Şimdi Ara

Ayıplı ürün nasıl iade edilir, para nasıl geri alınır? Detaylar bu videomuzda (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
17
Favori
9.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • niyazi abime sevgiler saygılar. Allah bol kazanç versin. Patronuma seviyorum kendisini babacan insan.

  • Kuruda yok yaşta, üreticiler her zaman tüketiciyi yolmaya bakıyor. Tüketici lehine yapılanlar az bile.

  • Mesut bey, bir yıldan uzun süreli internet taahhüdü vermek yasal mı değil mi? Bir yıldan sonra ceza ödemeden iptal edebiliyor muyuz? Müşteri temsilcisi iptal edersem 300 küsur ücret ödemem gerektiğini söyledi. Bununla ilgili bir video yada konu hazırlar mısınız?

  • çizgi elektronğin son zamanlarında kartları bozup ''tüketici hatası'' damgası vurduğunu henüz unutmadık niyazi bey. yani memleket öyle bir hale gelmişki tüketiciyi en çok s..(even) firmalardan birinin sahibine kalmış tüketici haklarından bahsetmek.

  • 2.el cihaz aldik. Tamam garanti cihaza verildi fatura sahibine değil. Tüketici hakem heyetine sikayette bulunacagim ornegin 20 is gununu geçtiği icin. O zaman ne yapacağız. Faturadaki kisi mi gerekli. Değişim ya da iade isteyebilecek miyim? Internetten cok arastirmama ragmen pek net birsey bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asim03 -- 9 Mart 2016; 3:27:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki geçen sene almış olduğum televizyon içinde geçerlimi yoksa yeni alınmışmı olması gerekiyor.
    LG TV almıştım bundan 14 ay önce ilk açıldığında 3 adet ölü piksel vardı. kurulum yapan şahıs 7 taneye kadar yapacak bişey yok demişti. Şimdi bunu değiştirmek istiyorum. 14 aydır sinir oluyordum zaten.

  • LINEBACKER L kullanıcısına yanıt
    Evet gecerli. 2014de girdi yasa mahkemeye. Bu onlarin uyanikligi dusuk ihtimallede bilincsizligi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim sormak istediğim bir mevzu var arkadaşlar. Diyelim ki İnternetten sıfır cep telefonu aldım fakat kapalı kutu olduğundan adam kaşe basamadan gönderiyor. Satıcıya dedim ki garanti belgesine kaşeyi vur öyle gönder. Sonra ürün bana geldi ama ben ürünü beğenmedim iade etmek istiyorum. Kutu açıldığı için satıcı ürünü alacak mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • swcedays S kullanıcısına yanıt
    bunu bende merak ediyorum bilgili birisi varsa lütfen alıntılayarak cevaplayabilir mi ??
  • General Mobile Discovery e telefonu 3 defa ekran bulutlanması sebebi ile gönderdim. Her seferinde kalitesiz ekran taktıklarndan ve ellerindeki tüm yedek parçalrın kalitesiz olduğundan ben de son gönderişimde değişim istedim. Kendilerine yuakışır şekilde hareket edip kabul etmediler ve çareyi telefonu dokunmatiiğinin darbeli olduğunu öne sürüp kullanıcı hatası diyip garanti dışı bıraktılar. Mecburen inat edip bende 2015 ekim de Ankara Yenimahalle hakem heyetine dilekçe ile iade başvurusnda bulundum.

    Sonuç ise, hiç beni telefonu teşhis için çağırmadan iadenin redii... Karar tam olarak şöyle ;

    - Tüketicinin aynı hatadan dolayı servise 3 defa gönderdiği ve problemin halen devam ettiği ve iade talep ettiği, Üreticinin ise telefonun 1 yıl içinde 4 iki yıl içinde toplam 6 defa servste işlem görmeediğinden talebin iptali.


    Şimdi yukarıda çizgi elektronikteki abim garanti sonrası bile hileye başvuruylduğunun anlaşılması halinde iade talep edilebileceğini yazmış. Benim hakem heyetine filan da güvenim kalmadı. Bir daha da dilekçe ile uğraşıp zavallı gibi 5-6 beklemem. Adamlar karar verirken benim ne yazddğığma bakıp da telefonu muayene için çağırmaya tenezzül bile etmemiş. Ben kimi kime şikayet edeyim daha.

    Yazdıklarımı okuyunca GM ve Tlpa nın nasıl kıs kıs gülebileceğini tahmin edebiliyorum...





  • Arkadaşlar merhaba,
    Daha önceden de 6s plus ile yaşadığım sorundan bahsetmiştim(touch id ve home tuşu ses sorunu).
    Arada bir kullanım ve bekleme sürelerinin eşitliği, instagram ya da safari sayfalarının donmaları, farklı yere basmama rağmen üst kısımdaki herhangi bir sekmeyi açması ve şarjdayken ekranı açınca %30'lardayken ekranı açıp kapayınca birden %50'lere fırlaması ve şarjdan söktükten sonra şarjın daha da fazla göstermesi gibi saçma sapan sorunlarla da karşı karşıyayım. Önümüzdeki hafta 16 mart için zorludan randevu aldım. Bodrum vatan'dan almıştım telefonu. Ben paramın iadesini alıp tekrardan sıfır 6s plus almayı planlıyorum. Çünkü cihazların "refurbished or not" ikileminde kalmak istemiyorum. Apple storedan değişim gerekli raporunu alsam vatan iade/ değişim yapar mı acaba kapalı kutuyla? Ya da farklı bir öneriniz varsa yardımcı olabilir misiniz?
    Çok teşekkürler, iyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: asim03

    2.el cihaz aldik. Tamam garanti cihaza verildi fatura sahibine değil. Tüketici hakem heyetine sikayette bulunacagim ornegin 20 is gununu geçtiği icin. O zaman ne yapacağız. Faturadaki kisi mi gerekli. Değişim ya da iade isteyebilecek miyim? Internetten cok arastirmama ragmen pek net birsey bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

    Yok mu cevap?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asim03

    quote:

    Orijinalden alıntı: asim03 2.el cihaz aldik. Tamam garanti cihaza verildi fatura sahibine değil. Tüketici hakem heyetine sikayette bulunacagim ornegin 20 is gununu geçtiği icin. O zaman ne yapacağız. Faturadaki kisi mi gerekli. Değişim ya da iade isteyebilecek miyim? Internetten cok arastirmama ragmen pek net birsey bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
    Yok mu cevap?


    hocam cevap gelmemiş bilgilendiriyim garanti dediğiniz gibi cihaza veriliyor o an kullanan kişi yeterli fatura kişisinin farklı olmasının önemi yok hakem heyetine bizzat sordum

  • Quoand kullanıcısına yanıt
    Tamamdir hocam tesekkurler.Para iadesi talebinde bunacaz artik. Yarin 20. Is gunu :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tersol

    çizgi elektronğin son zamanlarında kartları bozup ''tüketici hatası'' damgası vurduğunu henüz unutmadık niyazi bey. yani memleket öyle bir hale gelmişki tüketiciyi en çok s..(even) firmalardan birinin sahibine kalmış tüketici haklarından bahsetmek.

    zamanında 10 yıl yedek parça temin etme zorunluluğu olduğu halde ,ekonomik değil diyerek desteği ret eden de o dur
    ayrıca bu işler oralarda yazdığı kadar kolay olmuyor
    aldığın yere kusuru bildirirsin ,o ben karışmam servise gönder der
    servise gönderirsin kullanıcı hatası der
    hakem heyetine gönderirsin haklı bulur
    firma buna rağmen ödemem kardeşim der
    bir üst mahkemeye başvurmak zorunda kalırsın
    mahkeme ne kadar sürer bilinmez
    her şey yolunda giderse aylar sonra paranı geri alabilirsin ama bütün bu zamanda firmanın ve satıcının dirhem zararı olmaz
    tabi birde prosedür işletirlerse yandık ki ne yandık
    satış firmalarının % 99 u garanti belgesini onaylamadan gönderir ve bu durumda daha başta sıkıntı başlıyor
    ürünü açıp belgeyi onaylasa bu defa da acaba ikinci el mi satıyor şüphesi oluyor

    zor dostum zor :)




  • Bende nokia lumia 620 almıştım. 4 ay sonunda kronik dokunmatik ekran sorunundan ötürü teleservice'e gitti ekranı değişip geldi ama sorun hallolamış gene gönderdim değişim kararı çıktı ama 1ay iş gününü geçince süreci hızandırmak için aradım ya yenisini bekleyin yada para iade edelim dediler bende yeni cihazda da olursa diye iadeyi tercih ettim ama telefon fiyatlarına bir baktım fiaytlar uçmuş sonra tekrar arayıp üst modeli yollamalarını istedim.Microsoft kabul etmedi iade istemişisiniz iptal edemeyiz dedi diretince 350tl karşılığı nokia 225 tuşlu telefonu önerdi bende kabul etmeyip hakem hetine gideceğimi söyledim ama onlardan geri gelmeyip bende gitmeyince tekrar başvurup iadeyi aldım ama şimdi telefon bakıyorum o fiyata alet yok nokia microsoft var ama bir daha onlara para kazandırmak istemiyorum.

  • Çok güzel bir sohbet olmuş. Ayrıca duygulandırdı çizgi eskileri hatırlatıp.
  • Ayıplı ürün satıcının değil üreticinin ayıbıdır. Satıcının görevi ürünün satılmasıdır.Millette yanlış algı yaratmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.