Şimdi Ara

Genç Beşiktaş'lılar için hatırlatma. 2003-2004 Sezonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Lucescu Shakhtar Donetsk başında geldi ve Hürriyet gazetesinde DHA kaynaklı ". Beşiktaş'la ilk sene müthiş oyun oynayarak çok iyi bir şampiyonluk kazandım, Beşiktaş'taki 2. Yılımda ilk yarı 11 puan önde kapattık o durumda şampiyonluğu kaybetmek normalde başka şeyler olmaz ise imkansız. Ama neler oldu bilmiyoruz. Bu olaylardan sonra buraya geri dönmem çok zor, niye döneyim ki?" açıklamasını okuyunca eski günler geldi aklıma. BJK'de Başkan Serdar Bilgili yönetimindeyim, Lucescu da teknik direktör. Yakından tanıma fırsatım oldu. Her bakımdan güvenebileceğiniz, çok sistematik çalışan bir teknik adam. Feyyaz Uçar da yardımcısı, o da çok zeki ve espirili ve cin gibi. Futbolculuğu da süperdi zaten. Lucescu'nun yanında pişmesini düşünmüşlerdi. Daha sonra neden BJK'nin teknik direktörü olmadı araştırmak lazım? İnsan kaynağını o kadar kolay harcamamak gerekir.

Lucescu'yu tekrar BJK'nin veya milli takımın başında görmek isterdim doğrusu, olmadı.

BJK'de yönetimde bulunduğum altı yıllık dönemde tam altı tane teknik direktör değişti. Her defasında ya Rasim Kara, ya da Lucescu olmasını istedim. Rasim hocayı yönetim seçmedi, Lucescu'yu da Shaktar Donetsk bırakmadı. Haklılar takımları Lucescu'yla başarıdan başarıya koştu.

Lucescu BJK'da da çok başarılı oldu 'eksik bir takımla' şampiyon oldu. Avrupa kupalarında en başarılı performansı gösterdi, son saniyede İtalyan şikesi ve terör olayları nedeniyle BJK'ın kendi sahasındaki maçı Almanya' da oynamak zorunda olmasa daha da ileri gidecekti. Maçı Romanya'da istemişti, belki öyle olsa maçı kaybetmeyebilirdik.

3-5-2 ile takımı coşturdu. Ahmet-Ronaldo-Zago geri üçlüsünü yarattı. Aslına bakarsanız hiç biri çok süratli değil, ama bir araya gelince inanılmaz başarılı oluyorlardı. Ronado defansta süper bir lider oldu.

Sergen'den optimum verimi almış, Tayfur-Guinti ikilisi ile orta sahasını geçilmez hale getirmişti. Kaan Dobra, Ahmet Hassan, Serdar hepsini en verimli şekilde kullanmış. İlhan Mansız ve Ahmet Dursun'la gol yollarını açmıştı. Takım o kadar 3-5-2ye alışmıştı ki, bir özel maçta 4-4-2'yi denedi, herkes ne yapacağı bilemedi ve 3-5-2 ile devam etti. En çok yadırgayan da Ronaldo olmuştu.

İkinci senesinde ilk yarı muhteşem bir performansla ikinciden onbir puan öndeyken kurulan tezgahları ve Cem Papila faciası ile başlayan olayları ne hatırlatmak, ne de hatırlamak istiyorum. Ancak Lucescu'ya yapılanları ve televizyon kanallarının saldırılarından herkesin ders alması gerektiğini düşünüyorum. Şimdi ahkam kesen eski hakemlerin yaptıkları haksızlıklardan vicdanları sızlıyor mu acaba? Ben her maçtan önce Lucescu'ya; ' Bu hafta hakemle konuştuk, doğru maç yönetecek', deyip her defasında mahcup olduğumu çok iyi hatırlıyorum. Türkiye'den ayrılırken hakem hatalarını gösteren bir CD hazırlayıp vermiştim.

Sonunda Lucescu gibi bir teknik adamı ki, eşi de kendi de İstanbul'u çok sever, burada başarılı olmak onu çok daha mutlu edecekken Ukrayna'ya kaçırdık. Bir gün bir vesile ile çok geçmeden Lucescu' yu tekrar geri kazansak, ondan çok öğrenecekler var. Her rakiple ilgili maçtan önce ve sonra hazırladığı dosyaları görmek gerekir, ders niteliğindedir.

Şike soruşturması sonunda, inanılmaz bir şekilde BJK ceza aldı, o günler böyle bir soruşturma yapılsaydı, neler çıkardı acaba?

• Bugün yaşananlar size tanıdık geliyormu biraz. Geliyorsa eğer aklınızı başınıza devşirin. Lucescu'dan sonra başımıza gelen en iyi teknik direktör Şenol Güneş'tir. Lütfen aynı hataları yapmayalım. 11 puan önde yenilmez armada bir takımı ve yönetimi yerle bir ettiler. Ama içimizden biri sayseinde. YD... Laf kalabalığı yapmayacağım. Aynı senaryoyu tekrar yaşamak istemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: broodofqueen

Mümkün ama 11 puan farkı açan takımı izleseydin böyle rahat konuşamazdın.

O kadar iyiyse 2. yarıda da kazansaydi maclarini olsaydı şampiyon

• 11 puanlık fark yarım sezonda değil ikinci yarının ilk 5 haftasımı 6. damı ne kapanmıştı sonrasında zaten fenerbahce 15 puanla sampiyon oldu belkide ilerde shaktar olucak takım son 12 yıldaki beşiktas oldu işte

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Profilime bakabilirsin. Gizli değil.
    O kadar iyiydi güzel kardeşim. Ama içerden ve dışarıdan müdahaleler oldu malum. 5 kırmızı kartlık Samsun maçı, sonrasında devam eden facialar. Lucescu'ya uygulanan(adam çinegene demey kadar vardı bu iş) baskı vb. 18'de 18 yapan bir fener. Bilen biliyor. Sana ne anlatayım.
  • WINTER IS COMING kullanıcısına yanıt
    Ne varmis bir onceki sene de 96 da gs golibi 25 tane uydurma penaltimi kullanmisiz veya 2 yil onceki gibi tek kk gormeden sezon mu bitirmisiz? Bu gs lilerin 100. Yil diye aglamalarina hastayim. O yil bjk lehine bulacaklari tek hata 2. Hafta kocaeli macinda ofsayttan gol attik. Puan kaybettimiz tum maclarda alehimize hatalar var. Bolmesek izlemesrk yutturacaklar. Bir sey iddia ediyosan kanitla ben 96 yi kanitlarim ucan adam arifi penaltiyla gol krali olan hakani. Sen de kanitla 100. Yilda ne varmis. Sizi ezip 85 puanla sampiyon olmamiz disinda.

O kadar iyiydi güzel kardeşim. Ama içerden ve dışarıdan müdahaleler oldu malum. 5 kırmızı kartlık Samsun maçı, sonrasında devam eden facialar. Lucescu'ya uygulanan(adam çinegene demey kadar vardı bu iş) baskı vb. 18'de 18 yapan bir fener. Bilen biliyor. Sana ne anlatayım.

Ezberlemişsiniz bir Samsun maçı gidiyor. Kırmızıların HEPSİ doğru karar.
    Sana ne anlatayım ben? Bizde izledik aynı maçı. Diğer maçları. Velhasıl, istediğini düşün. Benim gördüklerim ve yaşadıklarımın hissettirdikleri çok başka. Bize çıkan o "DOĞRU" kartların hiçbiri, hiçbir sezonda sizin futbolcularınıza gösterilmedi. Bu ligde daha yeni, 2 sene önce Oğuzhan, Melo'dan daha fazla kart gördü. Sen ne anlatıyorsun? Bizde izliyoruz maçları.
  • Allah o sezonda parmagi olan herkesin belasini versin Aziz yildirim o yuzden belini dogrultamiyor zaten her yaptigi is transfer ters gidiyor bu kadar kul hakkinin hesabini ne burda ne obur tarafta verebilir.

o sezon 15-16 yasindaydim sanirim, samsun macinda kahvede asiri olay cikarmistim sandalyeleri masalari fln camdan firlattim babam beni eve goturdu ozur diledi cami yaptirdi fln sonra.
  • Bu sezon oynanacak tiyatro belli bir iç saha maçında tetikçi bir hakem atanacak tribünlere olimpiyattaki gs maçındaki gibi provokatörler yerleştirilecek ve sahaya girecekler. Beşiktaş camiasının çok dikkatli olması lazım bu sene. Provokasyonlara gelmeyin. bu sene de şampiyon olursak ne gs kalır ne fb.
  • Açmış sadece özeti izliyor, sonra da Samsun maçı kararlarının hepsi doğruydu (bu da tartışılır ya neyse) diyor.Berbat bir hakemdi Cem Papila, maçın başlangıcından itibaren Beşiktaşlı futbolcuları çileden çıkarttı adam, talimat alarak maça çıktığı belliydi.Yüzüne karşı ana avrat küfür eden Ayhan Akman'lara falan nasıl suskun kaldığını, 1 sene sonra Trabzon'un da nasıl hakkını yediğini ve daha fazla hakemlik yapamadığını da biliyoruz.Devre arasında hatırlıyorum, Erman Toroğlu falan gibiler medyada "Bu Beşiktaş bizi ekmeğimizden edecek" diye ağlıyordu, rahmetli Hasan Doğan'ın deyimiyle operasyonu yaptılar zaten.İkinci devredeki çöküşte o dönemki yönetimin de payı var elbette, garibim Lucescu feryat figan ağlıyordu, bunlar ortalıkta bile yoktu.Kurda kuşa yem ettiler böylesine iyi bir hocayı.Devre arasında İlhan'ın satışından sonra gerekli hamleleri yapamamaları da çöküşte bir etkendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khan_1903 -- 17 Ağustos 2016; 12:55:06 >

• khan_1903 kullanıcısına yanıt
    Senaryo aynı, seanrist aynı! Sadece oyuncular farklı. Ama bu sefer, bugün Beşiktaş'ımızı yedirmeyeceğiz. O gün Serdar başkana edilen küfürler, paralı tetikçilerin yaptıüğı tezahüratlara sürü psikolojisi ile eşlik eden profil yok diye düşünüyorum. Hiç transfer yapılmasa da, Şenol hoca abuk subuk konuşsada neticede bu kulüp bizim. Sahip çıklaım. Aynı Şenol Güneş, süper kupa maçından sonra; "Bu takım, bu haliyle bile şampiyonluğun en güçlü adayıdır" diyen adam. Onun gözü ŞL'de. anlıyorum, ama karadeniz damarı tuttu yine, fevri davrandı.

Sükunet ve destek. Alanya maçında inletelim o stadı. Hem hocamıza hem başkanımıza sahip çıkalım. elimizdekinin değerini bilelim.

İzlememis olsak inanicaz, inonu'deki fb macini alsaydin gene sampiyon oluyordun. 3-1 yenildin elinle verdin sampiyonlugu. Sonra yok soyle oldu boyle oldu..

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.