Şimdi Ara

Aylardır işsizim ( EDİT: 7 ay oldu hala işsizim) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
194
Cevap
10
Favori
14.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Sevinelim diyen mi var? Özgürlüğün alası var bu ülkede sen siyaset yapıyorsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir tanıdığım üniversiteye gidip ne yapacağım diyerek telefon kılıfı üzerine ufak bir yer açtı, adam köşe oldu şimdi. Altında arabası var ev alma planları yapıyor. Dönemin şartlarında herkes üniversite mezunu olunca adam böyle bir yola başvurdu.

• Sturmbannführer kullanıcısına yanıt
    Ufak yer ile nasıl köşe oluyor?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bogazicili_zekiye kullanıcısına yanıt

Dükkanı seneler evvel açmıştı, internetten satışa başladı, kazandığı parayı doğru yerlere harcadı ve yatırım yaptı. Ticari zeka ile alakalı bir olay tamamen, birazda şans işi tabii.

• Edit: Arkadaşlar konudan sonra birkaç yerle daha görüştüm bir tek yer deneme sürecine aldı kurumsal bir çağrı merkezi firmasıydı okul gibi sistem yapmışlar sınava uygulamaya sokup test ettiler elendim muhasebeden anlamadığım ve çağrılarda iyi olmadığım için. O işten sonra da daha da bakmadım artık psikolojim, özgüvenim hiç kalmadı her red yememde eve eli boş dönmem, ailemin hayal kırıklığı vs. uğraşmak istemiyorum. Kurumsala vasıflı işlere gidiyorum tecrübe yok diye almıyorlar, vasıfsız işleri soruyorum hiç çalışmadığım için ve mühendislik okuduğum için almıyorlar bırakıp gidersin diyorlar. 7 ay oldu hala işsizim ne özgüven ne motivasyonum var artık içimdeki hevesi öldürdüler. Seneler sonra girebilirsem bu konu 1 gram bile değişmeyecek eminim. Ben elendim bu ülkede herkese yarışmada başarılar diliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum, öncelikle yaşadığın durum için üzgün olduğumu bilmeni isterim. Lütfen umutsuzluğa kapılma. Ufakta olsa bir iki tavsiyem olacak

1 - Askerliğini yap
    2 - LinkedIn profilini sağlam hale getir
    3 - Mesleğinle ilgili maddi imkanların doğrultusunda kurstu, seminerdi kaçırmamaya gayret göster
    4- Daha önce özel bir hastane grubunda bilişim uzmanı olarak çalıştım. Kariyer sitelerine ne kadar ilan koysalarda ilanların çoğu önce içerisi ile paylaşılır, referans usulü ilerlenir(hatta bizim önerdiğimiz eleman işe alınıp 6 ayı belli bir performansta tamamlarsa öneren kişi çeyrek altın hakkı kazanıyordu o zamanlar). Hastanelere mal sevkiyatı tarzı bir iş bile olsa mutlaka o tarz yerlere girmeyi dene. Eğer insanlarla aranı iyi tutarsan o fırsat eninde sonunda sana geliyor.

• Askerim tecilli Kpss deneyip öyle bozmayı düşünüyorum. LinkedIn vardı sinirlenip sildim.3 tane sertifikam var 1 i çok önemli Sağlık Bakanlığından aldım belki onları arttırabilirim de son maddede sorun yaşıyorum. Torpilsiz hiçbir yere almıyorlar benim insan ilişkilerim de pek iyi değil

• Keşke asgari ücret teklif edilen işi kabul etseydin. En azından cebinde üç beş lira bir şey olurdu.

• Biyomedikal alanının devletteki atama durumunu bilmiyorum lakin 90 puandan aşağı olacağını sanmıyorum. O puanı alabilmeniz için şu an sağlam denemelerde 85-90 puan bandında yapıyor olmanız lazım ki sınav zamanına kadar eksiklerinizi giderebilin. Ancak kişisel düşüncem günümüz koşullarında kpss'ye çok bel bağlamayın. Olumsuz bir durumda gerçekten çok üzülürsünüz.

LinkedIn'i silmenize üzüldüm. Bağlantı sayınız ciddi bir seviyeye geldiğinde hiç tahmin bile edemeyeceğiniz durumlar yaşanabiliyor -Benim bağlantı sayım 17-18k civarlarında. Bu zamana kadar bağlantılarım sayesinde çok şey çözdüm- İş bulmak kariyer sitelerinden kayıp linkedin'e kayıyor diyebiliriz(bunun birçok sebebi var tabii ama konuyu dağıtmamak adına girmeyeyim). Bence geri yükleyin.

Son yazdığınıza bir şey diyemeyeceğim. Maalesef günümüz Türkiyesinde dediğiniz yanlış değil. Ama bir şekilde bazı şeyleri kovalamakta lazım. Sektöre giremiyorsanızda sektöre yakın olmanız faydanıza olacaktır.

• Hala iş yok mu? Kac ay gecti, evde hayat nasil?

• Ne ettin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.