Şimdi Ara

Aynı Apartmanda Ping Farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba 2 sorum olacak lütfen mümkünse hem bilgi edinme ve çözüm için uzman arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim


    D Smart Fiber internet kulanmaktayım 25Mbs (Superonline Altyapılı) Ftth şeklinde daire içine Cat6 kablo vasıtasıyla geliyor Keenetic City adlı routeri kullanmaktayım. %90 wifi şeklinde neti kullanıyorum.Router mesafem 3 metre kadar yakınım. Kısaca bilgilendirme amaçlı paylaştım Sorum şöyle,


    1.Aynı apartman üst komşum arkadaşımda doğrudan Superonline kullanmakta ve ikimizde aynı sunucuya ölçüm yaptımızda Hızlarımız aynı fakat benim ping değerlerim yüksek çıkmakta benim 18-22 arası ping çıkarken arkadaşımın 8-10 çıkmakta bunu hiç bir şekilde çözemdim mesafedense ben 4.kat o 5.katta oturuyor.Kablolu ve kablosuzda aynı değerleri alıyorum.


    2.Keenetic router ek fiber ayarlar gerekiyor mu ?








  • Maalesef sorun d smart kullanmanız. D smart ın sunucuları bir tık kötü pek yapacak bişey bulunmuyor bakır hatta olsa normal ama fiberde sorun direk genelde ıss kaynaklı oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşletmeciden işletmeciye ping sürelerinin değişmesi çok doğal bir durum.

  • traceroute yaparsanız neden pinginizin yüksek olduğunu anlarsınız. Siz aynı sunucular üzerinden bağlanmıyorsunuz.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Şöyle diyim ikimizde aynı oyunu oynuyoruz 20 30 yakın yüksek ping farkı alıyoruz keza benim pc ondan daha iyi olmasına rağmen.Cevap için teşekkürler.

  • Cpt Janissary C kullanıcısına yanıt

    Aynı sunucu derken şunu kastettim. Siz oyuna şöyle bağlanıyorsunuz Siz>dsmartsunucu1>dsmartsunucu2>dsmartsunucu3>dsmartsunucusu4>turktelekomomurgası>oyun sunucusu

    Arkadaşıız şöyle bağlanıyor

    Arkadaşınız>Superonliesunucu1>superonlinesunucu2>oyun sunucusu.

    Bu yüzden siz aynı yere bağlanıyor olmanıza rağmen kulağı tersten tutar gibi mesafeyi uzatıyorsunuz. Bu sebeple pinginiz yüksek oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 25 Nisan 2021; 20:4:47 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkürler. 2 mizde aynı aynı fiber switchden besleniyoruz hatta evime Superonline ekibi kurdu interneti fakat eğer sırf firmadan dolayı bu kadar fark yarattığı beni ikna etmedi yalnız.

  • Cpt Janissary C kullanıcısına yanıt

    Hayır kendiniz değiştiremezsiniz. Firma değiştirirseniz bağlandığınız noktalar da değişecektir.

  • D Smart net acaba nerelerden dolaştırıyor traceroute testi ile ortaya çıkar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konu sahibi arkadaş farkında mısın bilmiyorum ama kendi mesajına alıntı/cevap yazıyorsun. Superonline omurgası diye belirttiğiniz halde hala size Türk Telekom omurgası ile bağlanıyorsunuz diyen bir üye var. Okuması mı yok bilmiyorum, çünkü ilk mesajınızda belirtmişsiniz zaten. Size önerim; router'ı unutun, çünkü sorun ondan kaynaklı değil. Taahhütünüz yoksa siz en iyisi bir de altyapı sahibinden hizmet almayı deneyin. Başka bir çözüm yolunuz yok, gerisi boş muhabbet.

  • Cpt Janissary C kullanıcısına yanıt

    Sizin ikna olup olmamanızın bir önemi yok hocam sizin durumunuzda. İşletmeciden işletmeciye ping, hız, performans gibi parametreler değişkenlik gösterebilir. İsterseniz aynı ankastreden bağlanın, isterseniz aynı santralden bağlanın netice itibariyle her işletmecinin kendi sistemi var ve buna bağlı olarak üstte saydığım durumlar değişkenlik gösterebiliyor.


    Bu arada konuda kendi mesajlarınızı alıntılayıp cevaplamışsınız ben bir şey anlamadım ama gerekli tüm bilgiler verilmiş konunuzda.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Üstat Dsl de bile aynı adreste farklı kullanıcı adı ile ping değişiyor. Bir ara oyunlarda daha az ping olsun diye başka firmanın kullanıcı adı şifresi ile giriyordum. Sonradan kullanıcı adı şifreleri sabitlemişler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt

    Estağfurullah hocam. Haklısınız.  

  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar anladığım kadarıyla D Smartın sunucularıyla alakalı bir durum doğrudan interneti sağlayan firmadan kullanmam gerekiyormuş yazdıklarınızdan yola çıkarak. Malesef 10 aya kadar tahahütüm var mecbur bekleyip turkcell superonline geçecez öyle gözüyor.


    O kadar bilgi kirliliği varki kimisi cat7 döşet geçer dedi (boşuna 400 tl para vercektik)

    Modem al dediler bir sürü saçma şeyler.

    Ama tek gerçek müşteri hizmetlerini berbat oluşu.

  • Kaç metre hocam o 400tl nedir?  

  • modem+20 metre diye belirtmemişim :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.