Şimdi Ara

Aynı kartın 256MB ile 512MB arasında ne fark var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Örneğin biri 8600M GT 256MB diğeri 8600M GT 512 MB.
    Bu kartların ikisi de RAMle 1024 MB a çıkabildiğine göre arada ne fark var? Veya ne kadar var?
    256nın 1024e çıkmasıyla 512nin çıkması bir değil mi? Ya de ne kadar etkiler? Bu konu laptop seçimim de (ve birçok kişinin) çok etkili...

• Arkadaşım bu fark şu ekran kartlarınında bir işlemcisi var bu gpu olarak adlandırılıyor ve ayriyeten birde belleği var yani senin takıldığın konu 256 kartn kendi sahip oldugu. 1024 ise eğer kart ihtiyaç duyarsa senin bilgisayarın belleğinden çalarak çıkabileceği miktar. 512'de de durum aynı yanlız yazdığım gibi onlar 1024 değilde 1280 diye hatırlıyorum neyse bu konu senin için önemli değil

gelelim 512 ile 256 arasındaki farka diyelimki bir oyun oynuyorsun oyunun erkran kartı bellek ihtiyacı 512 o zaman senin 256lık kartın kalan 256 kısmı bilgisayarın ram'inden çalacak ama 512 zaten kendi yetiyor ordan bir ihtiyacı yok ram kaybın olmayacak.

Ama tabi bu şu demek değil "tüm oyunları çok rahat oynayacaksın". gpu faktörünü unutma yani illa 512 olsun diye tutturma gpu iyi değilse bellekde bir işine yaramaz.

umarım açıklayıcı olabilmişimdir.

• Çok teşekkürler. Ayrıca 1280 konusunda da haklısın, öyle; ben örnek olsun diye dedim. Eğer daha önce denemişsen bir sorum daha olacak. Bu piyasadaki oyunlar için (cod4, fifa08...) 8600M GT 256MB yeterli midir? Yani 512 ile çok fazla fark eder mi? (Yani 200-300ytl fazla vermeye değer mi?) Benim için detay fazla önemli değil. 800*600 çözünürlükte ve (640*480 de olur) az detayda çalışsa bile yeter. Sadece donarak ilerlemesin yeter. Şimdiden sağol.
  • fazlasıyla yeter
  • Sağolun ama ekstra bilgi verecek arkadaşları hala bekliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .hardCam.

Sağolun ama ekstra bilgi verecek arkadaşları hala bekliyorum.

arkadaşımda acer 5920 8600gt 256 mb var..dediğn tüm oyunları çatır çatır tam sürüm oynuyor..ama bence 512 mb
  • quote:

Orjinalden alıntı: onRiz

quote:

Sağolun ama ekstra bilgi verecek arkadaşları hala bekliyorum.

arkadaşımda acer 5920 8600gt 256 mb var..dediğn tüm oyunları çatır çatır tam sürüm oynuyor..ama bence 512 mb

Bende katılıyorum bendede 8600 gs var yinede rahatım o oyunlarda cod4 hastasıyım ilk denedigim oyunda oydu ve hiç problemim yok maddi sıkıntın yoksa tabiki 512 ben alalı 10 gün falan oldu o üst modeli acaba biraz daha sıksam alabilirmiydim diye düşünüyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • imzamdaki sistemi şiddetle tavsiye ediyorum. ben bu yazıyı yazmadan 5dk önce Crysis oynuyordum 1440x900de akıcı şekilde. bilmeyen yoktur Crysisi tam bir sistem düşmanı.
    8600gt 512 bağımsız 1280 turbo oynayamadığım oyun yok şimdilik. daha iyisini istersen 17lık 8700 serisine bak
  • Çok teşekkürler... 512 almaya çalışacağım. Ama 200-300 ytl için değmez diye düşünüyorum. Tek fark bu, bir de işlemci 2.2 yerine 2.4ghz. Fazla çözünürlük düşkünü olmadığım için 256 yeter sanırım.
  • quote:

Çok teşekkürler... 512 almaya çalışacağım. Ama 200-300 ytl için değmez diye düşünüyorum. Tek fark bu, bir de işlemci 2.2 yerine 2.4ghz. Fazla çözünürlük düşkünü olmadığım için 256 yeter sanırım.

Wlanda da fark var sanırım unutma birinde 3945 birinde 4965 wlan birimi var benimkinde 3945 var ve 54mbps ile bağlanıyorum 125mbps modeme. farklı modeme bağlansam değişirmi bilmiyorum.

4965 için 80 mbps'ye ulaşıyor deniyor tabi elimde yok doğru diyemiyorum o farkda var sanırım. Senin için wlan çok önemli değilse bütçeni çok sarsma derim zaten yüksek bağlantı hızı yüksek enerji kaybı olacaktır kesin. 256 günümüz için fazlasıyla yeterli.

makinamı 3 yıl 5yıl kullanmak istiyorm dersen sık biraz daha kemeri bence yeni makina almak veya yükseltmek kolay değil.

• quote:

Orjinalden alıntı: tolga164

maddi sıkıntın yoksa 512 varsa 256 aradaki fark çözünürlük 512 de 1024x768 oynuyorsan 256 da 800x600 oynamak zorunda kalırsın sadece

RAMden 512mb eklesem yani 768mb kart olsa işe yarar mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: adgzl

quote:

Çok teşekkürler... 512 almaya çalışacağım. Ama 200-300 ytl için değmez diye düşünüyorum. Tek fark bu, bir de işlemci 2.2 yerine 2.4ghz. Fazla çözünürlük düşkünü olmadığım için 256 yeter sanırım.

Wlanda da fark var sanırım unutma birinde 3945 birinde 4965 wlan birimi var benimkinde 3945 var ve 54mbps ile bağlanıyorum 125mbps modeme. farklı modeme bağlansam değişirmi bilmiyorum.

4965 için 80 mbps'ye ulaşıyor deniyor tabi elimde yok doğru diyemiyorum o farkda var sanırım. Senin için wlan çok önemli değilse bütçeni çok sarsma derim zaten yüksek bağlantı hızı yüksek enerji kaybı olacaktır kesin. 256 günümüz için fazlasıyla yeterli.

makinamı 3 yıl 5yıl kullanmak istiyorm dersen sık biraz daha kemeri bence yeni makina almak veya yükseltmek kolay değil.

wlan falan fazla anlamam ben ama laptopa normal modem bağlasam olmaz mı? Nasıl olsa laptopu evden çıkartmam. Yani bildiğin kablolu adsl modem olmaz mı?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: adgzl

quote:

wlan falan fazla anlamam ben ama laptopa normal modem bağlasam olmaz mı? Nasıl olsa laptopu evden çıkartmam. Yani bildiğin kablolu adsl modem olmaz mı?

olur,ben öyle yapıyorum,daha hızlı zaten.

• Eyvallah, sağol bilgilendirdiğin için. İçime ekstra bir kurt düşmüştü öbürleri yetmezmiş gibi...
  • Ya bu ekran kartlarındaki tek etken hafızası mı? fsb, mhz falan ne?
  • yaw bende de aynı islemci var ve 8700M Gt var o cozunurlukte bn akcı oynayamıyrm maalesef akıcıdan kastın nedr acaba kac fps alıyosun bi de ayarlar low da mı yoksa mediımda mı ben 1280*1024 te bazı ayarlar low bazıları mediımda akıcı 30-35 fps oynayabiliyrm sasırdm dorusu :S
    quote:

Orjinalden alıntı: astaf

imzamdaki sistemi şiddetle tavsiye ediyorum. ben bu yazıyı yazmadan 5dk önce Crysis oynuyordum 1440x900de akıcı şekilde. bilmeyen yoktur Crysisi tam bir sistem düşmanı.
    8600gt 512 bağımsız 1280 turbo oynayamadığım oyun yok şimdilik. daha iyisini istersen 17lık 8700 serisine bak
  • Bir sorum daha olacak, eğer kullanan varsa laptoplarda 8600M GT 256MB da Crysis ve NFS Pro Street oynanır mı? Kalite çok önemli değil 860*600 veya 640*480 de olabilir. Ama lütfen masaüstünde 8600 GT ile oynayanlar yazmasın, çünkü pc 8600 ile laptop 8600 arasında çok fark var. Daha önce forumun başka yerlerinde okuduklarım yüzünden laptop seçimimi yanlış yapacaktım. Örneğin Crysisi 8600 ile full oynuyorum falan yazıyorlar, sonra bahsettikleri masaüstü 8600 çıkıyor. Ama aralarında çok fark var. Zaten adı da biri 8600, biri 8600M. Laptopta deneyenler yazarsa sevinirim.
  • 2 modelide kullandım. arkadaşlarımka kıyasladım. ki şunu anladım arada 40 ytl bile verilcek fark yok. hatta hiç yok diyebilirim. kolay gelsin
  • Yani bu dediğim oyunlar oynanabilir mi düşük ayarda da olsa? Bir de 256mblık alsam RAMden takviyeyle 512mb yapsam, kendiliğinden 512mblık kadar seviyeye ulaşır mı?
  • quote:

Yani bu dediğim oyunlar oynanabilir mi düşük ayarda da olsa? Bir de 256mblık alsam RAMden takviyeyle 512mb yapsam, kendiliğinden 512mblık kadar seviyeye ulaşır mı?

dedigin oyunlkar orta seviyelerde oynanır. bak diyorum sana bende su an 512 mb 8600 gt var. arkadaşımda 256 mb ve 256 mb paylaşımlı var. bve ikimizinde performansı aynı. hiç birşey degişmiyor. şimdi araya fark ödemeye degmez. ucuz olan hangisiyse onu al için rahat olsun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.