Şimdi Ara

Aykut Kocaman hakkında güzel bir yazı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
1.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

http://noavas.blogspot.com/2012/09/bir-sehir-efsanesi-3-yldr-bu-takmn.html

Sevin, sevmeyin.
    Beğenin, beğenmeyin
    Eleştirin, eleştirmeyin;

Aykut Kocaman Fenerbahçe'nin 3. yıldır teknik direktörü.

Fenerbahçe'nin de uzun bir dönem dahil olduğu, "Teknik direktör öğütme" fabrikasında, Türkiye'de.

Şimdilerde bir temcit pilavı pişiriliyor her akşam.
    "3 yıldır bu takımın başındasın!" diye.

Doğru.
    Bu 3. yılı Hoca'nın.
    Hatta Sportif Direktörlüğü de katarsak 4. futbol senesi Fenerbahçe'de.

Ama hani oluşturamadığını düşündüğünüz takım kimyası ve koordinasyonu var ya; haksızlık ediyor olmayasınız Hoca'ya, bu konuda.

Lütfen; diğer tüm konuları bir kenara bırakalım bu yazıda, okurken de, yazarken de.

Hoca'nın ve/veya takımın reelde kaçıncı yılı, onu konuşalım.

2010-11 / 1. Sezon

İlk senesinde; yine bir travma sonrası geldi Aykut Kocaman.

2010-11'de; İlhan Eker, Caner, Stoch, Dia, Niang, Yobo'yu transfer etti Hoca. Bir önceki yıl, Daum dönemi de Cristian ile Andre Santos'u kendisi getirmişti.

Bir önceki senenin üzerine ilk 11'e monte olması muhtemel 4 ya da 5 demekti bu.

Yani kaleci hariç takımın yarısı.

Kaldı ki, Andre Santos ve Cristian da yeni sayılırdı.

Hatta Volkan, Gökhan, Mehmet Topuz, Lugano, Emre ve Alex'ten oluşan kaleci dahil 6 kişilik iskelet dışında takım hüviyeti yeni preslenmişti.

2010-11 sezonu ilk yarısı da bu geçiş süreciyle geçti. Kabul edilebilir bir başarısızlıkla.

Yuğrulan takım; iskeletini, yukarıda adı geçen 6 oyuncuya Yobo, Niang ve Stoch'u ekleyerek yoluna devam etti ve vidalar sıkılınca gelen seri ile ligi şampiyon bitirdi.

Takım 18'de 17 yaparken modern futbolun ideal örneklerini sergilediği gibi, hücum ve savunma kurgusu artık bir kimlik kazanmıştı.

"Oyun kurucu" bir sol beke,
    "Komple" bir forvete,
    Tren gibi işleyen bir sağ kanada,
    "Sürpriz golcü" sol açığa,
    "Buz gibi" bir sol stopere,
    "Taş gibi" ve "Golcü" bir sağ stopere,
    İdeale yakın bir orta saha göbeğine,
    Ve Alex'e sahipti Fenerbahçe.

Darbe oldu.

2011-12 / 2. Sezon

Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacaktık.

Darbe olmadan,
    Emenike, Serdar, Orhan ve Sezer'i almıştık bile.

Fenerbahçe'ye söz veren Selçuk İnan'ı Galatasaray'a, darbenin kulağına fısıldanmasıyla kaçırdık.

Ve darbenin yaşandığı günlerde Gökhan İnler'in işini bitirmek üzereydik.

Ne yapmıştı Hoca bu transferlerle, işleyen çarka?

Sakatlığında alternatifi olmayan Gökhan'ı Orhan ile yedeklemişti.
    Stopere yerli potansiyel Serdar'ı monte etmişti.
    Orta sahanın farklı yerlerinde yeteneğini kullanabileceği Sezer'i takıma katmıştı.
    Ve patlayıcı/yırtıcı/golcü forvet Emenike'yi kazandırmıştı kulübe.

Volkan, Gökhan, Lugano, Yobo, Andre Santos, Topuz, Gökhan İnler, Emre, Niang, Alex, Emenike; gibi bir planı vardı, maçtan maça ufak farklarla.

Sonra malumunuz;

Lugano, Andre Santos, Niang, Emenike gitti.
    Gökhan İnler gelmedi, Napoli'ye gitti.

Yani o;

"Oyun kurucu" bir sol beki,
    "Komple" bir forveti,
    "Taş gibi" ve "Golcü" bir sağ stoperi,
    Yeni "Yeboah", bugün artık herkesin hayranlıkla izlediği patlayıcı/yırtıcı/golcü forveti

avuçlarının arasından yitirdi Fenerbahçe.

Tüm hücum ve savunma kurgusu yerle yeksan edildi.
    Zaruretten.

Yerlerine, son gün, apar topar Ziegler ve Bienvenü geldi.

Yaşadığımız onlarca futbol dışı sorunun yanına;

4 ilk 11 futbolcusunun,
    4, pozisyonlarının üstünde meziyet ve vazifeleri olan futbolcusunun takımdan ayrılması, tuz biber ekti.

Ama eldeki iskelet ve gelenleri cılız katkılarıyla, hasbel kadar finali gördü Fenerbahçe.

Süper Final'in lideri,
    Türkiye Kupası'nın sahibi olarak.

2012-13 / 3. Sezon

Emre, Ziegler, Dia, Bilica gitti.

Sow yeni sayılırdı, çok ama çok az maça çıktı.

Kuyt, Mehmet Topal, Hasan Ali, Salih Uçan, Egemen, Krasic ve Meireles geldi.

Ziegler; performansı / yabancı statüsü denklemi sonucu Hasan Ali ile yer değiştirdi.

Emre; Türkiye'de medya tarafından bitirildi.

Dia ve Bilica da performansları sebebiyle takımdan ayrıldı.

İlk sezonunda takımı aldığında elinde bulunan iskeleti hatırlıyor musunuz?
    Tekrar edelim: Volkan, Gökhan, Mehmet Topuz, Lugano, Emre ve Alex.

İşte o iskeletten Emre ve Lugano da yoktu artık. Ve Alex 2 yıl daha yaşlıydı.

Kaldı 4 kişi.

İskelet olarak addedemesek de; Cristian, performansıyla bir var bir yok Stoch ve Caner, kendini geliştiren ama potansiyeli kısıtlı Bekir de, iskelete katkı veren diğer isimlerdi.

Sow, Kuyt, Topal, Meireles, Krasic, Hasan Ali, Egemen gibi, 7 ilk 11 futbolcusu ile takviye yaptı Aykut Kocaman.

Kaleci hariç 7 kişi.
    % 70.

Özetle;

Yani, ilk senesinden bir adım daha geriye gitmişti Aykut Kocaman.
    Hiçbir dahli ve kabahati yokken.

Şimdi eskiler ve yenilerle yeni bir iskelet kurma telaşında, yeni bir hücum ve savunma kurgusu yaratmaya, rolleri yeniden dağıtmaya çabalıyor.
    İlk sezondaki geçiş sürecinden, daha zorundan geçiyor.

Üstelik yatırım yapılan kaliteli kadro ile üzerindeki beklentiden oluşan baskı büyük.
    Taraftarın, darbe sonrası morali bozuk, öfkesi büyük.
    Rakibin, türlü enstrümanlarla, silahı büyük.

Ezcümle;

Aykut Kocaman, futbol sahasındaki takımın başında ilk sezonunu yaşıyor Fenerbahçe'de. Hatta o yılın, bir adım daha gerisinde.

Türkiye'yi, Kulübü, elindekileri ve potansiyelini biliyor.

Bu sahte/suni fırtınadan kurtarabilirse onu Fenerbahçe, yeni ve bu sefer eksiksiz, taş gibi bir iskelete sahip olacak Fenerbahçe.

Ve Türkiye'de,
    Ve Avrupa'da;
    adım adım yükselecek Fenerbahçe.

Sever, sayar, sabreder ve en önemlisi, yukarıdaki tabloya bakıp elini vicdanına koyarsa Fenerbahçe camiası; önü açık, her zamankinden fazla açık hem de.

Bu Aykut Kocaman'ın olduğu kadar, Fenerbahçe camiasının da sınavı.

Diğerleri gibi "Aslan"ın ağzına yem mi edecek evladını ve geleceğini,
    Yoksa sahip çıkıp gerçekleştirecek mi hayallerini?

Ben; Hocam'a, futbolcularıma ve camiama güveniyorum.
    Güçlü, çok daha güçlü çıkacağız bu darboğazdan.

• Aykut Forever Ptt ye gotur bizi Aykut ...
  • Komik
  • 3 Temmuz'dan itibaren yaşadığımız bu süreçte...

1.5 ay sonra bu takım toparlanacak...

• quote:

Orijinalden alıntı: bluecancan

Komik

Senin ciddi fikirlerinide okumak isteriz.Buyur
  • Değişim,değişim,değişim aykutun bahanesi bu gsye bakın 2 sene önce sil baştan kadro yönetim kurdular aynı sene şampiyon oldular savunmayın artık şu adamı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

3 Temmuz'dan itibaren yaşadığımız bu süreçte...

Error verdi adam bir turlu su 1,5 aylık süreci başlatamadı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben Aykut'un başarısınıda istemiyorum kendisinide
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeadLy1907

Değişim,değişim,değişim aykutun bahanesi bu gsye bakın 2 sene önce sil baştan kadro yönetim kurdular aynı sene şampiyon oldular savunmayın artık şu adamı

Sen yazıyı bir okusan ?
    GS hangi dönemden geçti ? Geçen seneki gibi bir olay gelse başlarına, şu anki kadrolarından 4 as oyuncu kaybetseler, Fatih Terim ne yapacak ? Kaldıki daha önce geldiğinde başarısız oldu gitti..
    GS hala o dönemin borçlarını ödeyeceğim diye tırmalıyor...Laf ola beri gele
  • quote:

Orijinalden alıntı: eric13

quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

3 Temmuz'dan itibaren yaşadığımız bu süreçte...

Error verdi adam bir turlu su 1,5 aylık süreci başlatamadı

• quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

quote:

Orijinalden alıntı: DeadLy1907

Değişim,değişim,değişim aykutun bahanesi bu gsye bakın 2 sene önce sil baştan kadro yönetim kurdular aynı sene şampiyon oldular savunmayın artık şu adamı

Sen yazıyı bir okusan ?
    GS hangi dönemden geçti ? Geçen seneki gibi bir olay gelse başlarına, şu anki kadrolarından 4 as oyuncu kaybetseler, Fatih Terim ne yapacak ? Kaldıki daha önce geldiğinde başarısız oldu gitti..
    GS hala o dönemin borçlarını ödeyeceğim diye tırmalıyor...Laf ola beri gele

Okudum merak etme

• İyi o zaman daha mantıklı şeyler yaz ki hak verelim...
  • Yine acıtasyon...
    Aykutun gidiceği yer istanbulspordur arkadaslar , Aykut'un vizyonu Fenerbahçeyi kaldıracak kapasite de değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

quote:

Orijinalden alıntı: bluecancan

Komik

Senin ciddi fikirlerinide okumak isteriz.Buyur

Gına geldi PROFESYONELCE BAKABİLECEKSEN eleştiri okumana gerek yok Aç herhangi bir maçımızı izle
  • Terim ilk senesin de sampiyon yapti bizi aykutta yapabiliirdi

• kimse taraftarın aykut kocamana destek olmadığını söyleyemez kaç senedir taraftar aynı lafları duymasına rahmen sürekli destek oldu her maçtan sonra 1 ay sonra takım toparlanacak demesinede birşey demedik ancak takımın hiçbir türlü ilerleyememesi sürekli teknilk direktör hataları artık insanın canını sıkıyor takım ilerleyeceğine geri gidiyor ve aykut kocaman her maç sonucunda biraz sabırlı olunmalı diyor ben bazen dalgamı geçiyor diyorum ya neyse.
  • xXxKuBiLaYxXx

Kardeş ne diyosun ?
  • Her yazımda bunu anlatmaya calısıyorum. Ağzını açan başlıyor 3 yıldır sistem oturmadı. Yok ya. Deplasmanlarda Beşiktaş'ı Galatasaray'ı yenerken, 18'de 17 yaparken. İmzamdaki olayların hepsi gerçekleşirken çok da güzel bir sistem vardı. Bu sistemi yok eden 3 temmuz sürecinden bahsediliyor. Onu soyleyince de suclu oluyorlar. Sen, senin kulübünü mahveden, takımını dağıtan süreçten bahsedilince aa yine 3 temmuz diyor diye dudak büküyorsan benim gözümde Fenerbahçeli değilsin. Fenerbahçeli adam kendisine yapılanları unutmaz. Taş gibi takım kurmuşken linç başlıyor. Takım dağılıyor. Sonra 3 yıldır sistem oturmadı diyorlar. Adam niye oturmadığını anlatınca da "aa 3 temmuz dedi" tabi 3 temmuz diyecek.
  • Ek olarak açın çok beğendiğiniz Önder Özeni dinleyin NtvSporda. Sizin gibi vicdansız eleştiri yapmıyor. Hocayı da eleştiriyor ama saldırmıyor. Antrenmanlarda uçuyorlar da Aykut Hoca mı oynatmıyor diyor adam. Haklı. Diyebilirsiniz ki uçuracak olan da hoca. Buna da değindi Önder Özen. Aykut Kocaman 20 yıl top oynamış adam. Ortalama bir futbol izleyicisinden cok daha iyi biliyordur antrenman sistemlerini. Ömerovic begenilmiyor ben onunla calıstım gayet de bilgili diyor. Biraz oyuncularda arayalım sucu. Ama bence şu durumda hata Aziz Yıldırım'da. Eskiden böyle değildi bu adam. Çıkar oyuncuların kulağını çekerdi. Artık takımla ilgilenmiyor. Böyle olmaz. Her işi aykut hocaya yıkmamak gerek
  • quote:

Bir önceki senenin üzerine ilk 11'e monte olması muhtemel 4 ya da 5 demekti bu.

Yani kaleci hariç takımın yarısı.

Burdan sonrasını okumadım, cunku bu sekilde kadro degistirip bizden cok daha iyi oynayan takımlar var.

Misal ilk hafta oynadığımız Elağzıspor maçı...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.