Şimdi Ara

Ayın SORUSU : fotoğraf işleme video montajı ve çizim için ATİ HD mi ? GTX NVİDİA mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar soru gayet açık. Fakat fan olarak cevap vermeyin. İşe yarayacak bilgilere ihtiyacımız var.

GTX 560 AMP! - GTX 560 Tİ yada HD 7850 ? Bu kartlar arasında kaldık. Şimdiden söyluyorum Bütçe bunlardan üstünü kaldırmıyor. Yok şunu al bunu al demeyin. Bu 3 karttan birisinde karar kılacağım.

Hangi kartı seçiyorsanız lütfen yanına nedenini yani şu yüzden xxxx kart diyin arkadaşlar.

SAYGILAR...

• cuda destekli programlar kullanacaksanız gtx 560 ti, örnek cs6 da after effect ile bir raytrace sahne çıkışı almada ekran kartı çok daha hızlı çıkış alabilmekte.
    kullandığınız programların özelliklerini sitelerinden araştırım.
    ayrıca hız ve rahat çalışmanız açısından 1gb değil 2gb öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arbiter

cuda destekli programlar kullanacaksanız gtx 560 ti, örnek cs6 da after effect ile bir raytrace sahne çıkışı almada ekran kartı çok daha hızlı çıkış alabilmekte.
    kullandığınız programların özelliklerini sitelerinden araştırım.
    ayrıca hız ve rahat çalışmanız açısından 1gb değil 2gb öneririm.

Peki gtx 560 2gb olanı var. Tİ olmayan bir model o model de işimi görürmü ?

http://www.vatanbilgisayar.com/zotac-zt-50709-10m-gtx560-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=56267

• Nvidia Quadro.
  • biri 336 diğer 384 cuda çekirdeği fakat 2gb alırsanız after effect yada premiere gibi yazılımlardan tam yararlanabilirsiniz.
    günümüzde ki programların gelişimi ve ilerisi için 1gb çalışma için uygun bir ram ölçüsü değil artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: arbiter

biri 336 diğer 384 cuda çekirdeği fakat 2gb alırsanız after effect yada premiere gibi yazılımlardan tam yararlanabilirsiniz.
    günümüzde ki programların gelişimi ve ilerisi için 1gb çalışma için uygun bir ram ölçüsü değil artık

2 GB almak daha mantıklı gibi. Çekirdek sayısının önemi nedir hocam ?
    Bu paralel işleme mi oluyor ?
  • aynen. program için ne kadar fazla cuda çekirdeği varsa o kadar iyi, listenizde kart olarak verdiğiniz 560 ve 560 ti arasında 50 farka karşılık 560 2gb olanı tercih ederim tabi 560ti modelinin de 2gb olanı mevcut 560 ve 560ti 2gb modelleri arasında fiyat farkını siz kendi bütçenize göre belirleyip karar verin imkkanınız varsa tabi 2gb 560ti modelini alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arbiter -- 29 Temmuz 2012; 5:33:02 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2gb 560ti candır hocam. Asus veya msi ın çok güzel modelleri var. Eğer stokta yoksa bile bazı sitelerden isteyin getiriyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • paranız yetiyorsa bunuhttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4393 , yetmiyorsa gtx 560ti modelini alın.(2gb yada 1gb farketmez)
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightwish34

paranız yetiyorsa bunuhttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4393 , yetmiyorsa gtx 560ti modelini alın.(2gb yada 1gb farketmez)

Bellek farketmez mi

• gerçekten bilginiz var ise öneri yapın quadro önermişsin milattan kalma bir model quadro 4000 modelleri bile yeni seri sistemler ile uyumlu çalışmıyorken önerdiğiniz kart süper
    yeni programlar artık tam cuda desteği sunmaya başladı ram olarak 2gb tercih etmek kaydı ile gtx 560 veya gtx 680'e kadar hepsi arkadaşa veya bu işeler ile uğraşacak insanlara fazlası ile yeter.
    yollanan veri direk cuda çekirdek ve kartın hafızasında işleniyor, mesela after effect ile bir sahnenin render işlemi işlemcide 1saat'e yakın süre verirken, denemiş biri olarak 2x gtx460 ekran kartı ile 9 dakkada bitirdi.
    aynı sahneyi gtx480 ile render ettiğimde mimarisinin getirdiği özellikleri ile 10dk gibi bir sürede bitirdi.

quadro ile alakalı 1-2 gerçeği de burda dile getirmek isterdim fakat herşey heryer de söylenmiyor

• Hocam Bütçeme göre GTX560 ın yada 560 Tİ nin 2 gb liğini alacağım fakat. Çekirdek sayısına baktığımda
    HD7850 : paralele işleme sayısı : 1024 yazıyor. Neredeyse 3 katı bu bir fark yaratırmı yoksa gtx serisi dahamı etkili olur ?

http://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-karti-vga/msi-ati-hd7850-twin-frozr-oc-2gb-ddr5-256-bit-pci-ekspres-ekran-karti-r7850-twin-frozr-2gd5-oc.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi javes -- 29 Temmuz 2012; 15:09:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: javes

Hocam Bütçeme göre GTX560 ın yada 560 Tİ nin 2 gb liğini alacağım fakat. Çekirdek sayısına baktığımda
    HD7850 : paralele işleme sayısı : 1024 yazıyor. Neredeyse 3 katı bu bir fark yaratırmı yoksa gtx serisi dahamı etkili olur ?

http://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-karti-vga/msi-ati-hd7850-twin-frozr-oc-2gb-ddr5-256-bit-pci-ekspres-ekran-karti-r7850-twin-frozr-2gd5-oc.html

7850 asus sahibiyim gpu 870>1300 yaptım ram hızını 4.800 > 5.500 yaptım canavar diyebilirim ve elektırık acısından en uygunu baskaları a ise yada en kralı A+ ise 7850 A++ dır

• quote:

Orijinalden alıntı: ErknOzyurt

quote:

Hocam Bütçeme göre GTX560 ın yada 560 Tİ nin 2 gb liğini alacağım fakat. Çekirdek sayısına baktığımda

7850 asus sahibiyim gpu 870>1300 yaptım ram hızını 4.800 > 5.500 yaptım canavar diyebilirim ve elektırık acısından en uygunu baskaları a ise yada en kralı A+ ise 7850 A++ dır

Arkadaşın Kulanacğı programların Bazıları Cuda Çekirdeği kulanıyor yanlış bılgılendırmıyelım Çizim Render gıbı ışlemlerde Cuda Çekirdeği lazım ki buda Atide yok

• quote:

Orijinalden alıntı: veto1214

quote:

Orijinalden alıntı: ErknOzyurt

quote:

Arkadaşın Kulanacğı programların Bazıları Cuda Çekirdeği kulanıyor yanlış bılgılendırmıyelım Çizim Render gıbı ışlemlerde Cuda Çekirdeği lazım ki buda Atide yok

O kadar bilgım yok malesef :) öneri yaptım sadece ama render vs gibi işlemlerde bildiğim kadarıyla ekran kartları 3.500 dolar falan fiyatlar vardı ar-ge de stajyerdım inanılmaz ekran kartları vardı :)

• Bu iki kart arasında hangisini almak mantıklı peki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi javes -- 29 Temmuz 2012; 17:18:56 >
  • bu konuda arkadaşın tam olarak hangi programları kullanacığını yazdığı biryer var mı ben mi göremedim ?
    programlar cuda destekli ise gpu'nun verileri işlemesi çok daha verimli oluyor ayrıca 3d vb işlerden çok anlamasamda
    günüzmüzde 1 gb VGA ram'in oyunlarda bile yetersiz kaldığını söyleyebilirim büyük ihtimal bahse konu programlarda da
    yetersiz kalacaktır.ama yinede hangi amaç ile hangi programların kullanılacağını bilmeden net birşey söylemek zor.
    ayrıca yanlış bilmiyorsam AMD tarafında da cuda mantığına benzer hızlandırma var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 29 Temmuz 2012; 17:57:23 >
  • fotoğraf işleme programları photoshop vb programlar.
    Video işleme programları edius ve benzeri programlar.
  • gtx560 Ti daha iyi olur. gtx560'ın cuda sayısı daha azdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

gtx560 Ti daha iyi olur. gtx560'ın cuda sayısı daha azdır.

MSI GTX560 da 384 ( 230 $ )
    Zotac GTX 560 Tİ 384 ( 270 $ )
    Zotac GTX 560 AMP! 336 ( 230 $ )

Zotac 560nın diğer değerleri daha yüksek ama paralel işleme sayısı olarak MSI ile aynılar ve aralarında 40 dolar fark var ne dersiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi javes -- 29 Temmuz 2012; 19:23:35 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.