Şimdi Ara

Aynı anda 2 kitap okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda buna benzer konu gördüm ve inceledim ama benim ki biraz daha farklı bir durum o yüzden yeni konu açmak istedim.

Yeni kitap okuma alışkankığı kazandım, şuanda Game Of Thrones'un ilk kitabına başladım. Hazır başlamışken araya başka kitsp sokmadan tüm seriyi okumak istiyorum buda benim bir 5-6 ayımı alır herhalde.

Ama The Martian (Marslı) isimli kitabı çok fazla okumak istiyorum (İngilizce Kitap). Yani İngilizce okuma yapmak hoşuma gidiyor The Martian kitabıda son dönemlerde ki güzel kitaplardan.

Sabah İngilizce olan The Martian'ı, yatmadan öncede Game Of Thrones serisini okumaya devam etsem sizce kafam karışır mı?

Yada daha ilk kitabın yarısına yeni gelmişken Game of Thrones'u yarıda bırakıp, The Martian'ı okuyup sonra devam mı etsem acaba?

Sizce ne yapabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İkisini bir okuyunca kafada karışıklık olacağını düşündürtse de bence öyle değil.Kendi adıma konuşmak gerekirse benim karışmazdı,günde 2-3 farklı dizi izlemeye benziyor.Şimdiki okuduğunu yarım bırakmamalısın
  • The Martian çok güzel bir kitap. Bence onu 3-4 güne aradan çıkar, sonra yeniden GoT serisine devam edersin.

• aynı anda birkaç dizi izlemek gibi bence bu durumun bir kafa karışıklığı oluşturacağını zannetmiyorum..
  • Bana göre iki kitabı aynı anda okumak en gereksiz hareketlerden biri. Seriden bahsetmiyorum. Yani bir GOT kitabını bitirip sonra marslıyı okuyup sonra sıradaki got kitabıyla devam edilebilir ama iki kitabı aynı anda okumanın bir avantajı olduğunu düşünmüyorum.

• Ben yapamıyorum iki kitabı aynı andan okumayı.
    Kafam karışıyor.
  • Aynı anda değilde elindeki Got bitince Marslıyı oku. Marslı bitince seriden aynen devam et.
    Ben aynı anda kitap okumayı sürekli aklım okumak istediğim kitapta kaldığı için yapamıyorum. Kafa karıştırmıyor ama diğeri yarım kalmış oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşte ayrı, evde ayrı kitap okuyorum. Bir sıkıntı olacağını sanmam.

Edit: kitap okurken müzik dinleyen ergenler eksilemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arandur -- 16 Kasım 2015; 21:14:53 >
  • Yapanlar nasıl yapıyor anlayamıyorum.
    Çünkü ben bunu yapamıyorum.

• aynı anda üç kitap okumak zorunda kaldığım zamanlarda oldu değişen birşey olmuyor

televizyon izlerken 15 dk bir belki 10 tane kanal izliyorsun kafan karışıyor mu ? buda aynı
  • Güzel benzetme.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizzat benim yaptığım bir şey . Okunabiliyor açıkçası hiç böyle düşünmemiştim.
  • 3 kitap okuduğum zamanlar oluyor, bir problem yaşamadım.

• bence Hic bi problem olmaz günde 2-3 tane dizi film nasıl izleniyosa
    kitapda okunabilir yani : )
  • Kefelon kullanıcısına yanıt
    bi ara günde 4-5 film izliyordum.sonunda konular birbirine girmişti.insanlara filmleri anlatamıyordum zira tek film gibi olmuştu hepsi
  • Bunu ilk defa geçen hafta denedim ben de. Ama 2. kitabı kısa bir kitap seçmiştim, bir sorun da yaşamadım. Bazen ilk okuduğum kitabı okuyasım gelmiyor ama o sırada okumak istediğim başka bir kitap olabiliyor. İlk kitabı okumak istemezken "şimdikini bitireyim sonra 2.ye başlarım" diyince ilk olanı okurken zorla okuyor gibi olunca hiç odaklanamıyorum. O yüzden ilkini ara verip 2.ye atlıyorum. Bence sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rarels -- 23 Kasım 2015; 17:07:16 >
  • kafa karışıklığı olmaz ama gerçekten yorucu olabilir bence..
  • Türleri farklı olmak kaydıyla aynı anda birden çok kitap okunabilir abi, aynı tür kitaplar aynı anda okunması tavsiye edilmez

• Okunmaz değil okunur elbette ama iki aynı türde kitap okumak yerine bir edebi kitap bir de araştırma tarih vs türünde kitap okumak daha mantıklı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.