Şimdi Ara

aynı IDE uzerinde Primary master + Secondary slave??????????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • yaw geçenlerde arkadaşa gittim format attık makineye.. (yeni bir HDD almış sistemi ona kurmak istedi de)

bende dedim ki... 2HDD + CD-RW olduu için..
    PM yeni HDD
    SM CD-RW
    SS eski HDD

neyse ugrasıyorum olmuyo jumper felan da hikaye(cable select /slave/master hiçbiri yanıt wermedi) ..eski HDD SS olarak tanıtamadım bare PS olarak tanıtayım dedim...
    1 saat kadar uğraştıktan sonra 3 aygıtı da çalıştırabilecek bir yol buldum ( inada bindi çok uğraştım ama olmadı naapiimm sonunda pes ettim)

yeni HDD P kablo üzerinde PM ve "master" ayarlı jumper
    eski HDD P kablo üzerinde PS ve "Cable select" ayarlı jumper (slave denedim olmadı)
    CD-RW S kablo üzerinde SM ve "Master" ayarlı jumper...

Başka türlü açılmadı bile sadece bu şekilde hepsini tanıtabildim. sonuç olarak ilginç bir şeyi ile karşılaştım....

yeni HDD PM
    CD-RW SM

eski HDD SS

bu niye oldu hatta nasıl oldu???? başka türlü de 3'ü birden çalışmıyor....

sonunda oldu ama anladıysam??????????

Find The Way
    Give The Love
    Get The Power

O'Sensei Morihei Ueshiba

• Bayağı uğraşmışın !!
    Mademki ilk etapta tanımadı? Donanım / Aygıt yönetisisinden Hard Disk Driverleri kaldıracaktın ve bilgisayarı kapatacaktın. BIOS Pilini söküp sıfırlayacaktın.
    Hard Diskleri aynı IDE kablosuna bağlayacaktın. Hangisinin Master, hangisinin Slave olacağını seçip, "Master" olacak olan HDD'yi kablonun son ucuna takacaktın! ( jumper ayarlarından bunu yapmışın zaten.)
    CD-RW'yi tek kablo ile, Master veya Slave olarak direk bağlayabilirdin. Birde CD-ROM takılacak olsaydı, durumu aynı Har Disklerdeki gibi yapabilirdin.
    Ve BIOS pilini taktıktan sonra bilgisayarı açıp Hard Disklerin ve CD-RW'yi görüp görmediğini kontrolden sonra ( tanıttıktan sonra ) F10 tuşu ile kaydedip çıkacaktın. Bilgisayar yeniden başladığında HDD Driverlerini yeniden yükleyecek ve sorun kalkacaktı.

Yazmak uzun sürdü ama yapsaydım en fazla 2 Dk. sürerdi.

Hoşça kal ve kolay gelsin. KitapGibi
    Tip: Her oylamadan sonra, Temp dosyasındaki "Cookie:xxx@network54.com"u silerek istediğiniz kadar "OY" kullanabilirsiniz..
    BAŞKA TÜRKİYE YOK. Nu Mutlu Türk'üm Diyene..!!

http://www.network54.com/Votelet/29462

• sorun aygıt yöneticisi ile alakası yok ki??? biostan görmüyor... yada bios bile açılmıyordu... zaten yazdım başka hiçbir türlü bilgisayarı açılabilir hale getiremedim... sadece böyle bir şekilde çalışıyo.. diğer türlü ne yaparsam yapayım ya bios görmüyor yada bios bile gelmeden makine kitleniyordu.

pil felan da fayda etmedi.. salak gibi kaldım... ama asıl takıldığım mevzuu ne kadar weya nasıl uğraştığım değil...
    aynı kablo üzerindeki 2 HDD birisini Primary Master diğer HDD'i Secondary Slave olarak tanıyo

bunu anlayabilmiş değilim işte..........

Find The Way
    Give The Love
    Get The Power

O'Sensei Morihei Ueshiba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.