Şimdi Ara

Aseton-Alkol ile Isı olmadan Baskı Devre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 3 hacim asetona karşı 8 hacim alkol karışımı ile tonerli (lazer yazıcı) çıktıdan bakır plakete baskı alınması anlatılıyor.
    Asetonun toneri tamamen çözdüğü, alkolün ise hiçbirşey yapmadığı anlatılmış. Bu karışımda aseton miktarının az olması da toneri tam eritmeden yapışkan kıvama getirmek için diye anlatılmış. Alkol muhtemelen asetonu çözüp karışımdaki aseton yoğunluğunu azaltarak tonerin şeker gibi erimesini önlemek için.
    bakır plaketin su ve bulaşık teli ile silinmesinin ardından, alkol spreylenerek tekrar silinmesini ve sonra bakır plakete alkol-aseton karışımının akıtılıp baskı kağıdının hızlıca yerleştirilmesi isteniyor. Asetonun alkoldan daha uçucu olması sebebiyle yeterince hızlı hareket edilmezse karışımdaki asetonun alkole göre daha hızlı azalacağını ve karışımın alkolce yoğunlaşacağını anlatıyor. Fazla bastırmadan 5-10 saniye bekledikten sonra adam akıllı bastırıp (adamın pek bastırıyor gibi bi hali yok aslında) 2 ve ya daha fazla dakika bekleyip suya atılmasını istiyor.
    Suda en az 2 dakika beklettikten sonra kağıdın köşeden dikkatlice ama direk olarak kaldırılmasını istiyor. Ve direk toner plakete geçiyor... Aslında toner geçiyor ama plaketteki toner geçen kısım beyaz. Ama toner siyah renkli olur? Muhtemelen toner bitişik olduğu kağıdın temas kısmını da kaldırarak geçiyor plakete.
    Baskı kağıdının da aseton-alkol karışımının uygun hızda uçmasına imkan vermesi gerektiğini de anlatıyor. transperancy kağıt kullanmayın diyor. Asetat demek istiyor herhalde.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.