Şimdi Ara

Ayak Burkulması İçin Öneriniz Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
3
Favori
97.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün akşam ayağımı çok fena burktum. (Dışa doğru.) Şu an yürümekte güçlük çekiyorum. Ayağımın üstüne bastığım an müthiş bir acı hissediyorum. Her yere sekerek gidiyorum. Burkulmanın kısa zamanda geçmesi için ne yapabilirim?

Nasıl öneri ama

Orjinalden alıntı: empra

buz koyman gerekir torba içine buz koy, zorlanma çoksa hastaneye görünmende fayda var...

Teşekkürler, başka önerisi olan var mı?

Sözler yerine kaba kuvvet, kullanılabilse de;… …kelimeler kudretini hep koruyacaktır. Kelimeler anlama ulaşmanın yollarını ve… …dinleyenlere hâkikatin telaffuzunu gösterir.
  • Doktora Gitmene Gerek Yok Gecen Gün Basketbol Oynarken Banada Oldu Üstüne Hiç Basamadım 4 5 gün

1)Ayagını Haraket Ettirme
    2)Üstüne Basta Bir Süre Ve Ayagını Sürekli Yüksekte Tutki Sıvı Aksın Aşşagıya Dogru
    3)Hergün Bir Müddet Buz Uygula
    4)BeN Rheumon Gel Diye Bir Şey Var Ben Hep Onu Sürdüm Deri Emdikten Sonra Ayagımı Bezle Sardım.Hemen Sürüp Sarma Bez Emiyor Yoksa

Ve Tam İyileşmesi 2 Haftayı Bulacaktır

Orjinalden alıntı: £mre

Doktora Gitmene Gerek Yok Gecen Gün Basketbol Oynarken Banada Oldu Üstüne Hiç Basamadım 4 5 gün

2)Üstüne Basta Bir Süre Ve Ayagını Sürekli Yüksekte Tutki Sıvı Aksın Aşşagıya Dogru
    4)BeN Rheumon Gel Diye Bir Şey Var Ben Hep Onu Sürdüm Deri Emdikten Sonra Ayagımı Bezle Sardım.Hemen Sürüp Sarma Bez Emiyor Yoksa

Nasıl bir tavsyedir bu. Doktora gitmene gerek yok diye. Ne denir ki artık buna.

Sözler yerine kaba kuvvet, kullanılabilse de;… …kelimeler kudretini hep koruyacaktır. Kelimeler anlama ulaşmanın yollarını ve… …dinleyenlere hâkikatin telaffuzunu gösterir.
  • doktora görün, belki ayağını alçıya bile alabilirler.
    NE ÜLKE AMA ;Cumhuriyetle yönetilen ama Cumhuriyet bayramı kutlanmayan...Hergün Şehit...Hergün trafik kazası…. Her 10 yılda bir büyük ölçekli deprem yaşayan ama hala tedbir üretemeyen…Eğitime en fazla parayı ayıran 9’ncu ülke ama eğitimde dünyada 70’inci sırada…Dünyada en çok tv izleyen ikinci ülke..Futbolu Şikeli...Sınavı Şaibeli...İnterneti Yasaklı...Gazetecisi Tutuklu...Mizahı Sansürlü...Benzini Kazık...Vergisi Tavan...Maaşları taban..Paşa'ları İçerde...Teröristi Dışarda...Politikacısı zengin, seçmeni fakir...Tarım ülkesi ama eti, şekeri dışarıdan alan… Sloganı Durmak Yok Yola Devam..!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: £mre

Doktora Gitmene Gerek Yok Gecen Gün Basketbol Oynarken Banada Oldu Üstüne Hiç Basamadım 4 5 gün

Bu arkadaşa uyma.Bende ayağımı burktum 6 ay kadar önce.Cok fena şişti ki sorma kırdım sandım.Doktora gittim işte film falan çekti.İlaç yazdı bi kaç tane.Allah'tan kırmamışız.Doktora mutlaka gorun eger ciddi anlamda burktuysan.

Orjinalden alıntı: pisiko__

doktora görün, belki ayağını alçıya bile alabilirler.

O kadar ciddi mi hocam ya. Burkulmada ayağı alçıya alıyorlar mı?

Mekanı cennet olsun.

Öncelikle tek başına olmaz mutlaka yanına biri olacak yere oturcaksın

bacaklarını ileriye doğru uzat.

Arkadaşın ayağını yere 180 derece açı ile germeye başlasın taki dayanabildiğin yere kadar daha sonra

tam tersini yapacak ayağını sana doğru itecek dayanabildiğin yere kadar.

Bunu 7-8 defa yap.

Daha sonra tülbent ile ayak bileğini sıkıca sık ve 1-2 gün (ara ara çöz 15-20 dakka) öyle dur gecede

mümkün olduğunca az yürü.

Geçmiş olsun dostum..

> > < <
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogameci

Rahmetli babannem bu tip konularda çok deneyimliydi.

Mekanı cennet olsun.

Öncelikle tek başına olmaz mutlaka yanına biri olacak yere oturcaksın

bacaklarını ileriye doğru uzat.

Arkadaşın ayağını yere 180 derece açı ile germeye başlasın taki dayanabildiğin yere kadar daha sonra

tam tersini yapacak ayağını sana doğru itecek dayanabildiğin yere kadar.

Bunu 7-8 defa yap.

Daha sonra tülbent ile ayak bileğini sıkıca sık ve 1-2 gün (ara ara çöz 15-20 dakka) öyle dur gecede

mümkün olduğunca az yürü.

Geçmiş olsun dostum..

Önerin için çok teşekkür ederim Allah rahmet eylesin.

• Üstüne süreklimi basamıyorsun burktuğundaki olan bir acımı..

Ortapedide biraz iyiyimdir 3kez kol 1kez ayak:)

Neyse tahminlerim...

1-Liflerin zedelenmiştir...

Normal ayağını basmadığında rahat edesin birşey hissetmezsin ama bastığında ağrı hissedersin..

Çözümü: Bir ilaç vardır adını unuttuğum eczacıya anlat derdini verir.. Onu arıyan yere sürüyorsungüzelce dağıtarak sonra üstüne bandajla çeviriyorsun sıkıca çokta sıkma ama iz yapar kan dolaşımın azalır...

2-Şişlik varsa doktara git..

*Kırık,çıkık,çatlak vs olmakla yine liflerin zedenlenmiş olabilir ama ihtimaller kuvvetli ve karışık..

Dr harici kimseye elletme daha ciddi sorunlar olabilir..

Acına göre işte sadece ilk acıysa sorun yok ama acı devam ediyorsa onun üstüne doktora gitmeni tavsiye ederim..

Sir Night hocam arkadaş demekki pek sık sakatlanıyor ebnim gibi ordan ne yapacağını biliyor panik yapmıyor:)

Kendi kendinin doktoru olmuş o konuda..

Çünkü o vüvut senin ne oldunu sen hissediyorsun ve birazda biliyorsan sorun yok:)

• Dostum bunun kıtlamayla geçeni, yani çok hafif olanı da var, yukarıda bir arkadaşın dediği gibi şişme ve alçıya neden olacak kadar ağırı da var. Sen en iyisi bir doktora görün. Ona göre doktor hem müdahale yapar hemde gerekiyorsa ilaç verir.
  • Aynısı bana olmustu bi krem sürüyordum sonrada bandajla diyordu doktor

• benimde burkulmuştu birkere kırık çıkıkçıya gittik adam ayağımın üstünde tepindi resmen hiç tavsiye etmem doktora gidin en iyisi
  • Bak dostum doktora gitmen lazım.Kesinlikle gitmelisin.Doktor sana merhem ve bandaj verecek büyük ihtimal.Şunu da unutma eğer tedavisini yapmassan o ayağın bir daha uzamayabilir.Ergenliği bitirdiysin problem yok ama eğer ergenlikteysen tedavi etmen lazım.Çünkü senin kıkırdaklar zedelenmiş durumda.Doktorun verdiği merhemleri sürersen ve kollarsan 1 hafta kadar bir daha sorun olmaz.Yoksa kendisinin geçmesini beklersen o ayağın uzamayabilir.

Orjinalden alıntı: orvakad

Bak dostum doktora gitmen lazım.Kesinlikle gitmelisin.Doktor sana merhem ve bandaj verecek büyük ihtimal.Şunu da unutma eğer tedavisini yapmassan o ayağın bir daha uzamayabilir.Ergenliği bitirdiysin problem yok ama eğer ergenlikteysen tedavi etmen lazım.Çünkü senin kıkırdaklar zedelenmiş durumda.Doktorun verdiği merhemleri sürersen ve kollarsan 1 hafta kadar bir daha sorun olmaz.Yoksa kendisinin geçmesini beklersen o ayağın uzamayabilir.

Bu çok kötü olur. Bugün gitmeye çalışacağım, tavsiyeler için teşekkürler
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.