Şimdi Ara

Ayak Burkulması İçin Öneriniz Var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
3
Favori
97.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Anneme olmuştu ALLAH kimsenin başına vermesin ALLAH KORUSUN Annem yattı hep yürüdü arada ama, şişti falan 20 - 30 günde geçti.
  • arkadaşlar bana da aynısı oldu. deneyimlerimi paylaşayım:
    squash oynarken bir yan topa koşup, vuruşu yaprken ayak yerde sbtken bilek yere doğru devam etti.. sağ dışa... ve 4-5 çıt çıt çıt sesi geldi bileğimden..
    hemen bıraktım. yumruk gibi şişti. spor merkezi doktoru geldi.. hemen sprey ve buz koydu...
    thermo-rheumon kırmızı ilaç ve lasonil karıştır sür ve ağrı kesici al dedi.. pazardı olay olduğunda..
    ptesi hastaneye gittim. röntgen çekildi. ayak yan distorsiyonu teşhisi kondu doktor:
    arthrotec 50 mg günde 2 kere verdi ve de rheumon gel verdi. bir de kas gevşetici...
    2 gün sonra doktora tekrar gittim. ben bu ilaçları kullanırken kaşınıyorum -alarji yaptı sanırım dedim.
    burada şu ortaya çıktı ki.. thermo rheumon ile rheumon gel aynı şirkete ait olmasına karşın 1. alarji yapabiliyormuş... gerçi hafta oldu sadece şu an 2.sini kullanıyorum ama yine de kaşıntım biraz var.. :D
    zor bir şey.... olan arkadaşlar şimdi okuyorsa çok geçmiş olsun...
    buz sürekli koyun.. sadece ilk gün değil... o damarları büzüp- sonra genişletiyor... olması gerekli mutlaka....
    tüm bunlara rağmen 1 haftada geçemiyor... bilesiniz...
    ben yarın 2. haftaya başlıyorum....
    sağlıkla kalın

• Tam 1 Haziran'da basketbol oynarken bileğimi burkarak liflerimi koparttım.1 ay ayağımı aşağıya bile sarkıtamadım ki doktor maksimum 3 haftada bir şeyin kalmaz demişti.Temmuz'dan 17 Ağustos'a kadar koltuk değneği kullandım fizik tedavi bu günde bitmişti ve anca rahatlamıştım.Şimdilik Şubat'a kadar zorlayıcı spor,fazla ayakta kalma felan yok.Çok kalırsam hâlâ şişiyor.Ve burkulmaya çok meyilli.Sürekli burkulacak gibi oluyor ya da hafif şekilde burkuluyor.Tek yaptığım ayağımı kullandığım spor kondisyon bisikleti onda da özel bir bandaj var ayağımın girebildiği onu kullanıyorum.Çünkü direk kas erimesi oluyor öbür türlü.Umarım sende de aynısı olmamıştır.Biraz eski bir tarihte atmışsın,konu yukarı gelince yazayım dedim.
  • akadaşlar benim ayak bileğimde zedelenme var bir öneriniz varmı üstüne basyığımdı acıyor bi krem fela vb. yorum yaparsanız teşekkürler
  • bengay
  • geçmiş olsun
    nickini hep satanist diye okuyorum
  • kimin niki
  • benim 2 hafta önce antreman sırasında burkuldu tabiki ilk müdahale buz oldu acısını hala çekiyorum şişisi çok az var ama ayak bileğimden parmak ucuma kadar mosmor durumda.. 2 haftadır antremana çıkamıyorum. aslında doktora gözükmekte yarar var tabi ben bunu yapmadım.
  • Merhabalar. Evvelsi gün akşam ayak bileğim burkuldu. Hemen soğuk suya tuttum. Ertesi gün yani dün fazla şiş yoktu. 3 kez buz uygulaması yaptım. Bugün de buz uygulaması yapayım mı? Buz uygulamasının kaç gün devam etmesi gerekir. Acil cevap verebilirseniz çok sevinirim. teşekkürler.
  • Geçer geçer bende defalarsa burktum hatta deli gibi şişmiş burkulmuş ayağı tekrar burkma yedeneğine sahip biriyim :D o 5-10 saniyelik ilk acıyı tarif edemem

burkulmuş yerde yara yoksa Kamfolin Pomat kullan, çok iyi gelir.(Kamfolin benim için icaat edilmiş)
  • Teşekkürler..
  • Evet genclik dun aksam top oynarken ayağm burkuldu.ilk kez basima gelio. Hemen kenara biyere oturdum ağrının geçmesini bekliyorum tabi o sıra canım sıkıldı googla sordum neyin nesidir die derken bu konuya rast.geldim. önbilgi,aldim iyi oldu :-) bu sabah acile gittim rontgen cektiler çok şükür kırık çıkık yok ama ayagmin üzerine basamiyorum :-( neyse atel takti . Yarin ortopediye gel görün dedi.. Yazdığı ilaçlar

Ketesse 25 mg
    Fastjel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayağın Burkulup Şiştiğinde :
  • Ayğın Burkulup Şiştiğinde: 1-Şiş Yere Sivri Bir Bıçağın Uçunu Batır Çek Piis Kan Aksın
    2-Kanadığında Üstüne Hamur Koy Kanı Çeksin Die
    2-3 Günde geçer
  • up up
    benim de perşembe günü burkuldu bileğim beyler çok acımadı şu an üstüne basmıyorum basamıyorum değil basmıyorum tedbir amaçlı. geceleri falan rahat rahat uyuyorum şükür yani ağrı sızı yok hafif şişlik var, alçıda ayağım buz tutuyorum ama bandajdan soğuk falan geçmiyor ne önerirsiniz bu konuda?
  • Fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümündeyim.Derste hocanın söylediklerini aynen yazayım:

Ayak burkulması sonrasında yapılacaklar:

1.Bacaklar yukarıda tutulmalı.(Elevasyon) --- Ayaklar duvara doğru dikilip yerçekimine karşı vaziyette bekletilir.
    2.Bandaj kullanılmalı.
    3.İstirahat.
  • Konuyu hortlatmam pahasına başımdan geçenleri yazarsam, yukarıda atıp tutan veya adamla dalga geçen insanları değil, başından geçenleri okumuş olursunuz diye düündüm. Sözüm yukarıdaki herkese değil, yıllar yıllar evvel dalgasını geçen sorumsuzlara.

29 Ekim Uludağ zirve yürüyüşü dönüşünde ayağımı burktum ve an itibariyle de halen kötü durumdayım. Burkuk ayakla 3 saat kadar toplam 6 km daha yürümek durumunda kaldığımdan ayağım bayağı şişti. Sol ayağımın taban kısmı ile dirsek bölümünde morarma ve ayak baş parmaklarımda kanlanma var. İştahınızın kaçmaması için fotoğraf paylaşmıyorum. Durumu feci.

Özel bir hastaneye gittim ve röntgen çekildi. Kırık çıkık yok ama muhtemelen bağlarda sorun var. Pazartesi gidip EMAR çektireceğim. Bugün 9. gün ve geldiğim noktada şişlik yeni indi. Sol bilek kemiğinde sızı var. Muhtemelen bağlarda sorun yok ama acısı uzun sürdü. Ağrı kesici olarak Cataflam kullanıyorum. Diş ağrısına da iyi gelen bir ilaçtır. tavsiye ederim. Jel olarak Voltaren Emulgel ve çok faydasını gördüğüm ama fiyat olarak biraz pahalı olan Nemartro jel kullanıyorum. Fast jel de kullanılabilir.

Doktorun verdiği bandaj, kan dolaşımını olumsuz etkilediğinden fazla uzun ömürlü olmadı. Taktığımda ayağımda huzursuzluk hissettim ve çıkardım. Mümkün mertebe uzanıp ayağımı havada tutuyorum ama haftaiçi çalışmak durumundayım haliyle. 2 günlük rapor sonrası anladım ki bunun geçmesi için çok daha uzun bir süre hareketsiz bir şekilde istirahat etmek ve ayağı havada tutmak gerekiyor ama çalışan olarak buna uymak zor.

Büyük ihtimalle bir de koltuk değneği alacağım. Aktarabileceklerim şimdilik bunlar.

• Geçen bende bu kazadan muzdarip oldum. Film çektirdim. Doku zedelenmesi ve travma dedi çok şükür ama hafif ateş ve halsizlik / ağrı var. Sadece krem ve ağrı kesici verdi. Sizce bu gibi durumlarda antibiyotik de gerekmez mi?

• 1 ay öncesi bende burktum gittim doktora neredeyse kırıyormussun dedi ve kötü ezilmiş dedi alçıya aldı 2 hafta kaldı açıdan çıktıktan sonra bu ayak bandajindan aldım 1 haftada öyle kullandım şimdi sorun yok.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.