Şimdi Ara

Sizce bir giysinin kaliteli olması için illa pahalı mı olmalı lazım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorum saçma olabilir ama merak ettiğim için başlık açmak istedim.

Birkaç gün içerisinde kot pantolon alacağım ama bütçeli bir şey alsam şık, rahat, kaliteli, uzun süre dayanan bir şey olur mu diye merak ediyorum. Gerçi şık, rahat olup olmadığı giyildiği zaman anlaşılır ama uzun süre dayanıklı olup olmadığını kestiremiyorum.

Bu arada kafamdan şunlarda geçiyor, markalar insanlar sırf marka adını seviyor diye ucuz (ve belki de dandik) bir şeyi pahalıya satıyor mudur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Minsc-Boo -- 22 Aralık 2025; 17:17:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Onemli olan kesimi sana yakısan pantolonu kıyafeti almak. Misal bana mavinin black modeli uyuyor onu alıyorum. Misal levis ünlüyken 501 bana olmuyordu 507 giyerdim ben. Veya dedaktonun kesimi uyuyor. Geçen zara man dan acilen aldım kot ama orta yuksek bel bende gobek var biraz rahat durmuyor gobegin altına dogru süzülüyor sonra ağı aşağıua düşüyor. Yüksek pickup var bende bacagımı atıp arabaya binemiyorum. Böyle yani

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hammerdown H kullanıcısına yanıt

Geçende mavi blackta kampanya vardı 1700 du kot ama işte 3000 i geçince 1000 indirimle 1000 tl ye falan geliyordu.

ucuz istersen defacto da iyi

Yıl demek istedim

telefonun azizliği

Hocam sen normal de hangi markalardan giyiniyorsun?

üstüme giydiklerim

replay diesel dainese veya franklin&marshall

ama üstüme giydiklerimi baldızlar ürettiği için bir kurus para vermiyorum. Yoksa. Bi dizel tshirte sweate a o kadar para vermek mantıksız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 22 Aralık 2025; 17:40:44 >

Geçende mavi blackta kampanya vardı 1700 du kot ama işte 3000 i geçince 1000 indirimle 1000 tl ye falan geliyordu.

ucuz istersen defacto da iyi

Anladım hocam sagolun. Ekside millet maviyi baya kötülemiş ama yine bakayım. Illa levis falan bakmayayım, belki Zara da olur.

quote:

Yıl demek istedim

telefonun azizliği

Sağolasın hocam.

quote:

Hocam sen normal de hangi markalardan giyiniyorsu

Hocam genelde Polo, Pull&Bear, kot pantolon için ise şu zamana kadar sanırım Littlebig, Levi's falan giydim.

• Üstünde marka olan hiçbir şeyden hoşlanmam. Marka etiketlerini söküyorum hatta, deri ceketteki markayı cıkarttırmak istemistim ama onu oraya yapıştırmıslar cıkınca komple icindeki liner kuması da değistirmek gerekmisti ama kuması degistirmedim markayı bıraktım. Fakat dısarıdan görünen bir sey olsaydı mutlaka onu söktürürdüm ya da ceketi giymezdim. Üstüne yakısan markasız kıyafetler al markalarını sök zaten. Hem görgüsüzlük hem de markanın bedava reklamını yapıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 22 Aralık 2025; 18:27:8 >

Ben marka giydiğim zaman dandik kötü kıyafet arasında bariz fark oluyor.

özellikle kalite açısından insanların da ayrıca bakışları konuşmaları değişiyor bu etkiliyor.

• Planlandigimizdan daha ucuz bir kot pantolon aldım, stilini beğendim gerçi ne kadar süre gider bunu bilmiyorum (yırtılılma olur mu, rengi solar mi vb.). Paçası ayakkabının üzerinde biraz toplandı ama burada yaptırmak istemedim (gerçi ücretsiz olabilir sormadım) zira evimden uzak bir avm tekrar gelmek istemedim, terziye paça fiyatı soracağım pahalı gelirse artık buraya gelirim tekrar (gerçi paça alımı bedavamı sormam lazım).

Hocam yazdıklarızdan anladığım kadarıyla bir giysi üstüme yakışırsa (ucuz da olsa) onu alayım diyorsunuz illa pahalı olması şart değil yani. Ben şık ve janti olur diye hafiften markalı ve biraz daha pahalı ürünlere yöneliyorum başta eğer param varsa.

Evet ama giysi alırken iyi secim yapman lazım, ne sana yakışır bilmen gerekiyor. Rastgele alırsan üzerinde iyi durmaz elbette.

Kot pantolon konuları yıllardır tartışılır hep, kumaş yani malzeme kalitesi değil kesim kalitesi önemli. Cünkü zaten ucuz pantolonlarda da genellikle iyi kumas kullanıyorlar. Iyi bir kesime sahip ucuz bir pantolon da markalı gibi güzel durabilir.

Yani gittin mesela Levis aldın, cuval gibi kesimi var, yine paranı sokağa atmış olursun.

Bu yüzden internet yerine mağazadan al derim. Deneyerek al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Aralık 2025; 6:59:51 >

Fakat bunun istisnaları da var mesela Levis kot ceket var klasik model vintage trucker biliyorsun onun 3 farklı rengi var bende. Cünkü kesimi ve tarzı hosuma gidiyor. Fakat bu bir istisna. Onun dısında markalı seyler velet gibi ya da özenti gibi falan gösteriyor bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Aralık 2025; 7:3:22 >

Teşekkür ederim hocam cevabınız için.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.