Sakin, huzurlu ama bir o kadar da dolu dolu bir tatil istiyorsanız, doğru tercih Cunda Adası'dır. Cunda sizi hem turistik geziler yapabileceğiniz, hem de kültürel faaliyetler yapabileceğiniz bir tatil imkanı sunar. Cunda'da bir çok görülmesi gereken manastır, kilise ve tarihi yapı vardır.
Bunlardan başlıcaları Pateriça Koyunda yer alan Ayışığı Manastırı, bir zamanlar dünyanın en büyük çanına ev sahipliği yapan Taksiyarhis Kilisesi. Cundanın benzersiz manzarasını izleyebileceğiniz Aşıklar tepesi ve bu tepede yer alan Ayos Yannis Kilisesi'dir.
Adanın hemen her yerinden denize girilebilir. Pırıl pırıl denizde yüzebilir, güneş ışığında altın misali parlayan kumsalında güneşlenebilirsiniz. Adamızın vazgeçilmez aktivitelerinden biri de Yat ve Tekne Turlarıdır.Her gün saat 11.00 gibi harekete geçen tekneler akşam 18.30 gibi geri dönmektedir. Tekne, rotasını esen rüzgara göre belirler ve denize girilecek koyları seçer. Bu tekne turlarında yemek de dahildir.
Cunda'da sahil boyunda yan yana bir çok restoran ile karşılaşacaksınız. Kapılarındaki garsonlar ellerinde menüler ile sizin aklınızı çelmeye, betimlemeleriyle ağzınızı sulandırmaya çalışacaklardır ki bu konuda oldukça başarılılar. Çok fazla direnmeden her hangi bir restorana girmenizi tavsiye ederim.Mezelerin çeşitleri aklınızı başınızdan alacaktır. Deniz böğrülcesi ve kabak çiçeği dolması tadılmalıdır. Mezelerinizi seçtikten sonra Cunda'nın meşhur Papalina balığını ve rakınızı da söylediniz mi takım tamamlanır. Artık arkanıza yaslanın ve yediğiniz yemeklerin, manzaranın, doğanın tadını çıkarın.
Cunda klasiği başka bir yer ise Taş Kahve'dir. Tahta masalarına oturup da deniz manzarasına karşı bir dibek kahvesi içmeden dönmeyin.Cundanın arnavut kaldırımlı dar taş sokaklarında yürüyüşlere çıkın, adanın meşhur lokmasının bu gezinize eşlik etmesine izin verin. Bu hayal aleminden kopup dünyaya düşmüş adayı fotoğraflarınızla ölümsüzleştirin.
Cunda sahilinde bir güneş saati bulunur. Bu güneş saatinde kendi gölgenizle aşağı yukarı saatin kaç olduğunu görebilirsiniz. Cunda adasında konaklama yönünden hiç zorluk çekmezsiniz. Bütçenize göre bir çok otel, butik otel ve pansiyon bulabilirsiniz. Eğer yaz aylarında bu adada olacaksanız erken rezervasyon yaptırmalı ve kendinizi rüya gibi geçireceğiniz bir tatile hazırlamalısınız.
Cunda mı ? Her yer toz toprak.Herşey para olmuş ve de kalitesiz.Taş kahve denilen yer de metrekareye o kadar adam nasıl sığdırılır gidin görün.Papalina mı ? balıkçıların tezgaha bilekoymadığı ekonomik değeri olmayan saman gibi bir şey....Bir daha Cunda mı ...asla !
cunda hakkında yüz kişiden belki bir kişi cundayı beğenmez.genel olarak yorumlar çok iyidir.sizin şanssız gününüz olmuş sanırım.
Cunda adasına giderseniz Ayvalık Rahmi Koç Müzesini mutlaka gezmenizi tavsiye ederim, çok emek verilerek yapılmış, mutlaka görülmesi gereken bir müze.
Kültür balıları dahil balıkların tamamı derin dondurucu stoklarından çıkarılıp insanlara yediriliyor....Satılamazsa tekrar dondurucuya....
Cunda iyidir gidin görün balığını kalamarını tadın. Taş kahvede için kahvenizi. Kurtuluş savaşında ilk ateşlenen kurşunun burda olduğunu belirtmek isterim. Hediyelik eşyacılar bodrumda çeşme de fiyatlar neyse burdada aynı. Yukarıya doğru yürüdüğünüzde yel değirmeni vardır oranın manzarası oldukça güzeldir. Zannediryorum ki cundaya gitmeden önce güre den geçeceksiniz. Güre’ termal kaplıcalar vardır, burayaya yakın şahinderesi kanyonu güzel bir alternatif değil iyi bir gezi güzel vakit geçireceğiniz bir yerdir. Değirmen piknik alanı akçay’ a yakın olup Hasanboğuldu deniyen yeri mutlaka görmenizi tavsiye ederim İyi eğlenceler
Bende cunda için iyi şeyler söylemeyeceğim. bir kere denizi kötü kaldığımız ötel sahibine denize girilecek en iyi yer neresi diye sordum bana bir koy tarif etti(adını hatırlamıyorum )toprak tozlu yollardan sonra tamamen taş ve kayalık olan kırık dökük bir beten iskelesi olan bir yere geldik "muhteşem koyun" burası olup olmadığını yoldan gecenlere sorduğumuzda teyit ettiler denize girmeden dondük
taşkahve gerçekten tıklım tıklım ve konum olarak özelliği olmayan bir yer etrafınızda ki insanlarla sırt sırta oturmayı seviyorsanız gidin. balık yemek için pahalı bir yer mezeleri güzel ama caytabağından daha büyük tabaklarda verilen meze fiyatlarıda güzel bana göre egedeki herhangi bir deniz kenarındaki ilcelerden bir farkı yok
özetle bir kere gidin ama tekrar gitmek istermisiniz bilmiyorum ben bir kaç kez gittim(mecburen) ama kafamdaki gidilecek yerler listesinden cıkarttım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme