenler var.Her işin kendi içinde bir zorluğu var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Airbusstation

İyi yapmışsın. Yüzsüzlük yapmadan işini yapanlara bende veriyorum. Ama sanki bahşiş vermek kuryeye bir kuralmış gibi böyle çıkışmış adam herkes yerini bilmeli,Bu arada kuryelik zor diyenler var.Her işin kendi içinde bir zorluğu var

Aynen oyle.isine geldiginde bu kadar duyarli olabilen insanlar sabahin 5inde cop toplayan iscilere bahsis vermisler mi acaba hayatlarinda

• Bir motokurye olarak ben cevap vereyim..

Arkadaşlar biz müşteriden kalan 50 kuruşla bile inanın mutlu oluyoruz. Çünkü 20 kişiden kalsa 10 TL eder. Tabiki de bahşiş vermek zorunda değilsiniz. Kapıya gelen motorcu suratta yapar burunda kıvırır.. Ama size açık açık söyliyeyim arada sırada 50 kuruş 1 lira veriyor olmanız bile motorcunun bir seferde aldığı akşam yoğunluğunda 3 paketten 4 paketten öncelikli kılar. Adam madenciye kömürcüye örnek vermişte şimdi çok ayrı örnekler. Madenci veya kömürcü sana doğrudan hizmette bulunmadığı için ve yemek sektörü olmadığı için(yemek sektörü daha özeldir.) bahşiş gibi bir olayın mümkünatı yok. Geçen gün konyalı'ya yemeğe gittim bu arada 21 yaşındayım hesabı ödedim. Garson 35 yaşlarında "kesenize bereket abim varmıdır başka bir isteğiniz dedi ve resmen at birşeyler demek istediği apaçık belliydi" Yani bu işler içten gelerek yapılan şeyler. Bir örnek daha vereyim pizza pizza'dan sipariş verdim 3 ay önce arkadaşın ticketi vardı bende 27.9 menü adam 29.9 çekti. 2 lira'ya yatçak :D Kardeş dedim niye 2 lira çektin hemen pardon dedi verdi nakit olarak. Yani böyleleride var. Yanlışla çeken adam hemen mevzuya uyanırda a pardon der verir mi ? :D Yani arkadaşlar tavsiyem her seferinde olmasa bile bir 50 kuruş atın 50 kuruş ve verirkende kusura bakma bu kadar var deyin hiç bir sorun olmaz merak etmeyin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [Hugo] -- 3 Şubat 2014; 18:57:54 >

• Bu siparişin süresi öncekilere göre daha kısaysa veya siparişte nazik davrandıysa verirdin.
  • quote:

az önce mcdonaldstan menü söyledim geldi. daha önce her seferinde kuryeye tam para veriyodum tam dediğim bütün para kurye bozuk yok diyerek üstünü cebe atıyordu zorla bahşiş yani çok para değil diye kalsın diyodum . evde yemek yok yine bütün param var . dedim yine zorla bahşiş ayağına yatcak diye düşündüm hemen kumbaradaki paraları çıkardım hep 25 kuruş 10 kuruş arada 50 kuruş 1 tl lerde var . ayarladım parayı adam gelince adama bi avuç para verdim . adam bütün yok mu dedi nasıl alcam ben bunları dedi . dedim para değil mi alcaksın bunlar var fazla var hatta üstü sende kalsın ,sağolasın dedim adamın yüzü düştü gitti . anlamadığım tek şey neden her kurye de normal insanlardaki olmayan bişey var hep bi üç kağıt hep bi beğenmemezlik kendinin kurye olduğunun farkına varamamazlık var . yazıyım dedim iyi forumlar . .

''kendinin kurye olduğunun farkına varamamazlık var'' demişsiniz de kuryeliği neden bu kadar küçümsüyorsunuz? onlar olmasa sen yerinden kalkmadan ayağına kadar yemek gelmez..

• adamın yerine koy kendini o da yüzsüzlük yapmış o ayrı ancak bahşişle para kazanan sen olsan ?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.