Şimdi Ara

Aynı evde 2 internet aboneliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
39.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yaşadığım evde babam üzerine TTNET 16mbit tarife aboneliği ve telefon bulunuyor. Size soracağım ben kendi adıma aynı eve Superonline adsl 8mbit ayrı bir hat daha alıp kullanabiliyor muyum? yani işin özeti aynı dairede 2 internet aboneliği olacak. Bunu nasıl sormalıyım Müşteri Hizmetlerine yalın adsl istiyorum ve TTNET aboneliğim var demem yeterli olur mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bir Eve İki İnternet Aboneliği Bağlatmak

Bir eve iki internet aboneliği bağlatmak mümkün mü? Evet, bir eve iki farklı internet servis sağlayıcısından iki internet aboneliği bağlatabilirsiniz. Ancak, bunu yapmadan önce bazı hususları göz önünde bulundurmanız gerekir.

İki Aboneliğin Faydaları:

• Kesintisiz İnternet: Bir abonelik kesintiye uğrasa bile diğeriyle internete erişmeye devam edebilirsiniz.
    • Daha Yüksek Hız: İki farklı aboneliği birleştirerek daha yüksek internet hızlarına ulaşabilirsiniz.
    • Esneklik: Farklı ihtiyaçlarınız için farklı sağlayıcılar seçebilir, böylece en iyi hizmeti alabilirsiniz.

İki Aboneliğin Dezavantajları:

• Maliyet: İki ayrı abonelik için iki katı ücret ödersiniz.
    • Kurulum Maliyetleri: Her bir abonelik için ayrı bir kurulum ücreti ödemeniz gerekebilir.
    • Ekipman: Her bir abonelik için ayrı bir modem ve yönlendiriciye ihtiyacınız olabilir.

Yasal Düzenlemeler:

Bir eve iki internet aboneliği bağlatmanın yasal olup olmadığı, ülkenize veya bölgenize göre değişebilir. Bu nedenle, abone olmadan önce yerel yasalara danışmanız önemlidir.

Alternatif Çözümler:

İki abonelik bağlatmak yerine, aşağıdaki alternatif çözümleri de düşünebilirsiniz:

• Yükseltilmiş Paket: Mevcut internet aboneliğinizi daha yüksek bir hız paketine yükselterek daha fazla bant genişliği elde edebilirsiniz.
    • Wi-Fi Menzil Genişletici: Wi-Fi kapsamını evinizin farklı alanlarına genişleterek kesintisiz internet erişimi sağlayabilirsiniz.

Bir eve iki internet aboneliği bağlatmak, belirli ihtiyaçlarınız için uygun bir seçenek olabilir. Ancak, maliyetleri, dezavantajları ve yasal düzenlemeleri dikkatlice değerlendirmeniz önemlidir. İhtiyaçlarınıza en uygun çözümü belirlemek için farklı seçenekleri araştırmak ve bir uzmanla görüşmek faydalı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bir şey belirtmenize gerek yok. Kendi adınıza adres belirterek yeni abonelik başvurusunda bulunabilirsiniz. Tabii apartmanda/dairede ikinci bir boş hat olması lazım ki yeni hattı bağlayabilsinler.
  • Birşey demene gerek yok ankastrede boş yer varsa olur telefon kablosu 4 dal ise 2 tanesini uzat ankastreden renklerine iyi bak kendi dairendende o renkleri ayır modemi bağla tamamdır bu iş ilk önce kablo işini halledin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • igorparker İ kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler ama Superonline'ı aradığımda bana Türk Telekomu arayıp yeni hat ve port çekilmesi gerektiğni söylediler. Ankastrede boş yer var sanırım.
  • O işlerden hiç anlamıyorum hocam. Size foto atsam boşyer olup olmadığını söyleyebilir misiniz? Daire : 1
    Birde burda boşyer varsa elektrikçi çağırsam eve cat5 kablo çeker mi ayrı hat için?

• quote:

Orijinalden alıntı: just4w0n

O işlerden hiç anlamıyorum hocam. Size foto atsam boşyer olup olmadığını söyleyebilir misiniz? Daire : 1
    Birde burda boşyer varsa elektrikçi çağırsam eve cat5 kablo çeker mi ayrı hat için?

Sıkıntı yok bağlarlar sen kablonu hazırla.

• just4w0n kullanıcısına yanıt
    Kabloların takılı olduğu soketi gördüğünüzde hangisinin dolu hangisinin boş olduğunu anlayacaksınız zaten :) Elektrikçi kablo çeker.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3 Aylık İnternet
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • igorparker İ kullanıcısına yanıt
    Buraya foto attım yukarda hemen bakıp boşyer var mı söyleyebilir misiniz?
  • Cat 5 kablo almam yeterli o zaman yer var diyosunuz yani.
  • Yeterli almadanda yaparsın o kablonda 4 dal var sa 2 si şuan bağlı diğer 2 si boştadır onlarıda kullanabilirsin tercih senin.

• quote:

Orijinalden alıntı: İmHyp3rioN

Yeterli almadanda yaparsın o kablonda 4 dal var sa 2 si şuan bağlı diğer 2 si boştadır onlarıda kullanabilirsin tercih senin.
    Şimdi superonline'ı aradım. TTNET aboneliğimiz olduğnu ben adıma ayrı bir adsl hat istediğimi söyledim. Ankastrede ayrı giriş olduğnu söyledim. Telefondaki bayan anlamadı. Aynı eve 2 internet hattı veremiyoruz dedi. Yasal olarak olmuyor dedi. Ne yapmalıyım?
    Ttnet aboneliğiniz olduğu bilgisini neden verdiniz ki? Kafası karışmıştır kadının. Ankastreyi, Ttnet'i karıştırmadan abone olmak istiyorum deyip abone olacaksınız hepsi bu.
  • 4. Arayışımda sonunda anlayan biri çıktı. 2 internet mümkünmüş eğer 2 port varsa gelip bakacaklar.. Teşekkürler..

son durum nedir acaba, ben de evdeki rezil fibernetten kurtulmak istiyorum. 4 Kişi kullanıyor AKK diye bir şey göremeden doluyor, superonline 100 liralık akk siz pakete geçmeyi düşünüyorum.

neler yaptınız acaba anlatabilir misiniz? cat5 kablodaki olayı özellikle.
  • Kitmaker kullanıcısına yanıt
    Eğer 2 port varsa her daire için hiçbirşey yapmanıza gerek yok fakat yoksa Türk Telekomun gelip yeni dolap döşemesi gerekiyormuş (Türk telekom kendisi söyledi) onuda tabii ki yapmıyorlar boşuna uğraşmayın. Düşük bi ihtimal gelir diyosanızda onlar yeni dolap döşeceyecek sonra bağlama ekibi gelecek dolaba kablo çekecek, en sonda siz elektrikçi çağırıp kablo çektireceksiniz eve ve kullanacaksınız. Eğer şanslıysanız boş port vardır ve bağlarlar yoksa uğraşmayın derim çünkü gelmiyorlar. Bende port yokmuş ondan Superonline a geçiş yaptım pingim ve değerlerimin hepsi düzeldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: just4w0n

Eğer 2 port varsa her daire için hiçbirşey yapmanıza gerek yok fakat yoksa Türk Telekomun gelip yeni dolap döşemesi gerekiyormuş (Türk telekom kendisi söyledi) onuda tabii ki yapmıyorlar boşuna uğraşmayın. Düşük bi ihtimal gelir diyosanızda onlar yeni dolap döşeceyecek sonra bağlama ekibi gelecek dolaba kablo çekecek, en sonda siz elektrikçi çağırıp kablo çektireceksiniz eve ve kullanacaksınız. Eğer şanslıysanız boş port vardır ve bağlarlar yoksa uğraşmayın derim çünkü gelmiyorlar. Bende port yokmuş ondan Superonline a geçiş yaptım pingim ve değerlerimin hepsi düzeldi.

Müstekil ev 3 katlı ve sadece bizde internet var ve aktivasyonda port değişiminde sıkıntı oldu. Babamın üzerineydi ben kendi üzerime alabilir miyim başka bi tane ?

• player2974 kullanıcısına yanıt
    Şöyle söyleyeyim ben kendime ayrı hat istediğimde Türk Telekom ekipleri eve gelip ankastreden bana yer var mı baktılar. Bizim ev için 2 port değil 1 port olduğu için bağlayamadılar. Daha sonra adam sordu apartmanda başka dairede net kullanmayan var mı diye ama ne yazık ki bizde herkes kullanıyor o yüzden adam bağlayamayız yapıcak birşey yok dedi. Yani boş yer varsa bağlayabiliyorlar ama sizin ankastreden adamın bağladığı yerden eve yeni kablo çekmen gerekicektir.
    Ankastredan yeni kablo sıkıntı dışardan cama doğru anca olur dediğin iyi oldu iptal edeyim bari. 1 aydır internetsiz kaldım işin cinliğine kaçayım dedim ama gerek yok birde telefon hattında var evde

• 16 mb lik ttnet varken 8 liğe neden geçilir ki?

• mu5tafa kullanıcısına yanıt
    cevap en sevilen şey "A K K"
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.