Şimdi Ara

Ayrılsak da beraberiz (1999-2004)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
0
Favori
10.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2000 yılında TRT'de başladı. 2003'de ATV'ye göç etti ve 2004'de STAR'dayken helvası yendi. Dört yılda 450 bölüm yazıldı ve çekildi.

Ayrılsak da Beraberiz Birol Güven ve Fatih Solmaz tarafından tasarlanmıştır.

Yeni boşanan bir çiftin evlerini paylaşamamaları sonucunda aynı yerde yaşamaya devam etmeleri ama evdeki herşeyi ikiye ayırmaları enteresan bir konuydu. Salonun ortasındaki paravan diziye daha önce dünyada eşi benzeri görülmemiş bir görsel ayrıcalık getiriyordu.

Hikayesi tanıdıktı. Gündelik hayatta hiç anlaşamayan ama aslında birbirlerine aşık iki insan garez sonucu boşanır, bütün eylemleri düşmanlıkla doluyken, gerçek ayrılık söz konusu olduğunda birbirlerini sevdiklerini anlarlar. Tıpkı onlar gibi aileleri de ayrı dünyaların insanlarıdır. Yapılan en ufak şeyde bile çatışma vardır. Komedinin de duygusallığın da beslendiği yer burasıdır.

Ayrılsak da Beraberiz kısa sürede çok sevildi. Cins bir diziydi. Tuhaftı. Aykırıydı. Televizyonda pek sık rastlanmayan kaliteli espriler Ayrılsak da Beraberiz'in her saniyesinde vardı. Karakterleri toplumun her kesimi tarafından paylaşılıyordu. Bu da başarıyı getirdi.

Dizi ilk başladığında 50 dakikaydı. Teoman ve Berna'nın aşklarının yanında Feridun Bitir ve mafya babası Binali arasındaki parasal ve ticari ilişkiler çok seviliyordu. Feridun Bitir'in enteresan "yırtma planları" diziye Mucittin karakterini getirdi. Mucittin kafayı üşütmüş bir bilim adamıydı ve tuhaf tuhaf şeyler icat ediyordu.

Ayrılsak da Beraberiz'in uzun süre absürd olaylarla dolu hikayeleri Mucittin'in icatları sayesindedir. Mesela insanı dalmaçyalı'ya çeviren krem, horlamayı kesmek için icat edilmiş ama sesi kadınsılaştıran makine, yendiğinde insanı maymunlaştıran muz… Bu hikayeler aslında Mucittin'den değil Lombak köşesinin düşünürü Fatih Solmaz'ın yaratıcı görsel durumlarına kılıf uydurulmasından çıkıyordu. Birini nasıl şişman yapabilirsiniz. Yan etki gösteren bir diyet ilacıyla. Fatih uyduruyor Murat yazıyordu. 52 bölüm böyle devam etti.

Bu absürdlükler aşk hikayesindeki inandırıcılığı hiç etkilemedi. Dizinin fanları sürekli arttı. Belki rating birinciliği olmadı ama geniş bir hayran kitlesi vardı. Prime-time'de rekabet etme şansı olmadığından haber öncesinde günlük olarak yayınlanmaya başladı. Bu da haftada beş bölüm ve ayda yirmi bölüm etmekteydi.

Ayrılsak da Beraberiz hem yapım hem de senaryo anlamında tüm çalışanlara iyi bir okul olmuştur. Rating kaygısı olmadan uzun bir süre deneysel bölümler yapıldı. Sürekli senaryo toplantıları yapılıyor ve yüzlerce hikaye bulunuyordu. Bunların çok büyük bir kısmı özgün hikayelerdi. Hiçbir taraftan araklanmıyor, uyarlanmıyor ve kopyalanmıyordu. Zaten o dönemde dizi ve hikaye araklayabileceğiniz Comedymax kanalı yoktu. CNBC-e emekliyordu.

Haftada beş bölüm diziye yeni yazarlar kazandırdı. Birol Güven ve Murat Aras'ın yanına Caner Güler, Uğur Yağcıoğlu, Deniz Akçay gibi şu anda başarılı diziler yazan isimler katıldı. Dizide en az bir bölüm yazmış toplam yazar sayısı 15'dir. 4 yönetmen ve bir başrol oyuncusu değişmiştir. Tüm tekrarları kabaca hesapladığımızda beş yılda 1000 kereden fazla gösterilmiştir. Yani Türk halkı televizyonunda beş yıl boyunca yılda 200 gün Ayrılsak da Beraberiz dizisiyle karşılaşmıştır.

• Güzel diziydi arada hâlâ gösteriyolar sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0RhuN!!

Güzel diziydi arada hâlâ gösteriyolar sanırım

Ben daha çok Trt'de ki bölümlerini izlemiştim. . . Zatne o zmnlar 30 dakikalıktı kadro fln daha iyiydi. . .
  • Kaçırmadan izlerdim. Tüm oyuncuların isimlerini bile ezberlemiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cane®

Kaçırmadan izlerdim. Tüm oyuncuların isimlerini bile ezberlemiştim.

Dijital Binali'siyle , Laptop Recai'siyle Feridun'uyla , Gündüz'üyle. . . ne diziydi be ! Kısa sürmesi daha da iyi yapıyodu diziyi . O jenerik vardı ya. . . Aramızdaaa duvarlar aramızda dağlar var , terk edemiyorsaamm seni de bil ki bunda bir iş vaaar. . . Hani Şahane Pazar'ın , Bizimkiler'in filan jeneriğini duyunca akıllara okul gelir ya bu da onun gibi

• TRT'de hiç kaçırmazdım, ATV'de nadiren izlerdim, Star'da hiç izlemedim desem yalan olmaz :)
  • Teo abicim zengin olduk
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yırttık abicim yırttık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eru ilúvatar

Yırttık abicim yırttık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 23 Şubat 2010; 23:46:38 >
  • ayrılsakda beraberiz..
    cocuklar duymasın
    7 numara..

trtr güzel diziler yayınlıyrdu bir dönem...
  • quote:

Orijinalden alıntı: popeye85

ayrılsakda beraberiz..
    cocuklar duymasın
    7 numara..

Çocuklar duymasın ilk Tgrt'de başlamadı mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: F1SECO

quote:

ayrılsakda beraberiz..
    cocuklar duymasın
    7 numara..

Evet arkadaş yanlış yazmış sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: £se®

quote:

Orijinalden alıntı: F1SECO

quote:

ayrılsakda beraberiz..
    cocuklar duymasın
    7 numara..

Evet arkadaş yanlış yazmış sanırım.

doğru.. tgrt deydi...
  • Tekrarlarını bile büyük zevkle izlediğim çok sevdiğim bir diziydi. Feridun'da efsaneydi tabii.
  • quote:

Orijinalden alıntı: delton

Tekrarlarını bile büyük zevkle izlediğim çok sevdiğim bir diziydi. Feridun'da efsaneydi tabii.

Valla hani öyle çok yaşım yok , 17 yaşındayım ama bu dizinin ilk zamanlarını ve diğer bazı dizilerin ilk zamanlarını izledim . Bu dizilerin jeneriklerini duyunca aklıma okul gelmesini vs. . .
  • Tv izlediğim dönemler sevdiğim dizilerden biriydi, ama uzadıkça cıvıdı açıkçası.
  • Tüm bölümlerini bulma olasılıgı olsa keşke
  • ben de ilgiyle takip ederdim, hatta çevremdekiler ben pek tv izlemem de, bunu izlememe çok şaşırırlardı neden bu diyerekten...

bence mükemmel bir diziydi yau...
  •  Ayrılsak da beraberiz (1999-2004)

laptop recai.
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedman

quote:

Orijinalden alıntı: Eru ilúvatar

Yırttık abicim yırttık.

Hehe. Harbiden anılarım depreşti bi an ya.

Bana stand up yapma laptop

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.