Şimdi Ara

Ayağı Debriyajdan Hızlı Çekersek Ne olur..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar kusura bakmayın rahatsız ediyorum ama bir sorum olacak jetta 2012 yeni kasa 1.6 TDI aracım var bugün arabamı Yıkayama Götürdüm arabayı temizledikten sonra yola çıkarken acelem olduğu için paspasları kurutmadım ve ayakkabımın altıda ister istemez su oldu .. ayağımı debriyajdan yavaşça çekerken ayakkabımın altı tırtıklı olmadığı için kaydı ayağım nasıl oldu bende anlamış değilim ilk defa başıma geliyor. araba birden hızlı çekmenin etikisiyle kendini attı tak diye bir vurma sesi duyuldu duyulmadı hemen debriyaja bastım ve araba stop etmeden kendine geldi ve çalışmasına devam etti bugün içerisinde lanet ettim tabiri caizse aynı olayı bir kere daha yaşadım ve birde evin önünde geri geri gelirken bir kez daha böyle bir şey yok en sonunda sinirlenip ayakkabıyı attım hıncımdan kusura bakmayın kafanızı ağrıttım ama bu daha ilk kez oluyor tarzı bir şey biraz evhamlı bir insanım araba ne tür bir zarar vermiş olabilirim yada ne kadar etkilenmiştir herhangi bir durum varsa nasıl anlayabilirim aracın çalışmasından falan mı ? yardımcı olur musunuz ?? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the blood -- 17 Ocak 2015; 13:07:39 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ayağı Debriyajdan Hızlı Çekersek Ne Olur?

Debriyajdan ayağını hızlı çekmenin, aracınızın mekanik bileşenleri üzerinde olumsuz etkileri olabilir. İşte ayağı debriyajdan hızlı çekmenin bazı olası zararları:

• Debriyaj Balatasının Aşınması: Ayağı debriyajdan hızlı çekmek, debriyaj balatasının volana aniden temas etmesine neden olarak aşınmasına yol açabilir. Bu, zamanla debriyaj sisteminin erken arızalanmasına neden olabilir.

• Şanzıman Dişlilerinin Hasar Görmesi: Hızlı debriyaj çekimi, şanzıman dişlilerinin debriyaj balatasının aniden kavramasından kaynaklanan aşırı kuvvetlere maruz kalmasına neden olabilir. Bu, dişlilerin hasar görmesine ve pahalı onarımlara yol açabilir.

• Tahrik Mili Titreşimleri: Ayağı debriyajdan hızlı çekmek, tahrik miline aniden tork uygulayarak titreşimlere neden olabilir. Bu titreşimler, aracın sürüşünü rahatsız edebilir ve zamanla tahrik mili bileşenlerine zarar verebilir.

• Motorun Durması: Debriyajdan ayağını çok hızlı çekmek, motorun aniden yüklenmesine neden olarak stallmasına (durmasına) neden olabilir. Bu, özellikle yokuş yukarı çıkarken veya trafikte kalkış yaparken sorun yaratabilir.

• "Debriyajdan Çekince Gelen Vuruntu": Ayağı debriyajdan hızlı çekmek, debriyaj mekanizmasından gelen gürültülü bir "vuruntu" sesine neden olabilir. Bu ses, debriyaj balatasının volana aniden kavramasından kaynaklanır.

Ayağı debriyajdan hızlı çekmekten kaçınmalısın. Bunun yerine, debriyajı yavaşça ve sorunsuz bir şekilde bırakmalısın. Bu, aracınızın mekanik bileşenlerini koruyacak ve sürüşünüzü daha konforlu ve güvenli hale getirecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bir şey olmamıştır hocam kafanı takma, öyle hızlı çekmeyle bir arıza olsa sürücü kurslarının tüm arabaları pert olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schnitter

Bir şey olmamıştır hocam kafanı takma, öyle hızlı çekmeyle bir arıza olsa sürücü kurslarının tüm arabaları pert olur.
    Hocam bir kez olsa birşey olmazdı da evin önünde 2. kez olduysa büyük ihtimalle şanzıman dağılmıştır.
  • Hiçbir şey olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Debriyaj balatasi sertlesir zamanla yaparsaniz...

• zamanla arqcin çekişi düşer bunu yaparsanız 207 vardı onda cok yapmışlar önceki sahibi araba yokuşta zor kalkıyordu ustaya goturdugumuzde yüzde 50 ye yakın perfitmqns kaybina sebeb olmuş değişmesi gerekiyordu sattık ugrasmadik

• O değil de, sen hiç patinaj çekerken çukura düştün mü

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

O değil de, sen hiç patinaj çekerken çukura düştün mü
    araba sarsılır, ne olacak. hep yaparsan alırsın eline baskı balatayı, düşersin sanayi yollarına...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alistar

araba sarsılır, ne olacak. hep yaparsan alırsın eline baskı balatayı, düşersin sanayi yollarına...

Alıntıları Göster
    20 bin lira verim
  • quote:

Orijinalden alıntı: conquête

20 bin lira verim

Alıntıları Göster
    Bir iki kereyle büyük bir sıkıntı olmamıştır.
  • yanlış olur. yavaşça cekmelisin.

• quote:

Orijinalden alıntı: the blood

selam arkadaşlar kusura bakmayın rahatsız ediyorum ama bir sorum olacak jetta 2012 yeni kasa 1.6 TDI aracım var bugün arabamı Yıkayama Götürdüm arabayı temizledikten sonra yola çıkarken acelem olduğu için paspasları kurutmadım ve ayakkabımın altıda ister istemez su oldu .. ayağımı debriyajdan yavaşça çekerken ayakkabımın altı tırtıklı olmadığı için kaydı ayağım nasıl oldu bende anlamış değilim ilk defa başıma geliyor. araba birden hızlı çekmenin etikisiyle kendini attı tak diye bir vurma sesi duyuldu duyulmadı hemen debriyaja bastım ve araba stop etmeden kendine geldi ve çalışmasına devam etti bugün içerisinde lanet ettim tabiri caizse aynı olayı bir kere daha yaşadım ve birde evin önünde geri geri gelirken bir kez daha böyle bir şey yok en sonunda sinirlenip ayakkabıyı attım hıncımdan kusura bakmayın kafanızı ağrıttım ama bu daha ilk kez oluyor tarzı bir şey biraz evhamlı bir insanım araba ne tür bir zarar vermiş olabilirim yada ne kadar etkilenmiştir herhangi bir durum varsa nasıl anlayabilirim aracın çalışmasından falan mı ? yardımcı olur musunuz ?? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Birşey olmaz merak etmeyin, ilk defa sürücü koltuğuna oturduğunuzda kaldırırken hiç stop ettirmediniz mi arabayı?

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerosen

quote:

selam arkadaşlar kusura bakmayın rahatsız ediyorum ama bir sorum olacak jetta 2012 yeni kasa 1.6 TDI aracım var bugün arabamı Yıkayama Götürdüm arabayı temizledikten sonra yola çıkarken acelem olduğu için paspasları kurutmadım ve ayakkabımın altıda ister istemez su oldu .. ayağımı debriyajdan yavaşça çekerken ayakkabımın altı tırtıklı olmadığı için kaydı ayağım nasıl oldu bende anlamış değilim ilk defa başıma geliyor. araba birden hızlı çekmenin etikisiyle kendini attı tak diye bir vurma sesi duyuldu duyulmadı hemen debriyaja bastım ve araba stop etmeden kendine geldi ve çalışmasına devam etti bugün içerisinde lanet ettim tabiri caizse aynı olayı bir kere daha yaşadım ve birde evin önünde geri geri gelirken bir kez daha böyle bir şey yok en sonunda sinirlenip ayakkabıyı attım hıncımdan kusura bakmayın kafanızı ağrıttım ama bu daha ilk kez oluyor tarzı bir şey biraz evhamlı bir insanım araba ne tür bir zarar vermiş olabilirim yada ne kadar etkilenmiştir herhangi bir durum varsa nasıl anlayabilirim aracın çalışmasından falan mı ? yardımcı olur musunuz ?? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Birşey olmaz merak etmeyin, ilk defa sürücü koltuğuna oturduğunuzda kaldırırken hiç stop ettirmediniz mi arabayı?

Saygılar...
    arkadaşlar cevaplar için gerçekten çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız .. Ne bileyim sorma ihtiyacı hissetttim neticede iki kere olunca dediğim gibi birazda takıntılıyım ya neticede para verilmiş her aracın düzgün titiz ve düzenli kullanılmasından yanayım onun içindir bu kadar peşine düşmem sağolun arkadaşlar

• quote:

arkadaşlar cevaplar için gerçekten çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız .. Ne bileyim sorma ihtiyacı hissetttim neticede iki kere olunca dediğim gibi birazda takıntılıyım ya neticede para verilmiş her aracın düzgün titiz ve düzenli kullanılmasından yanayım onun içindir bu kadar peşine düşmem sağolun arkadaşlar

Alıntıları Göster
    Dsg olsaydı bunların hiçbirisi olmazdı gelsin eksiler

• quote:

Orijinalden alıntı: xerker

Dsg olsaydı bunların hiçbirisi olmazdı gelsin eksiler

Alıntıları Göster
    Korkma...Bu araçlar o kadar da nazik değil...Birşey olmaz...
  • Uzun sure baska bi arabayi kullandiktan sonra benim 116d ye oturdum gecen, aracin alt devirlerdeki cansizligindan dolayi istemsizce yaptim bi kac defa. En fazla stop ediyor debriyaja tekrar basinca calisiyor.

Yani bazi arabalarda alt devirlerdeki turbo boslugundan dolayi, normalinden bi tik daha fazla gaz vermek gerekiyor.

• Hiçbişey olmaz. Ses de kavramanın aniden birleşmesinden geliyor. Bir de internette hızlı vites değiştiren adamlar var hiç görmediniz mi adam debriyaja resmen tekme atıp bırakıyor DSG gibi mübarek :D

• Kalmışlar hariç debriyajdan ayağımı yavaş cekmem. Devirli kullanırım, debriyaj kullanmadan bile vites atabilirim. Reno 19 da yapardım çok (:
    Ama kalkış olmaz. Volan baskı balata ve sente zarar gorebilir

• Forumda ne evhamli insanlar var yahu

• quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

Forumda ne evhamli insanlar var yahu
    bizim arkadaşta böyle yapıyordu helvasını yedik geçen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.