Şimdi Ara

Avustralya'da yaklasik 6 yildir yasiyorum, istediginizi sorabilirsiniz [EDIT GELDI] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
258
Cevap
40
Favori
94.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ortalama bir şirkette mühendis maaşları ne kadar?
  • klozetten yılan çıktı mı hiç

    Avustralya'da yaklasik 6 yildir yasiyorum, istediginizi sorabilirsiniz [EDIT GELDI]
  • Teknolojik aletlerin fiyatı nasıl ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğayla çok içe içe yer benim bildiğim orası tarantula vs tabi şehir merkezi değil country sidelarda neyse avustralya türkiye'ye göre iyi yönleri kötü yönleri kısaca sıralarmısın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Smile Man

    klozetten yılan çıktı mı hiç

    Avustralya'da yaklasik 6 yildir yasiyorum, istediginizi sorabilirsiniz [EDIT GELDI]



    Benim içinde bunu cevaplarmısın,ayeiyetten gördüğünüz örümcekler ne tür oluyor tarantula gibi koca koca örümceklermi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Good day mate

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhendisin deneyimine ve ne muhendisi olduguna degisiyor. Surdan averaj olarak bakabilirsin:
    http://www.engineeringjobs.com.au/engineering-industry-salary-information

    Klozetten yilan cikmadi hic.

    Teknolojik aletlerin fiyati gayet iyi, zaten AU'da gumruk limiti 1000 dolar oldugu icin; 1000 dolara kadar hersey gumruk vergisiz geciyor. Bu da fiyatlari ABD civarina kadar dusurebiliyor.

    Orumcek her turlu girer eve, yani tarantula girdigi de oldu; fakat su anki yasadigim yerde sineklik oldugu icin her pencerede sadece ufak orumcekler girip buyuyebiliyor. Misal su anda yasadigim yerde bu tip orumcek birsuru var (misal banyoya gitsem 2-3 dakika etrafi karistirsam mutlaka bulurum):
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Pholcidae



    TR ile iyi kotu yanlarini ne olarak kiyaslayayim? Biraz acik soru olmus.




  • Bi gün avustralya ya gidersem mıçamam o fotodan sonra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Örümcek çok var mı birde şehirde mi oturuyorsunuz şehir merkezine biraz uzak mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rift

    O kadar abartıldığı kadar var mı?
    Özellikle deniz anası,yılan ve örümceklerden bahsediyorum :D

    Simdi ben hep inner city dedigimiz sehir ici yerde yasadim su ana kadar 1-2 kere gordum o kadar. Fakat biraz daha acilirsan (20-30 km disina dogru) hemen hemen her hafta 2-3 yilan yakalayan kisiler taniyorum. Fakat oyle bi yerde yasiyosan kopek sart yoksa, fareydi, possumdu, yilandi hepsiyle ugrasiyorsun. Diger turlu, sal kopegi halletsin ne var ne yoksa.

    Onun disinda orumcek olayini acikladim; orumcek her yerde var. Ister 30 katli binanin 30. katinda yasa yine var. Orumcege alisiliyor belli bir noktadan sonra.

    Deniz anasi falan da cok var. Hatta olumcul olan bile var ama sana zarar verdikten sonra sahil guvenlige gidince onlarin hemen surup tedavi edecek kremleri oluyo yaninda.

    Hocam hiç timsah falan gördünüz mü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar hocam.Size birkaç sorum olacaktı.Lisede başarılı mıydınız,Üniversite için nası sınava girdiniz,bursu nasıl buldunuz nasıl hazirlandiniz.Bende şuan sat a girmeyi planlıyorum.Ancak Australia da istiyorum.Biraz bilgi verirseniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abartıldığı kadar doğayla iç içe misiniz?yani yılan,akrep,zehirli örümcek gibi hayvanları çok sık görüyor musunuz cidden?
  • Herkes İngilizce mi konuşuyor? onların aksanlarını anlamak zor oluyor mu? ABD doları mı daha değerli mi yoksa AUD mu?
    Sebzeler meyveler, diğer türlü yiyecekler vs.. Türkiye'ye göre daha pahalı olduğu doğru mu?

    Evler genellikle villa mı? Halkın çoğu zengin mi? Türkiye'de en çok neyi aratıyorsun, yemekleri güzel mi?

    Türk yemeklerini özlüyor musun yani çiğ köfte kokoreç gibi bir isteğin olmuyor mu? Bugünler havalar orada maksimum sıcaklarda olmalı, değil mi?
  • etem, Uberior:

    Sorduklarinizi daha once cevapladim bu konuda, eger acik gelmediyse neresi gelmedi onu yazarsaniz daha da aciklarim,

    Timsah gormedim hic.


    Herkes Ingilizce konusuyor. Sanirim Ingilizce bilen insan sayisi 98% falan. Aksanlari anlamak ilk 1-2 ayda zorlarsan oluyor (benim ingilizcem vardi gelmeden once). Zorlamaktan kastim ornegin onceden Amerikalilari veya ingilizleri dinleyerek rahat anliyorsan bunlara biraz kafa yorman gerekiyor. 1-2 aydan sonra ise normal geliyor.

    ABD dolari su an daha degerli, 1.4 AUD gibi bisey, fakat 2-3 yil once AUD daha degerliydi. AUD su aralar degeri baya dustu.

    Avustralya'da hemen hemen hersey TR'ye gore daha pahali. Elektronik daha ucuz, benzin daha ucuz bide kiyma daha ucuz. Baska ucuz olan hic birsey aklima gelmiyor acikcasi.
    Ornegin sebze olarak dolmalik biberin kilosu 8-9 dolar. Mangonun tanesi 3 dolar. Limonun tanesi 1 dolar, lime in tanesi 1.5 dolar. Uzum ve kirazin kilosu 10 dolar. Yaban mersininin, karadutun 125 grami 4 dolar.

    Sehir merkezinin 10 km capinda olan hemen hemen her yer apartman daireleri ve unitelerler farkli. Turkiye'den en buyuk farki bu yerlerin (10-15 yildan eski olanlarin) cok fazla katli olmamasi. Ornegin su an yasadigim yer 2 katli ve 6 tane unite var. 10 km nin disina ciktikca mustakil evler artiyor.
    Halki cok zengin degil, orta sinif insan cok var. Yasli insanlar genc nufusa gore cok daha zengin (bunun en buyuk nedeni emlak onlarin zamaninda cok uygundu ve onlarin gencliginde issizlik cok azdi)

    Turkiye'nin ucuzlugu disinda baska biseyini aramiyorum; ucuzluktan kastim su; misal 2 liraya etsiz cig kofteyle de karnin doyuyor; 8 liralik durumle de. Burada ise ekmek arasi peynir domates 6-7 dolardan ucuz degil.

    Turk yemeklerini cok ozlemiyorum, burda birsuru mutfak var. Turk restoranlari da var ama cok kotu yapiyorlar. Misal orjinal turk yemegi diyip; bildigin gaz atesinde pide yapan var; pide tabi citir citir olmuyor, ustundeki malzemeleri kalin falan oluyor; insanda tabi gicik oluyor oyle olunca.

    Havalar hem sicak hemde yagisli oluyor burada yaz ayinda; o yuzden cok nemli oluyor. Ornegin ben ne zaman ekmek alsam (yaz/kis) hep kuflenir; hic bir zaman kurumaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 15 Aralık 2015; 18:17:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Henry Cavill

    Merhabalar hocam.Size birkaç sorum olacaktı.Lisede başarılı mıydınız,Üniversite için nası sınava girdiniz,bursu nasıl buldunuz nasıl hazirlandiniz.Bende şuan sat a girmeyi planlıyorum.Ancak Australia da istiyorum.Biraz bilgi verirseniz sevinirim

    Buna benzer bi soru daha vardi sanirim anladim istenen seyi.

    Simdi bursla gitmedim; fakat benim zamanimla simdiki zamanin en buyuk 2 farki var:

    1) Ben gitmeye karar verdigimde 1 AUD = 1.2-1.3 TL idi; tam gittigimde ise 1.6-1.7 falandi sanirim. Gitmeye karar verince ben ailem benim ucretimin hemen hemen yarisini karsilayacak civarda AUD aldi.
    2) Kurs ucretleri her yil artiyor. Ben ilk okudugum zaman sanirim 23 bin kusurdu, sonra 24 bin kusure kadar cikti ben mezun olunca. Simdi ise 28 bin kusur benim okudugum lisans.

    Yani yasam giderleri haric olarak normal 3 yillik programi benim zamanimda 72k AUD; yani o zamanin kuruyla yaklasik 90-100 bin TL ile okumak mumkunken simdi 29*3 (zammi katarak hesapliyorum) 87k AUD yani 190 bin TL ye denk geliyor. Yani bir Turk vatandasina 2 kat daha cok mal oluyor.

    Ben lisede nasildim? Sanirim liseyi sondan 2. veya 3. bitirdim. Lise sonun ilk doneminde 6 tane zayifim vardi sanirim. Ha cok umrumdamiydi degildi cunku ben zaten lise notumla universiteye girmeyecektim. Universiteye girmek icin GCE A level denilen 3 tane sectigin dersten herbirinden 4 er tane sinav oldum. Bu sinavlari Izmir'de MEF International school yapiyordu Cambridge'in sinavlari. Sinavlardan cokta ahim sahim bi not almadim. Ne hikmetse universite de benim okudugum bolum icin diploma programi sunuyordu; diploma programinin olayi su; daha ucuz bir program (sanirim yilligi 18 bin dolar falandi) ve derslerin hepsini normal lisans seviyesi kabul ediyodu. 1 yillik bu diploma programini okuduktan sonra geriye kalan 2 yilligini normal sekilde okudum.

    Yanlis hatirlamiyorsam benim zamanimda SAT yi de kabul ediyorlardi ama SAT ile lise notlarinin iyi olma sarti vardi. Ha sunu da eklemeliyim ben lise diplomamla girmek istedigimde cogu universite direkt 4.0 ortalamayla 1 yil foundation okuyarak gelebilirsin demislerdi. Fakat ben buna yanasmadim.




  • Yemekler nasıl markette satılan urunlerin kalitesi nasıl fotografla desteklersenizevinirim :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mojotr

    Yemekler nasıl markette satılan urunlerin kalitesi nasıl fotografla desteklersenizevinirim :)

    Simdi fotografla desteklersen demissin.

    Avustralya'da su var. Ne hikmetse meyve sebzenin disi mukemmel oluyor. Yani cok fotojenik. Fakat tad olarak o kadar super olmuyorlar. O yuzden fotografa bakarak buna karar vermek pek dogru olmaz.

    Yemek olarak Avustralya'nin kendi mutfagi yok. Yani bir gun tay, baska gun hamburger, farkli bir gun meksikan falan yiyerek geciyor. (Tabi evde yemek yapmiyorsan)
  • Türkiyede en çok özlediğin şey ?

    Orada en çok sevdiğin şey nedir ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mojotr

    Yemekler nasıl markette satılan urunlerin kalitesi nasıl fotografla desteklersenizevinirim :)

    Valla sansina bi arkadasin super markette kuzu kiymasinin resmini koymus facebookta onu koyayim:

    https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/12342629_10153376894603380_4820607147689344669_n.jpg?oh=e78ae96895eeac18cdcf7964eb92cc9f&oe=5712D406&__gda__=1460762979_d42262123c4dd1a4ed38be7de6fe7612




  • Bende bir soru sorayım. Yaşamına orada devam etmek istiyor musun? Yoksa başka bir ülke veya Türkiye'ye dönmek ister misin gelecek zaman içinde tabiki?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.