Şimdi Ara

aynı model yeni vs. eski ekran kartı performans etkiler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ekran kartını ikinci el almayı düşünüyorum.

aynı model sıfır ekran kartı ile 3 yıl kullanılmış ekran kartı aynı performansı gösterir mi??

hayır ise ne kadar bir performans düşüşü olur?

• Elektronikte çalışıyorsa eski yeni performans farkı olmaz sadece kullanaılan ram veya stock hızları önemli üretici tarafından belirlenmiş fakat zaten arada 3 yıl olacak kart varmı sanırım 4850 ve 9800gt tarzı kartlar vardı yine siz ne baktınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: byob

ekran kartını ikinci el almayı düşünüyorum.

aynı model sıfır ekran kartı ile 3 yıl kullanılmış ekran kartı aynı performansı gösterir mi??

hayır ise ne kadar bir performans düşüşü olur?

Sağlamsa perf farkı olmaz.

Ancak hor kullanıldı ise (soğutma, toz, fazla OC vb) ısınmaya, voltaj dengesizliğine bağlı sorunlar ortaya çıkabilir.
    Bu durumda arıza verebilir, performansı düşebilir, ben oynamıyorum diyebilir.
  • ikinize de teşekkür ederim. makineci olduğum için makina mantığıyla düşünmüştüm , yanılmışım.
  • Hocam iyi kullanılmışsa olmaz tabiki. Ama arkadaşların dediği gibi tozlanmışsa, veya hardcore voltaj verildiyse bence farkedebilir. Performans farketmese bile ömür bakımından daha kısa sürede arıza yapma ihtimali olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: N@sH

Elektronikte çalışıyorsa eski yeni performans farkı olmaz sadece kullanaılan ram veya stock hızları önemli üretici tarafından belirlenmiş fakat zaten arada 3 yıl olacak kart varmı sanırım 4850 ve 9800gt tarzı kartlar vardı yine siz ne baktınız ?

Ben yazdıgınıza 2 türlü cevap verdim..3 yıl piyasada kalan kartlar var eski ile yeni arasında fark oluyor kullanılan ramler ddr3 veya ddr5 oluyor yada işlemci hızları farklı sonuçta %30 a varan performans farkı oluyor ati 4850 veya 9800gt gts 250 gibi kartlarda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.