ayt kimya enerji ve hız 2 şer soru

-
-
bu arada dershanedeki hocam çözemedi çözdüklerini de aktaramadı normal mi sizce
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bence değil :D
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam soruların uber bir zorluğu olduğunu düşünmüyorum hocada çözemeyince iyice moralim bozuldu çözemediklerimi napıcam diye
1. sorunun cevabı ne? E buldum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
3. soruda tepkimenin hangi basamağına ait olduğunu anlamak için ileri aktivasyon enerjisine bakacaksın. mesela 2. basamaktaki eai çok yüksek. demek ki yavaş basamak bu. 3. basamakta eai 1 birim, 1. basamakta eai 2 birim. eai düşük olan daha hızlı olur. bu yüzden 3. basamak çok hızlı, 1. basamak hızlı.
son soruda da cevabı B buldum.
2. soru enerjinin en kanser soru tipi bence. ben çözemiyorum:d
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ein ausländer -- 29 Nisan 2022; 22:23:6 >
1 2 dostum
a tabi ya. 48x0,3=14,4g lazım. kafadan çözmeye çalışırken işlem hatası yaptım :d
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ein ausländer -- 29 Nisan 2022; 23:26:50 >
ya hocam elinizde titremeye yol açan bir rahatsızlığınız varsa üzgünüm ama nasıl görseller bunlar gerekli olan hiçbir bilgi net olarak okunmuyor keşke daha net çekip atsanız
okunuyor. senin telefonunda sıkıntı olabilir.
hocam aslında çekerken gayet net çıkıyor her şey okunuyor ama ön izleme de her şey bulanıklaşıyor anlamadım
hocam zahmet olmazsa islemleri isteyebilir miyim
yarın unutmazsam atabilirim sizin için sorun olmazsa. çok yorgunum şu anda
allah allah bi tek son soru net bende.
Hocam tablolu soru Bkare.C oluyor ben ilk bakışta fark ettim ama fark edemezsen şıkları denemek en mantıklı çözüm, grafikli soruda da Eai ne kadar küçükse tepkime o kadar hızlı olur yani c oluyo. Diğer hesaplamalı sorulara da bakamadım onlar çok zor oluyo
-
-
soru 2 a mı
-
tesekkur ederim
aynen dostum
ilk soruda da x2o3 bileşiğindeki x kütlesini bulmuşsundur muhtemelen (2x+48).30=48.100'den x kütlesi 56 çıkıyor. 2. öncül doğru.
diğerleri için de
2x katısından 2n harcansın diyelim n mol x2o3 oluşur. x kütlesi 56 2n.56 başlangıç kütlesi. x203 molekül kütlesi de 160 çıkıyor. onun denklemdeki kütlesi de 160.n şeklinde çıkar. 9,6g artmışsa 160n-112n=48n=9,6'dan n=0,2 çıkar. yani 0,4 mol x harcanıp 0,2 mol x2o3 oluşuyor. 2. öncül de doğru.
son öncülde de zaten harcanan o2 denklemde 0,3 mol çıkıyor 0,3 mol o2 de 9,6g yapıyor 3 de doğru değil mi
sanki 1,2,3 olması lazım neden olmuyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noobodynow -- 30 Nisan 2022; 0:28:55 >
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X