Şimdi Ara

Aynadaki ben mi,Fotoğraftaki ben mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
5
Favori
5.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

"Bu yeni ben de kim ? Aynada bakıştığım? Bu yeni ben, ben miyim ? Kendimle tanıştığım?" demiş tarkan.Eee biz kimiz o zaman kafamızı karıştırmasana kardeşim Ne yazık ki aynadaki gördüğümüz biz biz değiliz.Gerçek biz ise fotoğraflarki halimiz.İnsan vücudu ve yüzü az yada çok asimetrik olabildiğinden dolayı aynada ve gerçekte bambaşka gözükmemiz çok normal.Ama kafaya takılacak bir nokta yok çünkü insanlar sizi yıllardır zaten öyle görüyor.Aşağıdaki fotoğraf olayı özetler nitelikte.
    (Sol taraf başkalarının bizi görüğü halimiz yani gerçek halimiz,sağ taraftaki ise aynadan kendimizi gördüğümüz halimiz)

2-)KAMERA KALİTESİ ETKİSİ

Ön kamera ile fotoğraflarda şu detay atlanıyor.Kamera ayarlarından "ters döndürme" açık ise insanların bizi gördüğü şekilde fotoğrafımız çekilir.Eğer ters döndürme kapalı ise aynadaki halimiz çıkar.Bu size çok normal gelirken başkalarına farklı gelir. Detaylar önemlidir ,ayna bize neye benzediğimize dair o dandik ön kameralarımızdan daha fazla fikir verir.Bunun için 50mm-85mm gibi adam gibi portre lensle fotoğraf çekilip sonuca birde o zaman bakmak lazım.

3-)SİMETRİ VE GÜZELLİK/YAKIŞIKLILIK ALGISI
    Altın oranı duymuşsunuzdur bir nevi güzelliğin matematiksel tanımı.Güzelliğin ve çekiciliğin sebeplerinden biri olarak gösterilir yıllardır.Sebep olarak şöyle de bir açıklaması varmış.Asimetrik yüz evrimleşmede bir aksama ya da hastalık çağrışımı yapıyormuş, simetrik yüz ise genlerin sağlıklı ve neslin devamı için iyi olduğunu gösterdiği için doğal seleksiyonla seçiliyormuş. bu nedenle evrimle insanların hem simetriye olan düşkünlüğü hem de yüz simetrileri artmış.Ama işler bu kadarda basit işlemiyor aşağıdaki George Clooney örneğinde olduğu gibi son derece asimetrik bir yüze sahip olup karizma olmakta mümkün.Ama bilinen simetrik ve altın oranlı bir yüzün ,güzel gelme ve çekicilik oluşturma olasılığı çok daha fazla.O dandik ön kamera ile aşırı kötü çıkıp gerçekte çok yakışıklı,gerçekte bir halta benzemeyip karizma olmakta mümkün.Eee bu nasıl oluyor derseniz kamera filtrelerini işin için katmazsak olay yüzdeki asimetrinin az olmasıdır.İnsan yüzü asimetriktir,buna güzel ve uç bir örnek George Clooney verilebilir.
    (Soldaki fotoğraftaki normal hali / Ortadaki yüzünün sol tarafı photoshop kullanarak simetrik hala getirilmiş hali / Sağ taraftaki hali ise yüzünün sağ tarafı photoshop kullanarak simetrik hala getirilmiş hali )

☆ FOTOJENİK OLMAK İÇİN İPUÇLARI ☆

Aşağadaki video çoğu şeyi anlatıyor

Yapmanız gereken ilk şey, yüz hatlarınızın fotoğrafta daha "keskin" çıkmasını sağlamak. yani, özellikle yüz odaklı fotoğraflarda, kafanızı biraz "öne" doğru getirin. normalde dik olan boynunuz biraz daha önde olsun vücudunuzdan. buradaki amaç 'jawline'ınızı belirginleştirmek.

Jawline olayını daha iyi anlamak için :

Leonardo'nun yüzü ile boynu alttaki fotoğrafta "keskin" bir çizgi ile ayrılmamış, bu itici gelir insanlara.Yüz ile boynu ayırmak lazım.Leonardo'nun üstteki fotoğrafına bakınca zaten, fark anlaşılabilir.

Video'dan aldığım screenshotlar ile birkaç örnek göstermek istiyorum. Before olarak yazdıklarım, kafasını öne getirmeden önceki halleri; after olarak yazdıklarım ise yukarıdaki tavsiyeyi uyguladıktan sonraki halleri. (photoshop vs. kullanılmadı.)

Before 1:
    After 1:

Before 2:
    After 2:

Before 3:
    After 3:

ayrıca, bahsettiğim jawline'ı (o keskin çizgiyi) daha da belirginleştirmek için dudaklarınızı biraz sıkıp öne doğru getirebilirsiniz. Kezbanlarımızın yaptığı şekilde değil de daha çok Daniel Craig gibi yapmaktan bahsediyorum tabii.

Örnek foto:

yapmanız gereken ikinci şey ise lense biraz yukarıdan bakmak. kameradan 2 kol kadar uzaksınız diyelim, lensin merkezine 5 cm gibi bir yükseklikten bakın.
    Örnek foto:
    Son olarak, gülümsemek çok önemlidir, lakin fotoğraf için güldüğümüzde, gerçekten komik olan bir olaya güldüğümüz gibi rahatça gülemeyiz. kasarız kendimizi. bu sorunu aşmak içinse yapmanız gereken şey o kasıntı gülüşü yaparken alt dudağınızı serbest bırakmak.
    Örnek resim:
    NOT : Ekşi,inci ve bilimum siteden alıntılar yapılmıştır.Düzenleme,derleme bana aittir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhn0654 -- 29 Temmuz 2015; 18:08:32 >

I know ... I know ...
    I know, the past will catch you up as you run faster
    I know, the last in line is always called a bastard

• Hocam o zaman ben aynaya bakarak saçımı sağ yönüne doğru fön çekerdim şimdi düşündüm de insanların sola doğru yatık gördüğünü kötü geldi bana

O zaman sola doğru çekmem lazım ama aylardır sağ yönüne çektiğim için berberin yanları\kenarları sola doğru çekicekmişim gibi düzenlemesi lazım değil mi

O zaman iyi bi berbere gitmek farz oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi berber her zaman şart Ama boşuna takmışın kafaya çünkü insanlar sana öyle alışmış zaten,olay ne biliyomusun sen kendini ilk defa öyle görünce kötü gibi gözüküyor kendini tanımıyorsun bir nevi ,saçını ha sağa atmışsın ha sola eğer saçın aynada sana güzel geliyorsa problem yok
    I know ... I know ...
    I know, the last in line is always called a bastard
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkhn0654

İyi berber her zaman şart Ama boşuna takmışın kafaya çünkü insanlar sana öyle alışmış zaten,olay ne biliyomusun sen kendini ilk defa öyle görünce kötü gibi gözüküyor kendini tanımıyorsun bir nevi ,saçını ha sağa atmışsın ha sola eğer saçın aynada sana güzel geliyorsa problem yok

Hocam denemekten zarar gelmez

Çevredeki tepkilere göre davranıcam ama herkes böyle yakıştığını söylüyor bana garip geldi heralde tersten görünce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: gkhn0654

İyi berber her zaman şart Ama boşuna takmışın kafaya çünkü insanlar sana öyle alışmış zaten,olay ne biliyomusun sen kendini ilk defa öyle görünce kötü gibi gözüküyor kendini tanımıyorsun bir nevi ,saçını ha sağa atmışsın ha sola eğer saçın aynada sana güzel geliyorsa problem yok

Aynen hocam.Güzel konu.İyi derlemişssin tebrikler

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sjajsjshs?
    6 ay önce açıldı
    Ben bunu hak ettim mi? Ss’li
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.