Şimdi Ara

ayak ısıtma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eli ayağı üşüyenler. Çözüm arayanlar...
    Bi ara Çin malı ısıtıcı tabletler vardı. Üşüyen yere konuyordu o da ısıtıyordu. 6 saat yazmışlar bi yere ısıtma süresine. Demir oksit deniyordu içindekine açılınca havayla temas eder etmez ısınmaya başlıyor ve ısıtmış oluyordu. Hem fiyat olarak hem enerji kaynağı olarak hem de kapasite olarak pek pratik değiller anlaşılan.
    Sadece avm lerde gezenler değil dürbünün ucunda şahinlerin dans ettiği MekancI ların mekanında nöbet tutanları da düşünün.

    Elektrik ile ısıtmada bir pil gerekeceğinden işin rengi değişiyor. Vücudun daha sıcak yerlerinden su dolaştırarak ayakkabı ısıtılabilir. Basitçe küçük borularla mesela su bacaklardan dolandırılır ve ayakkabıya girer. Öyle büyük karmaşık değil kumaş içinde hissedilmeden. Nöbet tutulan yerler ve ya iş ortamı için farklı tasarımlar gerekir.

    İçinde pompa olan ayakkabı vardı. Havalandırma için. Bunun yerine ısıtma çevrimi eklenirse ayakkabıya her yere basmada refrigirant basılır ve ısıtma sağlanır. Refrigirant yerine hava da kullanılabilir. Zaten ilk klima hava iledir. Hava dışarıdan alınır, içeride sıkıştırılır ve içeri ısıtılmış olur. Sonra dışarı atılır. Çok basit.

    Aslında çakmak gazı doldurulan ve bu gazı uygun hızda yakan bir sistem işi bitirir. Gaz doldurulur iş biter. Bunları foruma yazıyoruz ve kaçırıyoruz. Daha önce bahsettiğim noter onaylı toplantılar yapılsa forum içi fikirler çalınmamış olurdu.

    Ayakkabıda refrigirant denilen buzdolabı gazı tipi gazlardır. Ayak yere basarken bu refrigiranta uygun daha doğrusu ayakkabıya uygun bir pompa(kompresör aslında) ile refrigirantın devri daim i yapılır. Klimalardaki ısıtma çevrimi uygulanır. Artık yere basmak daha zor olacaktır. Ve ayakkabıya condenser evaporatör kısımlarını uyarlamak gerekecektir. Ancak ısınma gerçekleşecektir.
    Refrigirant yerine hava kullanılırsa efektiflik gider ama basitçe havadan havaya iş biter.
    Hava ve ya refrigirant çevrimlerinde önemli nokta, sıkıştırıldığında bu gazların ısınması ve genleştirildiğinde(sıkışma açıldığında) soğumasıdır.

    Ama lpg li ayakkabı? zahmetsizce soğuğa çözüm. Yani ayakkabıya basmak zor değil bu yöntemde. Bunun için yanıcı gazı ateşleyebilen ve uygun hızda yakan bir sistem gerekmekte. Bu sistemin sağlanmasıyla piyasada bunun yaygınlaşması yakın zaman işleridir.

    Diğer taraftan sıvıların hareket borularında dirençle muhatap olması da ısınma sebebidir. Ayakkabı altında kompresör yerine sıvı pompası kullanılması ile bir sıvı kılcal ve ya küçük hatta devri daim ettirilebilir. Bu şekilde sıvı kılcal hatta ilerlerken sürtünmeden ısınır. Bu konuda sıvıyı kısmak da ısıtabilir. Yani sıvı vanada kısıldığında arkadan gelen basınçla yoluna devam ederse bu bir ısınma sebebidir. Vana dediğimiz tabi basit bir kesit daralmasıdır.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.