Şimdi Ara

Ayder Yaylasına Nasıl Gidilir Nerede Kalınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar erzurum merkezde ikamet ediyorum. önümüzdeki hafta sonu eşimle birlikte ayder yaylasına gitmeye karar verdik. 2-3 gece kalacağız.

birinci sorum, erzurumdan aydere nasıl gidilir? google maps e göre 2 yol var. birisi tortum üzeri, diğeri gümüşhane üzeri. tortum tarafı daha kısa. onu mu tercih etmeliyim?

diğer sorum, orada nerede kalınır. fiyatı abartı olmayan aileye uygun temiz otel önerebilir misiz?

teşekkürler.

• Hocam ben 2010 yılında gittim aydere ama sahsen umdugumu bulamadım. betonlasmıs falan yollar gayet guzel asfalt etrafta heryer binalar yani bozulmus bende onun yerine fazla bilinmeyen yukarı yaylara gidin pansiyonlara.. ben Hasimoglu otelin Fırtına Deresi uzerindeki odasında kaldım cok guzeldi. normalde orayı kiralamıyorlarmıs ama araya turizm bakanlıgında bir arkadası sorduk falan kalabildik 1 gece superdi derenin uzerindeydik resmen. donuste de rafting yaptık ama rafting de o kadar heycan verici degildi cunku sular cok durgundu.. ama dedigim gibi biraz arastırma yapıp yukardaki yaylalarda guzel pansiyonlar bulabilirsiniz. mesela hemsin yaylalarına gidecekseniz aracınız 4x4 degilse aydere bırakıyorsunuz kisi bası 15 liraya sizi 4x4 le gelip yukarı yayladaki pansiyona goturuyorlar ve gayet guzel.

yol olarak ise biz rizeden diyarbakıra gidecegimiz icin ovit gecitinden gectik. yol cok dik ve sisliydi agustos ayında biz saat 2 de ayderden cıktık gece 11 de anca varabildik erzuruma normalde durmayacaktık mecburen ogretmen evinde kaldık. tokat tarafında yol var rahat bir yolmus biraz uzatıyor ama daha tercih edilebilir sanırım. bende haftaya ankaradan cıkıp guneydogu dogu karadeniz yapıp geri donecegim.

• İspir-Ovit-İkizdere yolundan gidersiniz.Kışın tehlikeli,bu mevsimde sorun olmaz.Diğer yollar mesafeyi uzatır.Hem bu yolun manzarası daha güzel.Ayırca Ovitte Yedigöller diye biryer var,Googledan bakın eğer imkan olursa oraya da gidin.

Birçok pansiyon ve otel var.Sezon yeni başladığından fiyatlar yüksek olmaz sanırım.Zaten görürsünüz otelleri.Fiyatlar oda olarak 50-100 arasında.Sezonda biraz da artıyor.Otellerin genelde hepsi aileye uygun.

Arkadaşın dediği gibi Pokut vs diğer daha bir yayla havasında ama Ayderde kötü değildir.Diğer yaylalara yürüyüş,araba turu vs vs mevcut.Ayderin en büyük güzelliği çok güzel bir kaplıcası var.
  • evet ayderin kaplıcası gercekten guzel :)

bende haftaya gidicem sanırım kaplıcaya aydere giderim ama ayderde kalmam yukarı cıkarım muhtemelen
  • Ayder Istanbul pansiyonu öneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam soru sormus millet iyi kötü yorum yapmiş geri dönüş bile yok böylelerine iyilik yapmayın..

araştırsın dursun google da
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.