Şimdi Ara

Ayak kokusuna kesin çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
31.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benimde muzdarip olduğum ama kesin çözümünü 3 ay önce ziraat mühendisi bir arkadaşım sayesinde keşfettiğim bir yöntem açıklıyacağım internette satılan uydurma kremler losyonlar parfümler ilaçlardan bıktıysanız kesin çözümü birazdan anlatacağım

öncelikle maddemizin adı borik asit diğer bir adıyla asidik bor eczaneden demin satın aldım güncel fiyatı 100 gr 2.75 lira

şekli şemali tuz a benziyor beyaz kristal bir yapısı var elle ovaladığınızda pudra gibi oluyor bunu nasıl kullanacaz

kullanılışı :

ayaklarımızı önce bir güzel yıkıyoruz kurutuyoruz geniş bir leğene ayaklarımızı koyuyoruz ve tozumuzu ayaklarımızda yediriyoruz tuz gibi tamamen pudra olacak şehilde 15 dk boyunca ayaklarımızı tozumuzla bir güzel ovalıyoruz tırnak aralarına özellikle dikkat edelim ( internette bazı arkadaşların kullanma şekli suyla karıştırıp kullanmak ama bunu denedim en fazla 1 hafta sürdü etkisi suytla beraber kullanmanızı tavsiye etmiyorum )

ayaklarımıza yedirdiğimiz tozdan sonra ayaklarımızı yıkamıyoruz temiz bir çorap terciyen yeni bir çorap giyip borik asidimizin tenle temasını devam ettiriyoruz legende bir sürü toz kalacak kalanları ayakkabımızın içine serpiyoruz eger hala tozumuz kalmışsa kalan tozu kapı eşiklerine kalorifer eşiklerine serpiyoruz bunun sebebide borik asidin bir diğer özelliği muhteşlen bir şekilde evden böcekleri kovması :)

ben denedim mükemmel sonuç aldım umarım sizinde kabusunuz olmaktan çıkar bu meret

• deneyebilirim belki ama ayak terliyorsa çözüm yok.terlediği sürece o koku oluşur bendede bu var maalesef.gereksiz terleme sorunum var elde ve ayakta.yeni ayakkabı alıyorum ilk 2 3 hafta güzel sonra o da kokmaya başlıyor.her akşam ayaklarımı yıkarım ama gel gör ki ayakkabı 3 4 saaten fazla durdu mu ayakta sıkıntı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 20 Kasım 2012; 0:45:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her insan terler bu önerim ömür boyu kalıcı bir yöntem değil
    1 ay etkili ve en ucuz en sağlıklı yöntem ben kendim kullandım

Borik asit, aynı zamanda borasis asit, ortoborik asit ya da acidyum boryum; genellikle antiseptik, böcek ilacı ve koku gidericilerde kullanılan beyaz kristal renkli, suda çözünen bir inorganik asit.

antiseptik olarak kullanılıyor yani lens sularında kullanılan madde kanımca ayaktaki kokuya sebeb olan bakterileri öldürüyor bu sebeble kokuyu önlüyor
  • Denemediğim hiç bişey kalmadı.

Ama kendimce yollar buldum. tavsiye olarak yazacagım.
    1- kokmuş ayakkabıları atmak yeni ayakkabı almak ve bir ayakkabıyı 2 günden fazla giymemek.(en önemlisi bu)
    2- ayak tırnaklarını daima kesmeye özen gösterin.
    3- günlük koksada kokmasada çorabı değiştirmek.
    4- duştan çıktıktan sonra soğuk suyla ayakları yıkamak.(bunu yüzüne uygularsanız açılan gözenekler sok etkisiyle kapanacaktır ve sivilcelerede iyi gelir.)

yazın bil hassa hava girip çıkabilen ayakkabılar alınız. Ama naylondan üretilmiş adi ayakkabılar almayın delikli olsa dahi.

Bu yazdıklarım zor değil. Kendinizi alıştırsanız normal rutin halde kendinizi yormadan olacaktır.
    Hiç bir ilaca para vereyin.

not: deniz kenarında olanlar denize ayaklarını soksun bana baya iyi gelmişti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İshale kesin çözüm!
    14 yıl önce açıldı
    Ayak kokusu nasıl engellenir
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.