Şimdi Ara

Aynalı ve aynasız makineler arasındaki fark? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
0
Favori
37.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    a6000 netleyene kadar d4 nereye iki katı elbise dikoyormuş a6000 nin netleme hızını yabana atıyorsunuz. 179 AF noktası var.
    ben fotoğrafçılık bilgime ve makineme güveniyorum o yüzden meydan okuyorum. a6000 d4 ten karşısında fazla ezilmez. ben gelin aynı yerde aynı kareyi fotografyarak, makineler değil fotoğraflar konuşsun.
    d4 ün iso çok iyiymiş, sanki zifiri karanlıkta fotoğraf çekeceğiz. ha madem yüksek iso lara o kadar güveniliyor ne demeye flaşlara,softboxlara binlerce Tl para ödeniyor. maden d4 ün iso performasınsı süper flaş almasınlar,softbox kullanmasınlar. bazen gereksiz aşırı özelliklere millet aşırı para ödüyor farkında değiller. fotoğrafların çoğu genelde gündüz çekilir,iç mekanlarda da da zaten flaşlar softboxlar kullanılıyor.
  • Biri özbeyin son mesajına şaka desin allah aşkına . Bugün de gülecek bişeyler çıktı şükürler olsun , iş güç stresini atıyoruz
  • ben analog makine de kullandım, dslr da, aynasızda kullanıyorum. şimdi şöyle birgeklik var insanlar dünyanın en hızlı AF yapan makinesini, en yüksek iso performansı olan makineyi alıp, sonra o makineyi stüdyoda manuel modda,manuel fokus ta, softboxlar,flaşlar v.b ışıklandırmalar ile stüdyo ortamında düğün fotoğrafı çekiyor. ee ne oldu makinenin o şaşalı hiç bir özelliğini kullanmıyorlar.
    şimdi eskiden 2004 te şimdikisi gibi yüksek isoyu yüksek af hızına sahip bilmem ne özelliği olan makineler yoktu, o devirde fotoğraf çekenler kötü mü fotoğraf çekiyorlardı. Ara Güler o meşhur fotoğraflarını çekerken bilmem kaç iso ya bilmem kaç seri çekim hızına,bilmem kaç af noktasına sahip makinesi yoktu.
    kısaca canon 350d ile sony nex-3 bile işin özünü bilenler iyi fotoğraflar çekebilir.

• Bu kadar profesyonel , gazeteci , stüdyocu eşşek o zaman . yazık adamlara anlatalım da boşu boşuna tek shutter değişimiyle 500 bin kare çeken , 130-140 lens uyumluluğu olan makinelere para vermesinler . Tamamen gaflete düşmüşler vallahi
  • CavaLieR-G kullanıcısına yanıt
    140 tane lens çeşitliği var da hoş 140 tane lens kullanan mı var, kullanılan lensler belli. 24-70mm f/2.8, 100mm f/2.8 macro,35mm 50mm,85mm f/1.4 veya f/1.8 bu lenslerin benzerleri aynasızlarda da var. aynasızlarda o makanik shutterun bozulma derdide yok tek aynasız makineyle 500 bin değil istersen 5 milyon fotoğraf çek.
    ayrıca daha kaç defa daha yazmam gerekecek bilmiyorum AF adaptörlerle istediğin lensi kullan canon 140 tane lensini de sony aynasızlarda kullanabilirsin +sony alfa lensleri+sony e mount lensler. şimdi hangisinin lens çeşitliğiği daha çok olıyor acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

140 tane lens çeşitliği var da hoş 140 tane lens kullanan mı var, kullanılan lensler belli. 24-70mm f/2.8, 100mm f/2.8 macro,35mm 50mm,85mm f/1.4 veya f/1.8 bu lenslerin benzerleri aynasızlarda da var. aynasızlarda o makanik shutterun bozulma derdide yok tek aynasız makineyle 500 bin değil istersen 5 milyon fotoğraf çek.
    ayrıca daha kaç defa daha yazmam gerekecek bilmiyorum AF adaptörlerle istediğin lensi kullan canon 140 tane lensini de sony aynasızlarda kullanabilirsin +sony alfa lensleri+sony e mount lensler. şimdi hangisinin lens çeşitliğiği daha çok olıyor acaba.
    quote:

Orijinalden alynty: ozbey08

140 tane lens çe?itli?i var da ho? 140 tane lens kullanan my var, kullanylan lensler belli. 24-70mm f/2.8, 100mm f/2.8 macro,35mm 50mm,85mm f/1.4 veya f/1.8 bu lenslerin benzerleri aynasyzlarda da var. aynasyzlarda o makanik shutterun bozulma derdide yok tek aynasyz makineyle 500 bin de?il istersen 5 milyon foto?raf çek.
    ayryca daha kaç defa daha yazmam gerekecek bilmiyorum AF adaptörlerle istedi?in lensi kullan canon 140 tane lensini de sony aynasyzlarda kullanabilirsin +sony alfa lensleri+sony e mount lensler. ?imdi hangisinin lens çe?itli?i?i daha çok olyyor acaba.

seninle bu listeyi tarty?acak de?ilim . fanatikli?i iyice holiganly?a çevirmi? durumdasyn . az durup sa?lykly dü?ün

http://www.nikonusa.com/en/nikon-products/camera-lenses/all-lenses/index.page

kimin holiganlık yaptığı belli DSLR holiganlığı yapan ben değil sizsiniz, ben diyorumki aynasızların DSLR lardan altta kalır yani yok, siz diyorsunuz yok lens çeşitliği yok bilmem ne, diyorumki adaptörler var senin o kullandığın 140 tane lens çeşitliliğini istesem ben de sony aynasızında kullanabilir diyorum ama laftan anlamıyorsunuz ki ne diyelim artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 4 Şubat 2016; 16:59:34 >
  • http://www.metabones.com/products/?c=speed-booster

alyn kaliteli adaptörler . türkiye fiyaty da 24-70 nano'nun 2. el fiyatyna denk .
    ee sonuçta böyle bir imkan var mı var? 140 tane lensi kullanmak isteyen kişi için 500-600 dolar adaptör parası nedir ki?

ünlü düğün fotoğrafçısının sony a7r ıı ye taktığı lense bakın canon 70-200 f/2.8 metabones yeteri kadar hızlı AF yapabiliyor mu yapıyor.
  • elimizdeki gövdeler önemli değil, "kapışmak" derken sanırım fotoğraf çekip yarıştırmayı kastediyorsunuz. burada öncelikle yarışan gövdelerden çok fotoğrafı çeken kişiler olalım. isterseniz başa dönelim, size ""fotoğrafı göz ve ruh çeker" demiştim siz de onaylamıştınız. şimdi nasıl oluyorda "fotoğraf çekip makine kapıştırmak" gibi sanatçı ruhuna aykırı bir cümle kurabiliyorsunuz.
    ayrıca anlayamadığım hala şu megapiksel çılgınlığını neden bırakmıyorsunuz. 42mp miş. iyi güzelde, poster çekmiyorsanız 6mp bile yeterlidir. şimdi bu postu okuyanlara soralım, kaç defa poster baskısı yaptırmışlar. kaç kişi 16mp yetmiyor bana en az bi 40mp olması lazım diyor?
    anlayanadığınız yada algılamakta zorlandığınız şey benim aynasız kötüdür değil, aynasız gibi otomatize dijital cihazlara ne kadar yaklaşırsanız fotoğrafçılık ruhundan o denli uzaklaşırsınız. yoksa analog gövde kullanmadınız diyemem, demiyorumda. sonuçta sizi tanımıyorum bile.
    ama şunları hala iddaa edebilirim ki, dünya üzerinde aynasız mı, slr yada dslr mı sorusuna aynasız diyen fotoğraf sanatçısı sayısı, (d)slr diyeceklerin sayısına devede kulaktır ve sıfırdan set dizmek isterseniz ya istediğiniz optik kalitesinde lens bulamazsınız yada bütçeniz yetmez.
    aynasıza nazaran aynı kalitede yada daha kaliteli set dizmek (d)slr da daha zahmetsiz ve ucuzdur.
    ayrıca lütfen reklam videolarıyla yada incelenen ürünün hediye edilmesi sonucu taraflı incelemelerle çeşitli ıspatlarda bulunmayınız, d4 e nazaran sony daha iyidir söyleminizi saygıyla karşıladım ve komik bulmadım ama cidden yayınladığınız bazı videoları seyrederken gülüyorum.

• BoneCracker kullanıcısına yanıt
    arkadaş algılama sorununuz mu var anlamıyorumi nikon d4 11 fps seri çekim yapıyor,sony a7r 5 fps çekiyor dediğiniz için ben size 42 mp olduğu için 5 fps çekiyor dedim, yoksa sony a7r de 16 mp olsaydı aynı hızda hatta daha hızlı çekebilirdi çünkü ayna mekanızması olmadığı için çok seri çeker bu bir gerçektir,ama 42mp olduğu için ve aynı anda 5 yönlü titreşim önleme sistemi çalıştığı için 11 fps hıza ulaşılamıyor. yoksa mp in önemli olmadığını senden daha iyi biliyorumdur.
    ben de nikon d5 alacak kadar param da olsa o makineyi asla almam, birisi bana d5 hediye etse onu paketini açmadan hemen satar a7r ıı makine ve lenslerini alırım. Aynasız kullanmadan aynasızlar hakkında yorum yapanlara diyecek lafa bulamıyorum. ben DLSR kullandım siz aynasız makine kullandınız mı? aynasız derken kompakt makinelerden bahsemiyorum ha.
    aynasız alınca illa otomatik modda çekim yapılacak diye bir kurar mı var al maunuel modda çek fotoğrafçılık ruhundan uzaklaşma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 4 Şubat 2016; 19:29:22 >

• algılama sorunum var dostum, megapikselim az:)
    ben de en iyi aynasızı önüme koysalar yanına f5 koysalar aynasıza oyuncak bu der yüzüne bakmam. varsın 42 milyon efektif pikseli olsun, djkr ved tr md sxc gibi milyon tane dijital kolaylıkları, modları, rötuşları olsun.
  • 10 yıl önce fotoğraf siteleri popülerdi ... onların forumlarında aynen bu hararetli tartışmaları yapmıştık ... ben aynalı makine üretmenin gereksizliğinden bahsediyordum o zamanlar çünkü ayna filmli makine için gerekliydi, dijitale ise ayna mekanizması koymak gövdeyi büyütmekten ve fazladan mekanik yüklemekten başka anlamı yoktu benim için ...
    ben "gelecek aynasızların" diyordum ancak başkaları "SLR ölmez" diyorlardı ... geçen süreçte SLR lideri iki marka (nikon/canon) genel olarak aynı yolda yürümeye devam ediyor, diğer markalar aynasıza daha fazla ağırlık veriyor ...
    sonuçta hiç kimse tam haklı çıkmadı, haksız da çıkmadı ... yaptığımız tartışmalardan markaların haberi olmadı, olsa da umurlarında değildi ... o dönemler bizim yaptığımız neydi düşündükçe tebessüm ediyorum ...
    bugünküne de bakıyorum, belki beyin fırtınası diyeceğim ancak bu tartışmadan da bir şey çıkmaz arkadaşlar kırmayın birbirinizi ...

nikon FF sensörlü iyi bir aynasız yapsa acaba gene bu dediğini söyleyebilecek misin? aynasız kullanmadan aynasızlar hakkında fikir beyan edebilirsunuz ya pes doğrusu.
    imzamdaki söz sizler için söylenmiş bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsunuz.

ben DSLR lar hakkında bilgi sahibiyim elimden çok DLSR geçti peki siz hiç aynasız makine kullandınız mı?
  • dostum ben canoncu nikoncu vb. değilim. sadece nikon kullanan birisiyim. ileride setimi değiştirmek istersem nikondan devam ederim diyemem, bütçem uygunsa başka marka da bakarım, geçebilirim de. aynasıza da geçebilirim ancak ne zaman hatrı sayılır miktarda otorite çıkıp artık aynasız yeterli olgunluğa ulaştı dediğinde. ancak şu ana kadar dslr ı bırakın aynasıza geçin diye bir makale görmedim herhangi bir fotoğraf sanatçısından (lütfen reklam amaçlı yazılmış makale, inceleme, karşılaştırma linki vermeyin, cidden çok komik oluyor onlar)
    bu nedenle nikon ciddi bir aynasız çıkarsa da, senin sony 3500mp ultra optical hede hödö teknolojisili aynasız çıkarsa da aynasıza geçmem.
    ben aynasız piyasasını çok iyi bilmiyorum ancak 2 gün boyunca fujifilm x-t1 kullandım (ticari amaçlı tahminim 300 kare çekim yaptım) evet hafif keyifli tatmin edici bir makine ancak lensti adaptördü uğraşılmaz, yani, aynasızın yiyeceği daha çok ekmek var. en azından lens ve harcanması gereken paraya bakarsak.

Otoriteymiş otoriteler bir zamanlar ilk dijital makineler çıktığında dijitali beğenmiyorlardı, analogdan başkasını makineden saymıyorlardı. ama bugün çoğu DLSR kullanıyor. tutturmuşsun otorite diye al sana o zaman otoritenin lafını dinle o zaman.
    koskoca profsöre de otorite demezsen daha bir şey demem. bu roportajın yapıldığı tarihte daha ilk aynasızların çıktığı zamanlar,yani henüz sony aynasızlar FF aynasızlar piyasada yoktu bunu da dikkate almanızı öneririm.

[DHVideo=]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 4 Şubat 2016; 23:41:57 >

• forumu kullanıcısına yanıt
    o zaman profesyoneller neden aynalı makina kullanır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mzsever

o zaman profesyoneller neden aynalı makina kullanır.

çünkü adam DSLR a göre lens seti dizmiştir. şimdi profesyonel tabir edilen fotoğrafçı 15 yıldan beri kendine DSLR lensi almış,bunları kullanıyor. bir anda bu makineden ve setten vazgeçemez geçerse ekonomik olarak zarar eder. şimdi benimde her biri 2 bin-3 bin tl lik 5-6 tane lensim olsa bunları bırakıp aynasız sisteme geçmek istemezdim yani.
    Ama hiç DSLR lens seti olmayan birisi aynasız makineyi rahatlıkla alabilir.
    Teknolojik olarak bizden önde olan uzakdoğu ülkelerinde aynasız fotoğraf makineleri kullanıcı sayısı DSLR ı yakalamış durumda. Türkiye de aynasızların yavaş yayılmasısının sebebi ithalatçı firmaların aynasız makineleri yüksek fiyattan satış listesine koymasından kaynaklanıyor.diğer bir sebepte kimse pek üstüne alınmasa da bir gösteriş meraklısı insan sayısı çok ülkemizde, ben makinem daha büyük daha profesyonel görünsün diye makinesine batary grip alıp takanları,lensi daha büyük gözüksün diye parasoley takanları bile biliyorum. kısaca makinesinin görünüşüyle bile hava atmaya çalışanlar var bu bir gerçek.

• arkadaşlar bi başlık açtım aynalı ve aynasız karşılaştırması yapabileceğimiz fotoğraf paylaşacağımız üzerinde konuşacağımız ve ayrıca DSLR in gerçekten geleceğimi temsil ettiği üzerinde konuşabileceğimiz bir başlık. hepinizi bekliyorum
    yaşasın rekabet

http://forum.donanimhab...44/f_//tm.htm#114905344
  • Konu hort olacak ama benim iki sorum var düğün fotoğrafçılığı için (arkadaşımın akrabamın düğününde hobi olarak)
    makine de
    aynasız mı? Dslr?mı daha iyidir?

Birde düğün fotoğrafçılığında
    Full Frame mi crop makine mi almak gerekir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.