Şimdi Ara

Aykut Hoca'nın taktiğini çözdüm.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ya da kendimi kandırıyorum, neyse;

    Hep kızıyoruz. Defansa gömülüyoruz ya da kapasitemizin sınırında defansta top çevirmeye çalışıyoruz.. Defans adamlarımızın hiçbiri top çevirmeye müsait oyuncular değil. Hepsi odun gibiler. Kötülemek manasında değil, top kontrolü, tek pas, ilk dokunuş manasında bir tek Yabo dayı gözüme sağlam geliyor.

    Volkan desen degaj atmıyor. Topu pas olarak oyuna sokuyor. Sabırla defansta pas yapmaya devam ediyoruz. Böyle olunca, rakip takım kapanma ihtiyacı duymuyor. Kolay boşluklar buluyoruz. Hızlı atağa çıkabiliyoruz. Bu bence Aykut'un ana taktiği. Şuursuzca atak yapmak yerine, bunu tercih ediyor. Sabrediyor. Bugün maçı 90 dakika izleyenler 5-6 kere büyük boşluklar bulduğumuzu, 3e-3 pozisyonlar yakaladığımızı görür. Çoğu Baroni'nin bencilliğinden dolayı kaçtı. Onun haricinde takım defansını da iyi yapıyoruz. Kolay boşluk vermiyoruz. Bugün Ordu'nun tehlikeli denecek 3 pozisyonu vardı 1 tanesi gol oldu..

    Ne kadar kanser olsak da bu sistem oturursa, bence çok canlar yakarız. Bu sistemi bozan ana sebeplerden bazıları; defansta pas yapma yeteneği olan adamların azlığı, takımda sakatlık durumlarında sistemi bozacak oyuncu eksiklikleri ve defansı 7-8 kişiyle yapmak yerine, defansı 5 kişinin omuzlarına yüklemek..

    Tüm bunlar beni bu konuyu açma düşüncesine itti.. Son 4 maçtır sürekli aklıma takılıyor. Rakip takım korner kullanırken 11 kişi ceza sahasında defans yapıyoruz. Koskoca Fener diyorum 11 kişi defans yapıyor bu kadar korkaklık olmaz. Ama hepsi taktiğin bir parçası. Rakibi üzerimize çekiyoruz. Gerekirse risk alıyoruz ama oyunu öldürmüyoruz. Rakibin umutlarının taze kalmasını sağlıyoruz ki gol yollarında sıkıntı çekmeyelim. Alex'ten sonra yaratıcı oyuncu eksikliğimiz zaten büyük Kilit açmakla uğraşmak zorunda kalmıyoruz..

    Son olarak takımda as olarak oynayan 4 tane şutör var. Stoch, Cristian, Meireles, Topal.. Korner kullanırken ceza sahasına kesmek yerine aya pasla ceza yayına gönderiyoruz ya da direk ceza sahası dışına orta açıyoruz.. Bu durumu çok sevmesem de takımda 4 şutör olması çok büyük avantaj. Aykut sık sık uzaktan şut çekilmesini tembihlemiş bence. Bu duran topların, kornerlerin hepsi de çalışılmış pozisyonlar.. Forvette Sow gibi aldığını affetmeyen adam da var. Kuyt gibi ciğersiz adam da var. Bunlar hep avantaj.. Her türlü gol atabilecek kapasitedeyiz yani.. Ceza sahasından, kafayla, duran toptan, uzaktan, Sow sayesinde rövaşata, vole, değişik fantastik, jeneriklik goller...

    Son maçlarda GS'ye bakıyorsun şuursuzca atak yapıyor. Rakibi defansa yapıştırıyorlar, Takım defansı yapmadıkları için kontradan gol yiyorlar. Kilit açamıyorlar sonra da Rakipte suç arıyorlar.. Bunun çoğu maçlarda hiçbir işe yaramadığı açıkça ortada.. Kısaca sistemin bu olduğunu düşünüyorum. Eksik oyuncumuz olmadığı sürece bu sistem daha da çok oturursa, takım bu sistemi olduğu gibi kabul edip yansıtabilirse çok rahat galibiyetler alabiliriz. Risk alıp gol de yeriz ama gol atmamız zor olmaz.. Aykut'un bazı takıntıları gitmeyecek bu belli. Oyuncu seçimleri, oyuna katkısının olmaması. Bunlar hep devam edecek. En azından bu sistem oturursa Aykut'a pek iş düşmez gibi geliyor..







  • Selçuk Şahin bu taktiğin hangi kısmında aktif oluyor peki hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Freedom`

    Selçuk Şahin bu taktiğin hangi kısmında aktif oluyor peki hocam.

    En alt paragrafın bir üstü

    Aykut'un bazı takıntıları gitmeyecek bu belli. Oyuncu seçimleri, oyuna katkısının olmaması. Bunlar hep devam edecek
  • Aykut'un bu kadar detaylı bir taktik anlayışına sahip olacak kapasitesi yok.
  • Güzel yazmışsın tebrikler hocam. Sistem oturuyor yavaş yavaş sakatlıklardan çıkanlar da kendine iyice geldiğinde (Sezer - Krasic - Meireles - Egemen ) şuan ki durumumuzdan kat kat daha iyi olacağız.

    Biraz daha sabır ?
  • Aykut hocanin taktiğini çözüyor ama yine Gs'nij adı ağzindan düşmüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okudum gerçekten güzel taktik. Ama bunu yapacak 11 tane futbolcu lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Andrew_

    Aykut hocanin taktiğini çözüyor ama yine Gs'nij adı ağzindan düşmüyor

    Rakip takım kapanınca onu suçlayacak konular açan sizlersiniz. Bu sadece bir örnek. Şuursuz atak yapıyorsunuz. Kabul etmiyorum mu diyorsun?
  • Savunma geriye gömülerek yapılmaz eğer aykut hoca buna engel olamazsa şampiyonluk ve avrupada başarı hayal
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fraulein

    quote:

    Orijinalden alıntı: Andrew_

    Aykut hocanin taktiğini çözüyor ama yine Gs'nij adı ağzindan düşmüyor

    Rakip takım kapanınca onu suçlayacak konular açan sizlersiniz. Bu sadece bir örnek. Şuursuz atak yapıyorsunuz. Kabul etmiyorum mu diyorsun?

    Yok sadece Galatasaray yazan yeri okuyup direk cevap vermiş.
  • defanstakilerin pas tekniği zayıf olduğu için maçta en çok pas yapanlar onlar :)
    fenerin taktiği şu, sürekli en geride uyutucu paslar yap,rakip boşladığında çıkabilirsen aniden çık sow yada kuyt kendini parçalayıp gol atsın sonra skora yatıp oyunu yine uyut.
    top rakipteyken defansı kendi kalemize çok yakın yerde yapıyoruz, rakipler rahatça geliyor
    topla oynamada hep üstünüz ama bu pasları bekir-yobo-volkan değil rakip sahadakiler yapmalı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeus_1907

    defanstakilerin pas tekniği zayıf olduğu için maçta en çok pas yapanlar onlar :)
    fenerin taktiği şu, sürekli en geride uyutucu paslar yap,rakip boşladığında çıkabilirsen aniden çık sow yada kuyt kendini parçalayıp gol atsın sonra skora yatıp oyunu yine uyut.
    top rakipteyken defansı kendi kalemize çok yakın yerde yapıyoruz, rakipler rahatça geliyor
    topla oynamada hep üstünüz ama bu pasları bekir-yobo-volkan değil rakip sahadakiler yapmalı..

    saymak lazım ama tahminim maç boyunca volkan baroniden daha fazla pas atıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Andrew_


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fraulein

    quote:

    Orijinalden alıntı: Andrew_

    Aykut hocanin taktiğini çözüyor ama yine Gs'nij adı ağzindan düşmüyor

    Rakip takım kapanınca onu suçlayacak konular açan sizlersiniz. Bu sadece bir örnek. Şuursuz atak yapıyorsunuz. Kabul etmiyorum mu diyorsun?

    Futbol kavraminin onlar yuzunden yerlerde ve geri kaldiğimizdan kiziyoruz. Sizin gibi komplex yapmiyoruz. Biz bile sizin kadar konuşmuyoruz Galatasarayi ya..Derdiniz ne anlamadim yahu

    Futbol kavramı yerlerde diyorsunuz ama bugün Barça'nın oynadığı oyun zirve oluyor. Barça'ya karşı oynayan takımlar açık oynasa her maç 10 tane yer. Futbol kavramının içinde Defansta var. Bir takımın 11 kişi defansa yatıp oynamasından doğal hiçbirşey yok. Inter CL kupasını böyle kazandı. Siz sürekli saçma sapan puanlar kaybettiğinizi sandığınız, takımınıza peygamber eli değmişçesine göklere çıkardığınız için, rakip takım kapanıp, kiliti bir türlü açmayı beceremediğiniz için kızıyorsunuz. Rakip takım istediği oyun anlayışıyla oynar. O öyle oynuyorsa, sen de kilidi açacaksın.




  • Bana göre Aykut aldigi riskleri iyi kullandi. Alex olayi baslayip bitmesi dönemlerinde yaptiklari ortada. Uefa kupasi, Lig yarisi falan Fenerbahce kariyeride basarili aslinda gecen sene belki o kadar sorun yasamasa Aykut icin baska konusacaktiniz.
    Aslinda defansif oyun konusundada Fenerbahce taraftari bence bilgisiz davraniyor bu sistem Fb takimina ilk defa Pareira ile geldi Ali sen döneminde sonrasinda Aziz yildirim döneminde ise bazi seneler haric basarili oldugunuz her sezonda Denizli, Daum, Zico, Aykut hep bu sekilde devam etti belki Denizli ile olan dönem es gecilebilir zaten Denizliyi ikinci sezonunda Oguz bitirdi ayni seyleri Werner Lauront ve Löw icinde yapmisti.
    Fenerbahce uzun senelerdir genelde defansif anlayista nasil olsa golu atarim sisteminde oynadi özellikle Daum döneminde golu atinca kapanir ve beklerdi gole ihtiyac varsada baskisini kurardi.
    Aykut iyi bir hoca hatalari eksikleri olabilir ama Fenerbahce taraftari güvenir arkasinda durarsa 2 sene icinde cok ama cok iyi bir hoca kazanacak.
    Bana göRe Aykutun gecen sezon playofflarda yaptiklari dahi yeter her mac ayri sistem rakibe ayri bir darbe ile oynadi o kadar puan farkina ragmende son maca isi getirdi.
    Fenerbahce elindeki kadro orta saha olarak o kadar abartilacak kadar iyi degil belli sistemlerde oynar Aykutta bu bilincle devam ediyor devre arasi yada gelicek sezon bu kadroya iyi Emre B ayarinda yada daha üst adam bulup alabilirse o zaman cok daha iyi hale gelirsiniz.
    Bizde insanlarimiz her seyi cabuk istiyor Uefada Fenerin grubunda baska bir hoca olsa ve elense hepiniz suspus olurdunuz ama Aykut bu basariyi saglayinca gayet dogal olagan karsiliyorsunuz.
    O burun kivirdiginiz Rum takimlarini önceki senelerde elemekten aciz takimlarimiz vardi biraz destek ve sabir ile Fb özellikle avrupada bana göre en az yari final oynama potansiyeline sahip.
    Alex olayi ve bunun yaninda siyasi görüsleri geregi Aykut üstünden vurmaya kalkan kesimi fazla dikkate almadan desteginizi verin Zico sonrasi belkide avrupada zafer yiliniz bu sezon olabilir.




  • Benim bildiğim Aykut hoca Barcelona tarzı oyun istiyor, devamlı top kontrolü elinde olan bir takım istiyor ve hızlı oynayan..Öyle açıklamalar yapıyordu diye hatırlıyorum..Ama görüntü senin söylediğin gibi tabiki..Çünkü Aykut, hoca değil ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fraulein

    quote:

    Orijinalden alıntı: Andrew_


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fraulein

    quote:

    Orijinalden alıntı: Andrew_

    Aykut hocanin taktiğini çözüyor ama yine Gs'nij adı ağzindan düşmüyor

    Rakip takım kapanınca onu suçlayacak konular açan sizlersiniz. Bu sadece bir örnek. Şuursuz atak yapıyorsunuz. Kabul etmiyorum mu diyorsun?

    Futbol kavraminin onlar yuzunden yerlerde ve geri kaldiğimizdan kiziyoruz. Sizin gibi komplex yapmiyoruz. Biz bile sizin kadar konuşmuyoruz Galatasarayi ya..Derdiniz ne anlamadim yahu

    Futbol kavramı yerlerde diyorsunuz ama bugün Barça'nın oynadığı oyun zirve oluyor. Barça'ya karşı oynayan takımlar açık oynasa her maç 10 tane yer. Futbol kavramının içinde Defansta var. Bir takımın 11 kişi defansa yatıp oynamasından doğal hiçbirşey yok. Inter CL kupasını böyle kazandı. Siz sürekli saçma sapan puanlar kaybettiğinizi sandığınız, takımınıza peygamber eli değmişçesine göklere çıkardığınız için, rakip takım kapanıp, kiliti bir türlü açmayı beceremediğiniz için kızıyorsunuz. Rakip takım istediği oyun anlayışıyla oynar. O öyle oynuyorsa, sen de kilidi açacaksın.

    Kendini geliştirmeye çalişmiyor takimlar. Yillardir 8 kişi kapan, şişir, faul yap taktiği var bumu imkansizliklarin gerekliliği? Kişilik olucak, çaba olucak. Böyle böyle hem Gs hem Fb Avrupa takimlarinin gerisinde, böyle böyle başari elde edilmiyor.. Böyle olmasindan sikilmadinmi dicemde senin takiminda öyle oynuyor, sikildik bundan demeye yüreğiniz yetmez. Neyse sözde Aykut hoca taktiği konusu..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben mantıklı eleştirenlere hep saygı duydum. Adım aykutcuya cıkmıstır ama ben hep mantıklı yapıcı eleştiriden yana oldum. Bazı futbol ulemaları var ki onlar insanın sinirini bozuyorlar. Aylarca Stoch da stoch dediler. Adam formsuzluktan kırılıyordu. Aykut Kocaman çıktı Akhisar'da oynattı. Kötü oynadı stoch. Çıktı. Trip attı. Kocaman ceza vermedi. Çıktı Ael'de de oynattı. Yine mükemmel oynamadı. Ama 90 dk. oyunda tuttu. O gün dedim ki bu çok da iyi oynamadığı maçta 90 dakka oyunda kalmak stoch'un moralini yerine getirir. Bugün de eski performansının %60'ına ulaştı diyebilirim.
    Demek istediğim bu adam futbolcularla 1 hafta geçiriyor. Once caner oynuyodu. Millet isyan ediyodu stoch niye yok diye. Simdi stoch'u koydu adam da oynamaya başladı. Bizim bilgin arkadaşlar düşünüyo ki stoch orda alev almış goller atmayı bekliyo hoca oynatmıyo. Adam 1 hafta bu adamlarla aynı yerde. Bizden iyi görüyo. Bakıyoruz ligde 3 puan gerideyiz. En kötü ihtimal arenada kazansak ki olmamış bir şey değil. Lideriz. UEFA'da lideriz. Ama ilk kötü sonuçta eleştirmeye hazır taraftar topluluğu olduğu sürece bizden bir yol olmaz.




  • Ben de mac konusunda yazmistim, rakibi üzerimize cekip bir anda gol arıyoruz diye. Eğer gercekten bunu yapmayı kendi tembihliyorsa iyi de, top tekniği zayıf Selçuk gibi adamlarla nereye kadar. Yoksa ben bugun macı izlerken nedense ayri bir güvenle ne yaptigini bilen bir Avrupa takimi gibi hissederek izledim.

    Young Boys stili hurra hücum yapan sekilde degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Andrew_


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fraulein

    quote:

    Orijinalden alıntı: Andrew_


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fraulein

    quote:

    Orijinalden alıntı: Andrew_

    Aykut hocanin taktiğini çözüyor ama yine Gs'nij adı ağzindan düşmüyor

    Rakip takım kapanınca onu suçlayacak konular açan sizlersiniz. Bu sadece bir örnek. Şuursuz atak yapıyorsunuz. Kabul etmiyorum mu diyorsun?

    Futbol kavraminin onlar yuzunden yerlerde ve geri kaldiğimizdan kiziyoruz. Sizin gibi komplex yapmiyoruz. Biz bile sizin kadar konuşmuyoruz Galatasarayi ya..Derdiniz ne anlamadim yahu

    Futbol kavramı yerlerde diyorsunuz ama bugün Barça'nın oynadığı oyun zirve oluyor. Barça'ya karşı oynayan takımlar açık oynasa her maç 10 tane yer. Futbol kavramının içinde Defansta var. Bir takımın 11 kişi defansa yatıp oynamasından doğal hiçbirşey yok. Inter CL kupasını böyle kazandı. Siz sürekli saçma sapan puanlar kaybettiğinizi sandığınız, takımınıza peygamber eli değmişçesine göklere çıkardığınız için, rakip takım kapanıp, kiliti bir türlü açmayı beceremediğiniz için kızıyorsunuz. Rakip takım istediği oyun anlayışıyla oynar. O öyle oynuyorsa, sen de kilidi açacaksın.

    Kendini geliştirmeye çalişmiyor takimlar. Yillardir 8 kişi kapan, şişir, faul yap taktiği var bumu imkansizliklarin gerekliliği? Kişilik olucak, çaba olucak. Böyle böyle hem Gs hem Fb Avrupa takimlarinin gerisinde, böyle böyle başari elde edilmiyor.. Böyle olmasindan sikilmadinmi dicemde senin takiminda öyle oynuyor, sikildik bundan demeye yüreğiniz yetmez. Neyse sözde Aykut hoca taktiği konusu..

    Bence son yıllarda Anadolu takımları kendilerini çok geliştirdiler.. Önceden 4 büyük takımı zorlayan 1-2 anadolu takımı vardı. Şimdi neredeyse yarısından çoğu zor geçiyor maçların. 90 dakika boyunca kapanıp, katı defans uygulamakta bir başarıdır. Önceden bunu da beceremiyorlardı.. Bursaspor'un şampiyonluğundan sonra Anadolu takımları büyük gelişim içine girdi bence. Bugün Antalya çok iyi oynuyor, Ordu ligin en son mağlup olan takımıydı. Bursa, Es-Es her zaman zorlamıştır. Sivas deplasmanları hiçbir zaman kolay lokma olmadı. IBB 4 büyüklere kök söktürüyordu. Kasımpaşa Diyadin'i göndermese belki daha iyi yerlerdeydi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xakah74

    Bana göre Aykut aldigi riskleri iyi kullandi. Alex olayi baslayip bitmesi dönemlerinde yaptiklari ortada. Uefa kupasi, Lig yarisi falan Fenerbahce kariyeride basarili aslinda gecen sene belki o kadar sorun yasamasa Aykut icin baska konusacaktiniz.
    Aslinda defansif oyun konusundada Fenerbahce taraftari bence bilgisiz davraniyor bu sistem Fb takimina ilk defa Pareira ile geldi Ali sen döneminde sonrasinda Aziz yildirim döneminde ise bazi seneler haric basarili oldugunuz her sezonda Denizli, Daum, Zico, Aykut hep bu sekilde devam etti belki Denizli ile olan dönem es gecilebilir zaten Denizliyi ikinci sezonunda Oguz bitirdi ayni seyleri Werner Lauront ve Löw icinde yapmisti.
    Fenerbahce uzun senelerdir genelde defansif anlayista nasil olsa golu atarim sisteminde oynadi özellikle Daum döneminde golu atinca kapanir ve beklerdi gole ihtiyac varsada baskisini kurardi.
    Aykut iyi bir hoca hatalari eksikleri olabilir ama Fenerbahce taraftari güvenir arkasinda durarsa 2 sene icinde cok ama cok iyi bir hoca kazanacak.
    Bana göRe Aykutun gecen sezon playofflarda yaptiklari dahi yeter her mac ayri sistem rakibe ayri bir darbe ile oynadi o kadar puan farkina ragmende son maca isi getirdi.
    Fenerbahce elindeki kadro orta saha olarak o kadar abartilacak kadar iyi degil belli sistemlerde oynar Aykutta bu bilincle devam ediyor devre arasi yada gelicek sezon bu kadroya iyi Emre B ayarinda yada daha üst adam bulup alabilirse o zaman cok daha iyi hale gelirsiniz.
    Bizde insanlarimiz her seyi cabuk istiyor Uefada Fenerin grubunda baska bir hoca olsa ve elense hepiniz suspus olurdunuz ama Aykut bu basariyi saglayinca gayet dogal olagan karsiliyorsunuz.
    O burun kivirdiginiz Rum takimlarini önceki senelerde elemekten aciz takimlarimiz vardi biraz destek ve sabir ile Fb özellikle avrupada bana göre en az yari final oynama potansiyeline sahip.
    Alex olayi ve bunun yaninda siyasi görüsleri geregi Aykut üstünden vurmaya kalkan kesimi fazla dikkate almadan desteginizi verin Zico sonrasi belkide avrupada zafer yiliniz bu sezon olabilir.

    Güzel yazmışsın




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.