Bildirim
Aynı bölümün farklı üniversitesi için tekrar hazırlanılır mı ?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
iktisat için mantıklı -
Bazen hukuk için mi uğraşsam diyorum sonuçta iibf bölümlerine göre daha garanti ama hukuk bölümü mezunlarını da yaşadığım bölgede her köşe başında bi hukuk bürosu görüyorum bölgede bu kadar fazla avukat olunca bu kadar avukatın arasında ayakta kalabilirmiyim diyorum iktisat için ya mali müşavir ya da üni de hoca olarak kalıcam yapabilirsem de yurt dışı birşeyler kovalıycam
Hukuk olayı çk değişken boğaziçi iibf mezunu bir çok hukukçudan daha avantajlıdır özel sektörde yurt dışı imkanları daha geniştir.
hukukta da avukatlık yapacaksan nerdeyse en iyi iibflerin puanı kadar puan yapman lazım bu biraz tercih meselesi yani geçen yılın tr birincisi hukuk seçmedi mesela iş var diye meslek seçilir mi seçilir ama en önemli etken senin o işi ne kadar iyi yapabileceğin yani sadece iş olanakları olmasın seni içine çeken o
konuya cevap olarak;
4 yıl bir bölüme işsiz kalmak var bu bir gerçek kimse bunu göz ardı edemez sen daha iyi bilirsin bölümün mezunları vb. neler yapıyor ama tabii iibf okuyacaksanda 3-4 üni var bu işte sana network açacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeometriciÇocuk -- 12 Şubat 2019; 17:3:45 > -
Up
Up
4 ayda yapabilirim diyorsanız yapın hocam. Uludağ yerinde odtü de okumak size 1-2 seneden daha fazla şey kazandırır diye düşünüyorum -
"hukukta da avukatlık yapacaksın nerdeyse en iyi iibflerin puanı kadar puan yapman lazım." Hocam dokuz eylül 400 le kapatmış. Avukatlık yapman için gerçekten yeterli bir üniversite. Boğaziçi iibfleri 470 civarında. Odtü de 420 civarlarında. İyi iibflere girmek hukuk bölümünü kazanmaya göre daha zor olduğunu düşünüyorum -
Bu yıl için imkansız mecbur diğer seneye kalır çalışmalar, bazen de eğer kendimi ekonomi alanında geliştirebilirsem ingilizcemi hem mesleki açıdan hem günlük konuşma açısından iyi bir düzeye getirtebilirsem belki açığı kapatabilirim diyorum, tabi ki ankarada iibf okumanın farkı olur ancak zaten önceden 1 yıl mezuna kalmıştım 400 binden 90 bine çektim şimdi tekrar hazırlanırsam toplamda 2-3 yılım gitmiş olucak hayata daha geç atılıcam bunun da endişesi var içimde
yani olabilir 9 eylül'ün de bir ağırlığı var ama avukat sayısı çok fazla mesela eskisi gibi 5-6 tane üniversite olsa hukukçu yetiştiren ama avukat sayısı fazla olunca artık piyasada en ucuzundan yapan bulunuyor her zamanquote:
Orijinalden alıntı: coreturk4
"hukukta da avukatlık yapacaksın nerdeyse en iyi iibflerin puanı kadar puan yapman lazım." Hocam dokuz eylül 400 le kapatmış. Avukatlık yapman için gerçekten yeterli bir üniversite. Boğaziçi iibfleri 470 civarında. Odtü de 420 civarlarında. İyi iibflere girmek hukuk bölümünü kazanmaya göre daha zor olduğunu düşünüyorum
hukuk işletme arasında bir fark kalmayacak bir kaç yıla tahminimce işletmeyi şuan en düşük puanlarla okuyabiliyorsun zaten ünileri doldurmak için bir ara getirelen sıralama barajını bile bu sene esnettiler sırf öğrenci almak için alıyoruz ülkenin hali şuan bu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeometriciÇocuk -- 13 Şubat 2019; 20:17:33 >
-
Hocam kendinize güveniyorsanız yapın. Ama bazen kendinize bir şeyler katma olayı aynı yere çıkıyor. Yani sınava hazırlanırken verilen emek kadar mevcut üniversitenizde emek verseniz aynı seviyeye ulaşabiliyorsunuz. Bu sizin azminize bağlı
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X